'Sorry dat ik je naaktfoto door de school hing'

Ooit maakte ik een foto van mijn tietjes voor jou. Ik was toen 15. Ik was verliefd op jou. Jij vond het nodig om dit met de hele school te delen en dan heb ik het over de foto. Door jou wist ik op mijn 15de al: sex sells. Mijn tietjes, want dat waren het, waren in één klap beroemd.

Francien in een open brief aan Ingmar

Francien Regelink (28) laat op 15-jarige leeftijd via de webcam haar borsten zien aan Ingmar, op wie ze verliefd is. Ingmar maakte van het intieme moment een screenshot. De volgende dag hangt de foto van haar borsten door de hele school. Nu, dertien jaar later, komen de excuses.

Afgelopen weekend deelt Francien haar verhaal op Facebook naar aanleiding van een interview met Nieuwsuur. Haar post op Facebook gaat viral, het item in Nieuwsuur wordt honderdduizenden keren bekeken.

'Mijn borsten hingen door de hele school'

Francien is de afgelopen dagen "overspoeld met reacties". Ze had niet verwacht dat zoveel mensen het zouden zien. "Sommige comments raken me. 'Het is en blijft je eigen schuld', zeggen ze dan. Maar als de reacties van mijn eigen familie en vrienden oké zijn, vind ik het wel best."

Ingmar laat van zich horen

Inmiddels heeft Ingmar contact gezocht met Francien. "Daar schrok ik nog het meest van." Hij voelde zich door alle aandacht in het nauw gedreven, denkt ze. "Hij vond het vervelend voor me, zei hij. Hij herkende zich niet in het verhaal en wil uitleggen hoe het volgens hem zit. Daarna heeft hij sorry gezegd."

Uit schaamte durfde Ingmar niet eerder zijn excuses te maken. "Het kan dat hij sorry zegt omdat het nu 'moet'. Ergens is het wel lastig. Als hij niet had gereageerd, vond ik hem voor altijd de grootste eikel ooit. Dan was het makkelijker geweest, want dan had ik er niet meer over hoeven nadenken."

Echt spijt?

Toch wilde Francien Ingmar de kans geven om zijn kant van het verhaal te vertellen. "Het is leuk dat hij zegt dat hij er face-to-face over wil praten. Dat maakt al uit. Een bericht zegt niet zoveel." Ze is benieuwd wat Ingmar te zeggen heeft. "Misschien denk ik wel: wow, je bent nog steeds de eikel van toen. Of misschien heeft hij wel echt spijt?"

De foto die Francien bij haar blog plaatste

Ik maakte een fout, maar jij eveneens. Ik vergeef het je, maar vergeten doe ik het niet. Ik bedank je. Door jou ben ik niet meer bang om te laten zien wat ik in huis heb. Ik hoop dat jij je lesje hebt geleerd, net als ik dat ook heb gedaan.

Francien in een open brief aan Ingmar

Deel artikel: