Stal je fiets gratis bij NS

Stal hier je fiets gratis bij de NS

De gemiddelde student stapelt zijn fiets bovenop de wielerberg voor het station, maar de fietsende forens parkeert zijn stalen ros het liefst overdekt in een NS-fietsenstalling. De komende maanden is het waarschijnlijk gedaan met de relatieve rust in een aantal stallingen, want jan en alleman kan daar nu gratis terecht.

Dat mazzeltje hebben we te danken aan de chipknip. In meer dan vijftig verschillende fietsenstallingen door heel het land kun je alleen met een abonnement of chipknip naar binnen. Tot voor kort werd er dan 1,30 euro afgeschreven, maar omdat chippen volgend jaar verleden tijd is, heeft de NS het stallen voorlopig gratis gemaakt.

In volledig geautomatiseerde of 'selfservice' stallingen wordt je rijwiel met camerabewaking in de gaten gehouden. Ze zijn te vinden op stations van Middelburg tot Den Helder en van Heerlen tot Heerenveen. We hebben ze even op een rijtje gezet.

Ondertussen werkt de NS aan een nieuw betaalsysteem, zegt een woordvoerder. Over een maandje of twee kun je bij alle selfservice stallingen contactloos betalen of betalen door je pinpas in de automaat te steken.

Deel artikel: