Betalen met bitcoins

Betalen met bitcoins kan het beste in Arnhem

Bitcoins, we waren alweer bijna vergeten dat ze bestaan, maar in Arnhem zijn ze dat zeker niet. Daar willen ze namelijk de bitcoinmetropool van de wereld worden. Hoe? Door zoveel mogelijk winkels bij elkaar te hebben waar je met bitcoins kan betalen.

'Arnhem Bitcoinstad', dat zien de drie initiatiefnemers wel voor zich. Ze kregen tot nu toe veertig ondernemers zo ver mee te doen met hun zelfontwikkelde betaalsysteem voor met-bitcoins-betalen-in-de-winkel.

Die waren in het begin nog niet zo makkelijk te vinden, vertelt initiatiefnemer Patrick van der Meijde. "Maar nu gaat het een stuk makkelijker en komen er gemiddeld één tot twee ondernemers per week bij. Op dit moment heeft Arnhem de hoogste dichtheid aan 'Bitcoin-winkels' van de wereld."

Bedenkers: Patrick van der Meijde, Annet de Boer en Rogier Eijkelhof.
Bitcoin in Arnhem

Als iedereen bitcoins had gebruikt, dan was de financiële crisis er nooit geweest.

Patrick van der Meijde

Uit de statistieken van het afgelopen half jaar blijkt dat er ongeveer tussen de vijftig à honderd transacties per maand worden gedaan met bitcoins, door een paar honderd mensen. Nog niet heel veel. Waarom zou je eigenlijk met bitcoins wíllen betalen?

Van der Meijde heeft daar twee redenen voor: Bitcoin is een mooi alternatief voor het bestaande financiële systeem. En het is volgens hem gewoon handig. "Je hebt geen portemonnee meer nodig alleen je telefoon."

Betalen met bitcoins

​Dat je nu dagelijks bij de supermarkt kan betalen met bitcoins is wel een gigantisch voordeel. Een beetje pionieren is het wel ja, ik wil het initiatief promoten. Ik ben er wel fan van dat je alleen met je telefoon kan betalen en geen portemonnee meer nodig hebt.

Bitcoin-betaler Rob

In Amsterdam willen ze ook aan de slag met Bitcoin-betalen - daar kan dat nu bij zo'n twintig winkels. En in Den Haag is er een Bitcoin Boulevard, waar je bij een paar winkels kan betalen met bitcoins. En je kan er bitcoins 'uit de muur' halen.

Deel artikel: