Deze melding verschijnt vanaf volgende week bovenin je timeline

Facebook helpt mee ebola te bestrijden

Niet schrikken als vanaf volgende week deze melding in je timeline verschijnt: je hebt niemands hart gestolen. Facebook gaat met deze boodschap geld inzamelen voor goede doelen die ebola bestrijden.

De oproep gaat helemaal bovenin je tijdlijn verschijnen. Het blauwe smoelenboek hoopt je zo te overtuigen geld over te maken naar goede doelen. In Nederland en België kun je kiezen uit International Medical Corps en Save the Children. Gestort? Dan kan je dat via een melding aan je vrienden laten weten.

Het goede doel kun je zelf uitzoeken

Buiten de inzamelingsactie draagt Facebook ook op andere manieren bij aan bestrijding van de ziekte. Gebruikers in getroffen gebieden en aangrenzende regio's krijgen via het medium gezondheidsvoorlichting van UNICEF. In hun eigen taal ontvangen ze informatie over symptomen en behandelmethodes van de ziekte. Prominent, bovenaan hun tijdlijn.

Deze informatie wordt gericht verstuurd aan gebruikers in Ebola-gebied

Naast de lokale bevolking gaat Facebook ook reddingswerkers in getroffen gebieden als Liberia, Sierra Leone en Guinee helpen. Lekker whatsappen, bellen of twitteren is niet vanzelfsprekend in de afgelegen Afrikaanse gebieden.

Dat bemoeilijkt de communicatie tussen reddingswerkers onderling en met de lokale gemeenschap. Daarom sturen Facebook en NetHope 100 terminals, waarmee hulpverleners via satelliet toegang tot mobiel internet en telefonie krijgen.

Gisteren startten de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) al een nationale hulpactie tegen ebola waarbij Giro 555 wordt ingezet.

Deel artikel: