Vrouwen delen verzwegen verkrachtingen op Twitter

tijd van publicatie
Flickr / Just Ard / CC By Nc Sa 2.0

Duizenden vrouwen hebben de afgelopen dagen op Twitter hun verhalen gedeeld over seksuele intimidatie, verkrachtingen en seksueel misbruik. Het zijn tot nu toe verzwegen verhalen onder de hashtag #BeenRapedNeverReported

De hashtag ging deze week viral nadat een radio-dj werd ontslagen door de Canadese publieke omroep. Hij zou de afgelopen jaren acht vrouwen hebben geslagen en gekeeld en seksueel geïntimeerd. Op Facebook betichtte hij de vrouwen van slachtoffertje spelen. "Waarom hebben ze niet eerder iets gezegd of aangifte gedaan?", vroeg hij zich af. 

Als antwoord begonnen meerdere vrouwen hun verhalen te delen om altijd verzwegen seksuele intimidatie en verkrachtingen. Verhalen zoals deze:

De hashtag werd gestart door een Canadese journaliste: "Ik wilde de discussie omdraaien. Ik hoop dat het een omslagpunt is." Later deelde ze ook zelf haar lang verzwegen verhalen.

De meeste vrouwen geven aan dat angst de grootste reden is om geen aangifte te doen. Soms is de aangifte nog erger dan het misbruik zelf, tweet een van de vrouwen. Toch zijn er ook andere geluiden te horen.

En ondanks dat nu duizenden vrouwen hun verhalen hebben gedeeld, komt deze twitteraar tot een ontnuchterende conclusie.

Veel meer tweets lees je hier.