liveblog
NOS NieuwsAangepast

Storm Louis trekt over Nederland • Zijgevel hotel Drachten losgeraakt

In dit liveblog houden we je op de hoogte van het laatste nieuws over storm Louis.

liveblog gesloten

Muur bij leegstaand bedrijfspand Eindhoven ingestort

In het Eindhoven is een muur ingestort van een leeg bedrijfspand, meldt Omroep Brabant. De muur van zo'n vijftig meter lang kwam op de naastgelegen straat terecht. Ook zijn er gevelplaten van het gebouw losgekomen.

De straat raakte bezaaid met brokstukken en puin. Niemand raakte gewond. De brandweer wacht op een gespecialiseerd bedrijf om het puin op te ruimen en de straat weer te openen, aldus de regionale omroep.

Een ingestorte muur bij een leeg bedrijfspand in Eindhoven

Door het hele land code oranje

Vanaf 22.00 uur geldt code oranje in het hele het land. Het KNMI gaf eerder vandaag de code af, vanwege de kans op zeer zware windstoten tot 120 kilometer per uur. Storm Louis heeft tot nu toe op meerdere plekken in het land schade aangericht. Vooralsnog voor zo ver bekend geen gewonden gevallen.

In Zeeland werd vanaf 19.00 uur al code oranje afgegeven, maar vooralsnog bleef het daar volgens de Veiligheidsregio rustig. In de loop van de avond werd melding gedaan van een boom op de weg, maar die was volgens de woordvoerder ook snel weer opgeruimd. De provincies Brabant, Limburg en Zuid-Holland kregen vanaf 20.00 uur code oranje, in de uren daarna volgden de rest van de provincies.

Zijgevel hotel Drachten naar beneden gekomen

Door de harde wind is in Drachten een gevel losgeraakt. Er raakte niemand gewond, meldt Omroep Friesland. Het gaat om de zijgevel van een hotel. Op een foto is te zien dat delen van de gevel op de grond liggen. Het onderste deel hangt los.

De brandweer heeft de omgeving afgezet vanwege de veiligheid.

De zijgevel van een hotel in Drachten is naar beneden gekomen

Boom valt op auto in Vlaardingen, bovenop lantaarnpaal

Aan het begin van de avond is in Vlaardingen een boom op een geparkeerde auto gevallen. De eigenaar zat niet in de auto toen het gebeurde, meldt RTV Rijnmond.

Elders in Vlaardingen werd een boom uit de grond gerukt door een stevige windstoot. De boom kwam op de lantaarnpaal terecht. De weg is korte tijd afgesloten geweest om de boom en de lantaarnpaal op te ruimen.

Ook in andere delen van Europa overlast door storm

In België en Frankrijk trekt storm Louis ook over. In Frankrijk viel volgens de lokale radiozender France Blue een dode, toen een bestuurder in zijn auto werd meegesleurd een rivier in. Hulpdiensten konden hem niet meer redden.

In België is op meerdere plekken overlast en stormschade. In het hele land zijn meldingen gedaan, meldt de publieke omroep VRT. Er zijn problemen op het spoor door een kapotte bovenleiding, een chauffeur van een lijnbus is gewond geraakt toen hij door een rukwind in een gracht terecht kwam en daken van woningen zijn beschadigd. De brandweer in Westhoek, in het noorden van België, kreeg al zo'n 80 meldingen binnen, aldus VRT.

Lichtmast bij voetbalveld omgevallen

In het Zuid-Hollandse dorp Melissant is bij een voetbalvereniging een lichtmast omgevallen door zware windstoten. Ook de overkapping raakte beschadigd. Op foto's die de weerman van RTV Rijnmond op X zette, is te zien dat de mast uit de betonnen stoeptegels is gerukt.

Boom valt op huis in Maastricht

In Maastricht is een boom op een huis gevallen, meldt de Veiligheidsregio. Niemand raakte daarbij gewond. Het huis is wel beschadigd, meldt de woordvoerder. De boom kwam op het dak terecht door de storm en raakte ook de zijkant.

Er kwamen nog zeven meldingen binnen van stormincidenten in Limburg. Volgens de Veiligheidsregio gingen ze allemaal over schade door bomen op de weg. Bij een huis waaiden de regengoten weg. Lees hier meer.

De boom zorgt voor veel schade aan het huis in Maastricht

KNMI: code oranje overal vanavond

Het KNMI heeft voor vanavond voor het hele land code oranje afgegeven vanwege storm Louis. Vooral aan de kust worden harde windstoten verwacht. Code oranje ging om 19.00 uur in Zeeland in. Later volgen de andere provincies. Ook in Limburg, dat eerder nog op geel werd gehouden, geldt code oranje, van 20.00 uur tot 23.00 uur.