Wire

Wire wil het nieuwe WhatsApp en Skype zijn

Een oud-werknemer van Skype heeft een concurrent opgericht: Wire. Vandaag lanceert de app, die volgens hem het beste van alle communicatie-apps bij elkaar veegt en in een mooier jasje steekt.

Wire combineert allerlei elementen van apps als WhatsApp en Skype. Je kan ermee bellen, elkaar berichten sturen, en muziek, foto's en video delen. Diensten als SoundCloud en YouTube kan je embedden in je gesprekken.

Ironisch genoeg kan videobellen nog niet, maar die functie komt eraan zeggen de makers. Daarnaast zijn je telefoontjes en berichten versleuteld, wat bellen met de app veiliger maakt dan bijvoorbeeld Skype.

Bijzonder aan Wire zijn de mensen achter de app. Janus Friis is mede-oprichter van Skype en investeert in de app. In het team achter Wire werken meerdere mensen die ooit bij Skype werkten, onder wie Wire-oprichter Jonathan Christensen, die was van 2006 tot 2011 bij Skype.

Wire

Eigenlijk kan Wire niks dat je niet ook met andere apps kan. Toch vindt Janus Friis de app echt iets nieuws, vertelt hij aan The Guardian: "Dit is niet gewoon een kleine verbetering van iets dat al bestaat. Het team heeft nagedacht over hoe communicatie zou moeten zijn."

We willen al die kleine irritaties die al jaren in dit soort apps zitten, oplossen

Jonathan Christensen, oprichter van Wire

Volgens de oprichters is de audiokwaliteit één van de sterke punten van de app. Dat hebben we even getest met tech-redacteur Rachid Finge, maar die was niet ontzettend onder de indruk. "Het is goed, maar het is nou ook weer geen hi-fi."

De app is gratis en de makers beloven nooit je persoonlijke data te gebruiken voor advertenties. Het geld moet komen van extra functies in de app.

Deel artikel: