Een soort smartwatch aan je oor

Na slimme horloges nu ook slimme oorbellen?

Laat Samsung, Apple, Pebble en Microsoft zich maar lekker focussen op slimme horloges, op Kickstarter gooien ze het over een andere boeg. Daar is BioSensive op zoek naar backers voor hun slimme oorbel. Hetzelfde principe als het horloge, maar dan aan je oorlel.

De slimme oorbel van BioSensive heet de Ear-o-Smart en staat in contact met je smartphone. Via bluetooth. Je hartslag, calorieverbranding en bewegingen worden gemeten. Maar dat betekent niet dat je een sieraad van een halve kilo aan ieder oor hebt hangen. Integendeel. De oorbellen zijn relatief klein. Net groot genoeg om er een plat rond batterijtje in te stoppen.

Een van de versies van de Ear-O-Smart

Je oor

Ravinder Saini, de man achter BioSensive en de bedenker van de smart-earring, zegt dat het oor de ideale plek is om je hartslag te meten. Er zijn volgens hem maar weinig factoren die de metingen kunnen beïnvloeden en er stroomt aardig wat bloed doorheen.

Op Kickstarter staat dat ook bewegingen en calorieverbranding in de gaten wordt gehouden door de oorbel, maar over de technologie daarachter wordt weinig prijsgegeven.

Vrouwen

Zoals gezegd: we kennen de smartwatch al. Maar vaak matchen die horloges niet zo met vrouwenkleding, of ze zien er wat nerdy uit. Saini probeert dat gat op te vullen. Hij richt zich met zijn oorbel speciaal op de wearable tech voor vrouwen.

Hij zegt dat vrouwen wel de behoefte hebben om hun gezondheid op de een of andere manier te meten, maar dat daar op het gebied van wearable tech maar weinig mogelijk is.

Deel artikel: