Aangepast

De kersthit van 2014 die niemand ooit gaat zien

The Interview komt nooit meer verder dan een filmtrailer. Producent Sony is gezwicht voor de dreigementen van hackers. Die dreigden met aanslagen op bioscopen die de film zouden laten zien. De première is geschrapt en de film komt ook niet uit op dvd of on-demand.

Meerdere grote bioscoopketens in de VS wilden de film niet meer draaien. Sony maakt geen bezwaar. In een verklaring zegt het bedrijf dat medewerkers, klanten en Sony het slachtoffer zijn geworden van "ongekende misdadige aanvallen".

We staan achter onze filmmakers en hun recht op vrijheid van meningsuiting

Verklaring Sony

Nederland

Of de film ook in Nederland van het doek wordt gehouden is nog onduidelijk. Officieel staat de film in de planning voor eind januari. Het lijkt erop dat Universal Pictures, dat de films van Sony in Nederland uitbrengt, in crisisberaad is. Ze hebben hem nog op de rol staan en zijn niet bereikbaar voor commentaar.

Het schrappen van de film komt hard aan in Hollywood. Filmmaatschappij New Regency heeft een andere comedy over Noord-Korea nu ook in de prullenmand gegooid. De film Pyongyang ging over een Amerikaan, gespeeld door Steve Carrell, die door het regime wordt beschuldigd van spionage. De opnames zouden volgend jaar beginnen.

'Gek dat hackers met fysiek geweld dreigen'

Team America

Fans van humor op het randje kunnen op kerstavond alsnog hun hart ophalen in Dallas, Texas. Een bioscoop daar draait in plaats van The Interview de culthit Team America: World Police. In deze poppenfilm van de makers van South Park krijgt Noord-Korea er ook stevig van langs. De bioscoop gaat Amerikaanse vlaggetjes uitdelen aan de bezoekers.

Deel artikel: