Groningers wakker geschud en Senaat VS is Republikeins

Opnieuw een zware aardbeving in Groningen

Opnieuw een aardbeving in Groningen vannacht. Het KNMI noemt het een forse beving, met een kracht van 2,6 op de schaal van Richter, meldt RTV Noord. Het epicentrum lag bij het dorp Zandeweer, maar de beving werd gevoeld tot in de stad Groningen. De aardbevingen in Groningen zijn het gevolg van gaswinning.

Senaat VS valt in handen Republikeinen

Bij tussentijdse verkiezingen in de VS hebben de Republikeinen de meerderheid veroverd in de Amerikaanse Eerste Kamer. Daardoor heeft president Obama geen meerderheid meer in de Eerste en Tweede Kamer. Nieuwe plannen doorvoeren wordt daardoor erg lastig.

Hogeschool verbiedt Afrikareizen

De Hogeschool van Amsterdam verbiedt de komende twee jaar alle studie- en stagereizen naar Afrika. Dat is vanwege de uitbraak van ebola en de politieke instabiliteit op het continent. Studenten en medewerkers van de HvA die toch onder de vlag van de opleiding naar Afrika willen, moeten toestemming vragen aan het College van Bestuur.

Verder vandaag

Nog één keer Schatjes!

Vanavond wordt in Amsterdam de Nederlandse filmklassieker Schatjes! nog één keer vertoond. Het is precies dertig jaar geleden dat de film van Ruud van Hemert uitkwam. Alle acteurs van toen zijn aanwezig, dat zijn onder meer Peter Faber, Geert de Jong, Akkemay en Frank Schaafsma.

Schatjes! (1984)

Veiling domeinnaam Holiday.com

Als je nu op holiday.com klikt, vind je nog niet bijster veel over vakanties. Dat gaat binnenkort veranderen: vandaag wordt de domeinnaam geveild. Verwacht wordt dat er een recordbedrag voor wordt neergeteld: 27 miljoen euro.

Het weer

Bewolkt en op sommige plekken dichte mist, in de loop van de dag ook kans op regen of motregen, en het wordt niet warmer dan een graad of 11. Morgen is er meer zon, al valt er in de ochtend nog wel wat regen.

Deel artikel: