Wekdienst: NS, pakketjes en hack Sony

Goedemorgen op deze handschoenen- en warme mutsendag. Vandaag is er kans op winterse neerslag, zeker landinwaarts. Het is maximaal 4 graden, maar het kan vriezen bij opklaringen. Morgen waarschijnlijk droog en meer ruimte voor de zon.

Wat heb je gemist?

Van en naar Den Haag rijden vanochtend minder treinen dan normaal. De NS zegt op Twitter dat er te weinig personeel beschikbaar is. Het bedrijf had last van een werkoverleg. Ongeveer 150 machinisten en conducteurs gingen daardoor niet aan het werk. Ze hadden een overleg met de NS-directie over de hoge werkdruk van het personeel.

Pakketbezorgers van PostNL krijgen het heel druk vandaag. Ze bezorgen maar liefst 1 miljoen pakketten. En da's een record. Komt door Sinterklaas, die de pakjes steeds meer online bestelt.

Bij de hack van Sony kwamen bedrijfsgegevens in handen van hackers. Ook kwamen enkele films online te staan die nog niet in de bioscoop zijn verschenen. Er gaan geruchten dat Noord-Korea achter de hack zit. Een woordvoerder van het land wil dat niet ontkennen: "Wacht maar af. De vijand geeft Noord-Korea altijd overal de schuld van."

Het bericht dat op de computers van Sony zou staan

En verder vandaag...

Moet Holleeder weer de cel in? De rechtbank beslist dat vandaag omdat hij de regels voor zijn vervroegde vrijlating zou hebben overtreden. Het zou gaan om bedreigingen aan het adres van Peter R. de Vries.

Deel artikel: