Cicret in actie

De Cicret-bracelet, een smartphone op je onderarm

Het Franse bedrijfje Cicret gaat nog een stapje verder dan de Google Glass en al die smartwatches al gingen. Zij maken van jouw lichaam een stukje technologie. Er zijn namelijk serieuze plannen voor hun Bracelet. "Onze armband kan hetzelfde als een smartphone, maar dan op je onderarm", zegt bedenker Guillaume Pommier tegen NOS op 3.

Guillaume legt uit dat de bovenstaande video is gemaakt met video-nabewerking, maar dat het in elk geval een beeld geeft van wat Cicret wil produceren.

Pico-projector

"Over drie weken verwachten we ons eerste prototype klaar te hebben", zegt Guillaume. En dat is sneller dan verwacht, omdat ze pas na de zomer begonnen met inzamelen van geld. "Deze week kwam er een investeerder over de brug met het geld dat we nodig hadden." Hoe veel geld er is verzameld wil Cicret niet zeggen. Het bedrijf wil wel kwijt dat het meer is dan de begrote 700.000 euro.

Lekker futuristisch, zo'n scherm op je onderarm. Het geheim achter die techniek: de pico-projector. Dat is een kleine mobiele beamer die met een LED-lampje beeld projecteert op een oppervlak. "Het maakt niet waarop, je kunt de armband bijvoorbeeld ook op je broek leggen en het scherm daar op afbeelden", legt Guillaume uit.

Een geel ontwerp van de Cicret Bracelet

Het bedrijfje Cicret telt vijf werknemers. Allemaal Fransen. Bezorgde Fransen, want het eerste dat ze ontwikkelden was een app waarmee je privacy gewaarborgd werd. Met de app kun je versleutelde berichten naar elkaar sturen. Er komt geen server aan te pas waar die berichten worden opgeslagen en je kunt je bericht op zowel je eigen telefoon als op die van de ontvanger verwijderen.

Guillaume: "Daarom hebben we bij de armband ook een eigen besturingssysteem ontwikkeld. Je kunt met dat systeem hetzelfde als met de gemiddelde smartphone of tablet. Ik denk dat er aan het begin van de zomer van 2015 armbanden zijn geproduceerd die klaar zijn voor de verkoop."

Haken en ogen

Online wordt er gediscussieerd of het plan van de Fransen niet iets te rooskleurig is. 'Klopt het allemaal wel?' vragen sommigen zich af. Emerce schrijft er het volgende over:

Deel artikel: