Storm Ciarán
NOS NieuwsAangepast

Code oranje overal voorbij • Meerdere storingen op het spoor

In dit blog houden we je op de hoogte van het laatste nieuws over storm Ciarán.

Heb jij opvallende foto's of video's gemaakt? Tip ons via NOS Ooggetuige.

liveblog gesloten

Eind blog

Nu de grootste problemen van de storm voorbij zijn, sluiten we ook dit blog.

Boom op het spoor, snelbussen tussen Eindhoven en Maastricht/Heerlen

Op het spoor bij de Limburgse plaats Haelen viel vanmiddag een boom op een trein. Het weghalen van de trein en het herstellen van de schade aan de bovenleiding duurt ten minste tot 12.00 uur morgenmiddag, zegt de NS.

Op het traject Eindhoven Centraal-Weert-Roermond-Maastricht en Eindhoven Centraal-Weert-Roermond-Heerlen rijden tot die tijd snelbussen.

De boom op de trein bij Haelen

KNMI: nergens code oranje meer

Het KNMI heeft code oranje nu ook voor Noord- en Zuid-Holland beëindigd. Aan het eind van de middag deed de weerdienst dat voor de enige andere provincie waar code oranje van kracht was, Zeeland.

In het noordwesten van het land kunnen plaatselijk nog windstoten voorkomen van 90-100 kilometer per uur. In de rest van het land, met uitzondering van Limburg, kunnen dat windstoten van 75-90 kilometer per uur zijn.

Alleen voor Noord-Holland geldt morgen ook nog code geel. Dat is in verband met de aanhoudende regen.

Vertrektijdenborden Utrecht kleurden rood

De aangepaste dienstregeling, gladde sporen, bomen op het spoor en takken op de bovenleiding leveren de nodige problemen op voor treinreizigers. En die problemen werken door naar plaatsen elders op het traject.

Het vertrektijdenbord op Utrecht Centraal kleurde aan het eind van de middag behoorlijk rood. "Elke seconde wordt er iets anders omgeroepen", meldde een reiziger.

Dode en vijf gewonden in Madrid

In Madrid zijn een dode en ten minste vijf gewonden gevallen door het slechte weer. Al deze slachtoffers werden door een boom geraakt die op een zebrapad viel.

Dode en vijf gewonden door storm Ciarán in Madrid

Minder files dan normaal, zegt ANWB

De ANWB telt minder files dan normaal op donderdag tijdens de avondspits. Toch zorgt storm Ciarán voor wat problemen op de weg.

Op de A7 van Groningen naar de Duitse grens is schade ontstaan aan een verkeersbord bij Scheemda. Dat levert een uur vertraging op. Langs de A12 is tussen Zoetermeer en Zevenhuizen een vrachtwagen gekanteld. Ook dat levert vertraging op. En ook op de A12, maar dan in omgekeerde richting, zijn bomen omgewaaid. Dat levert een file op tussen Nieuwegein en Nieuwerbrug.

Door de weerwaarschuwing van het KNMI en de oproep van de ANWB om zo veel mogelijk thuis te blijven, zijn er vandaag minder auto's op de weg dan normaal op een donderdag in november.

Code oranje voorbij in Zeeland

Het KNMI heeft het weeralarm voor de provincie Zeeland van oranje bijgesteld naar geel. Dat betekent dat de windstoten zijn afgezwakt naar 75-90 kilometer per uur.

In Noord- en Zuid-Holland geldt nog steeds code oranje. In de loop van de avond zal die ook daar overgaan naar code geel. Met name in Noord-Holland kan er vanavond en morgen nog wel veel regen vallen, waarschuwt de weerdienst.

Trein rijdt tegen omgevallen boom in Haelen

Spoorbeheerder ProRail meldt dat in Haelen, bij Roermond, een trein tegen een omgewaaide boom is gereden. Niemand raakte gewond.

Omdat de bovenleiding is beschadigd, rijden er voorlopig geen treinen tussen Weert en Roermond. Volgens de NS duurt dat tenminste tot 00.30 uur.

Hollandsche IJsselkering vannacht dicht

Vannacht rond 02.30 uur gaat de Hollandsche IJsselkering dicht. Dat gebeurt enkele keren per stormseizoen, waarvan dit nu de eerste keer is. Morgenochtend rond 11.30 uur gaat de kering naar alle waarschijnlijkheid weer open.

Het bouwwerk is de oudste stormvloedkering van Nederland. Het was in 1958 het eerste voltooide deltawerk na de Watersnoodramp van 1953.

Ciarán eist meer mensenlevens in Frankrijk, België, en Spanje

In de Franse havenstad Le Havre is een 72-jarige man overleden na een val van zijn balkon. Volgens nieuwszender BFMTV werd hij door een windstoot gegrepen toen hij de luiken van de balkondeur dicht wilde doen. Vanochtend werd al een dode gemeld in het noordelijke departement Aisne. Ook dat zou een slachtoffer zijn van storm Ciarán.

Ook in het centrum van de Spaanse hoofdstad Madrid kwam een vrouw om doordat ze een boom op zich had gekregen.

In de Belgische stad Gent is eveneens opnieuw een dode gemeld. Een kind van 5 jaar werd geraakt door een afgebroken tak. Eerder werd de dood van een wandelaar gemeld in het Citadelpark door een omgewaaide boom. Een metgezel raakte gewond.

In het Harz-gebergte kwam een vrouw om het leven door een vallende boom, melden Duitse media.

Camping in Wales geëvacueerd vanwege overstromingen

In Wales is een camping ontruimd vanwege overstromingen. Volgens de autoriteiten zijn die levensgevaarlijk. Ook voor de nabijgelegen rivier de Ritec geldt een overstromingswaarschuwing. De Daily Mail schrijft dat caravans met 160 kilometer per uur richting de zee worden geblazen.

De Ierland-correspondent van de BBC spreekt ook van "apocalyptische" overstromingen in Noord-Ierland. "Een winkelstraat staat onder water en tientallen winkels en kantoren zijn zwaar beschadigd."

In verschillende delen van het Verenigd Koninkrijk geldt nog altijd de weerswaarschuwing code geel.

ANWB verwacht dat filevorming in de avondspits meevalt

De ANWB verwacht voor de avondspits geen filerecord. De waarschuwing van het KNMI gisteren en de oproep van de ANWB om zo veel mogelijk thuis te werken, hebben effect gehad, zegt Arnoud Broekhuis van de ANWB. Vanmorgen stond er 50 procent minder file dan normaal. De verwachting is dat de avondspits ook zal meevallen. Het hoogtepunt wordt rond 17.30 uur verwacht.

Even voor 16.00 uur stond er 200 kilometer file. "Er gebeurt wel het een en ander vanwege de storm, maar het aanbod van verkeer is zodanig dat we nog geen grote problemen hebben", zegt Broekhuis. Het blijft met name in het kustgebied wel oppassen, vooral voor fietsers, zegt hij. Die zijn kwetsbaarder dan mensen in een auto. Hij is daarom blij dat veel scholen de leerlingen eerder naar huis lieten gaan.

November is altijd een drukke maand op de weg. Vorig jaar stond er op de eerste donderdag van de maand zo'n 1200 kilometer file. Toen was er geen storm.

NS: 'Voorlopig geen grote verstoringen op het spoor, maar storm is nog niet voorbij'

Voorlopig zijn er nog geen grote verstoringen op het spoornetwerk, zegt een woordvoerder van de NS. "Maar de storm is niet voorbij". Mensen worden niet meer opgeroepen de trein te mijden, maar wie met de trein reist wordt wel nog steeds geadviseerd vooraf de reisplanner te checken.

Op sommige trajecten is er een korte vertraging door hinder vanwege de storm. Zo rijden er momenteel bijvoorbeeld bussen tussen Nijmegen en Oss vanwege problemen met de bovenleiding. Hier zie je waar er vertraging is.

Storm in het land in foto's

  • Ton Wesselius
    Flinke golven op het water in Rijnsaterwoude
  • Johan Westra
    Storm in Katwijk aan Zee
  • Simone Wiersma
    Storm in Hellevoetsluis
  • Henk Voermans
    Steiger omgewaaid in Breda
  • Werner Buijsen
    Opwaaiende golven in Westkapelle
  • Wim van de Bovenkamp
    Schade in Veenendaal
  • Ricardo Kievit
    Storm in Vlissingen

Judoka's in busje naar EK in Frankrijk

Storm Ciarán dwingt Nederlandse judoka's om niet per vliegtuig, maar met een busje naar de EK in Frankrijk te gaan. Die vinden komend weekend plaats in het Zuid-Franse Montpellier.

Schiphol heeft honderden vluchten geannuleerd. De judoka's Guusje Steenhuis, Lieke Derks, Marit Kamps en Karen Stevenson willen elk risico op te laat komen uitsluiten en zijn daarom in een busje gestapt. Directeur topsport Gijs Ronnes en bondsarts Moniek van Heumen rijden ook mee. De vier komen zondag voor het eerst in actie. Vanuit Utrecht is het bijna 1200 kilometer naar Montpellier, dus ze hebben nog even de tijd.

Frank de Wit, die zaterdag in actie komt, is wel met het vliegtuig, maar moet een keer extra overstappen. De rest van de Nederlandse judoka's vliegt morgen of is al in Montpellier.

Karen Stevenson, Guusje Steenhuis, directeur topsport Gijs Ronnes, Marit Kamps, Lieke Derks en dokter Moniek van Heumen (vlnr)

Kracht windstoten loopt nog steeds op, 116 km/uur gemeten

De kracht van de windstoten, met name in de kustgebieden, loopt nog steeds op. Inmiddels is op zee bij Zeeland een windstoot van 116 kilometer per uur gemeten.

Dode door omgewaaide boom Venray

In Venray is iemand om het leven gekomen. Het slachtoffer werd aan de Dr. Kortmannweg getroffen door een omwaaiende boom, meldt de Limburgse politie.

Hulpverleners hebben moeite om ter plekke te komen vanwege het risico dat meer bomen omvallen.

Dode in Gent door omvallende boom

In Gent is een boom gevallen op twee wandelaars. Een van hen is hierbij om het leven gekomen. De andere wandelaar raakte gewond, meldt de VRT.

Het ongeluk gebeurde in het Citadelpark van de Belgische stad. De lokale politie roept op om vanwege het stormweer niet naar parken te gaan.

Schade en windstoten in Frankrijk

In Frankrijk heeft de storm tot veel overlast en schade geleid. In Bretagne overstroomden straten en vielen bomen om; er zijn windsnelheden van 193 kilometer per uur gemeten in Plougonvelin en in de nabijgelegen havenstad Brest waren windstoten van 156 kilometer per uur.

In Cornwall in Zuid-Engeland ging het om windstoten van 135 km/u, die tot hoge golven leidden langs de kust.

Bekijk beelden uit Frankrijk:

Flinke schade door storm Ciarán in Bretagne

Windstoot van 108 kilometer per uur aan de kust

De zwaarste windstoot tot nu toe is zojuist gemeten aan de kust in Zeeland. Het gaat om een windstoot van 108 kilometer per uur. Ook in Hoek van Holland is een zware windstoot gemeten, van 99 kilometer per uur.

In het Brabantse Gilze-Rijen, tussen Breda en Tilburg. is een windstoot van 97 kilometer per uur gemeten. Hoewel in de provincie Noord-Brabant 'slechts' code geel is afgegeven, zijn er ook in die provincie, en in Limburg en Gelderland, harde windstoten en veel omgevallen bomen. Ook worden in deze provincies enkele gewonden gemeld.

Een woordvoerder van het KNMI zegt tegen de NOS dat de situatie continu in de gaten wordt gehouden, en dat er wordt opgeschaald wanneer dat nodig is. "We verwachten niet dat opschalen in die provincies nodig zal zijn, maar elke minuut van de dag wordt daarnaar gekeken", zegt zij.

De woordvoerder benadrukt dat code geel ook een waarschuwing is. "Het is dan wel geen code oranje die zegt 'blijf thuis', maar het is wel belangrijk dat mensen bij code geel alert blijven."

Beelden van de storm

Op meerdere plekken in Nederland hebben bomen het zwaar met storm Ciarán. Er zijn al bomen op auto's, een fietser en een vrouw gevallen.

Bekijk beelden van de storm:

Omgevallen bomen op meerdere plekken in het land

Twee personen gewond door omgewaaide boom op A79

In Zuid-Limburg zijn op de snelweg A79 bij Meerssen twee inzittenden van een auto gewond geraakt doordat een boom op hun auto viel. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De brandweer is bezig om de boom op te ruimen.

Omgevallen boom bij Meerssen

Gewonde door omgevallen boom in Den Haag

In Den Haag is een boom omgewaaid en op een vrouw gevallen. Dat gebeurde op een zebrapad. Het slachtoffer is gewond naar het ziekenhuis vervoerd.

Hulpdiensten waren ter plaatse om de vrouw te bevrijden. Ook een traumahelikopter is opgeroepen, meldt Omroep West.

Boom op persoon in Den Haag

Weerman Marco Verhoef over storm Ciarán

Weerman Marco Verhoef geeft aan dat storm Ciarán niet zo extreem zal zijn als in Frankrijk, maar waarschuwt wel: "Houd het goed in de gaten."

Storm Ciarán in Nederland: wat staat ons te wachten?

Storm Ciarán nu in Nederland

Storm Ciarán is nu ook officieel een storm in Nederland. In Zeeland is windkracht 9 gemeten. Ciarán is daarmee de tweede herfststorm van het jaar. De eerste was op 19 september.

Ciarán is de vierde storm in Nederland dit jaar; de eerste storm was in de lente op 13 maart en op 5 juli trok zomerstorm Poly over het land, met grote schade als gevolg.

NK tegenwindfietsen is afgelast: 'Wind is te hard'

Het NK tegenwindfietsen op de Oosterscheldekering in Zeeland is afgelast. Eerder werd de start al uitgesteld, in de hoop dat het evenement kon doorgaan onder "perfecte omstandigheden". Maar nu blijkt de wind toch te hard.

In 2020 werd het NK ook al afgelast, toen een storm met bijna dezelfde naam (Ciara) ook te harde wind veroorzaakte.

Boom valt op vier rijdende auto's bij Berkel-Enschot

Op de N65 bij Berkel-Enschot is een boom op vier rijdende auto's gevallen. Een woordvoerder van de politie spreekt van een "enorme ravage".

Een persoon is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. Vijf anderen zijn ter plaatse gecontroleerd, zegt de woordvoerder. De vier auto's zijn ernstig beschadigd.

Boom valt op auto's bij Berkel-Enschot

Op meerdere plekken bomen omgewaaid

Door de storm zijn op meerdere plekken bomen omgewaaid. Bij Oss is een boom op het spoor gevallen, in Apeldoorn viel een boom op een fietsende vrouw.

Doordat het een warme herfst met veel regen is geweest, staan veel bomen nog in blad, zei NOS-weervrouw Roosmarijn Knol gisteren. "En de grond is nat als een spons", zei Knol. "Daardoor hebben vooral zwakkere bomen kans om om te waaien. Dat is een groot verschil met een herfststorm in bijvoorbeeld eind november, als al het blad al gevallen is."

Omgewaaide boom in Eindhoven

Verslaggever in de wind in Zeeland

In Zeeland waait het al flink, merkt verslaggever Martijn Bink op de Brouwersdam in Zeeland. Er geldt code oranje, maar het hoogtepunt van de storm moet nog komen.

Martijn Bink vanaf de Brouwersdam: 'Het waait al flink'

Storm heeft tot nu toe weinig gevolgen voor treinverkeer

De impact van de storm op het treinnet valt tot nu toe mee, zegt NS-directeur Wouter Koolmees in het radioprogramma Sven op 1. Er is voor zover bekend alleen een boom omgewaaid in de buurt van Oss.

De provincie Zeeland is vandaag uit voorzorg losgekoppeld van het hoofdnet. Dat heeft als voordeel dat die provincie niet het gehele land beïnvloedt als er iets verkeerd gaat, zoals een boom op het spoor. "Een trein rijdt dan niet door naar andere delen van het land", aldus Koolmees. Het is mogelijk dat delen van Noord- of Zuid-Holland deze middag ook worden losgekoppeld, maar die kans is momenteel niet zo groot.

Door ProRail ingehuurde medewerkers staan klaar om snel bij te springen wanneer het nodig is, bijvoorbeeld in het geval van een knik in het spoor of een defecte bovenleiding. Koolmees: "Vandaag is het belangrijk dat we continu blijven monitoren, snel herstellen als er iets misgaat en alert zijn." Hij roept reizigers op thuis te blijven als het kan en als dat niet mogelijk is, adviseert hij om de NS-app te blijven checken.

Rotterdamse haven sluit grote terminals

De haven van Rotterdam heeft alle grote containerterminals gesloten. Volgens een woordvoerder is dat een gebruikelijke maatregel bij windkracht 8 of meer. "De grote schepen blijven buiten en er vindt minder overslag plaats, maar de haven is gewoon bereikbaar." In de kleinere terminals gaat de overslag van goederen voorlopig gewoon door.

De veerpont tussen IJmuiden en Velsen-Noord vaart vanwege het hoge water ook niet.

Meerdere scholen blijven dicht

In Noord- en Zuid-Holland houden meerdere scholen de deuren gesloten, of gaan eerder dicht. Het gaat om scholen in onder meer Alkmaar, Haarlem, Heerhugowaard, 's Gravenzande en Hoorn.

Niet alle scholen in de omgeving kiezen ervoor om de deuren te sluiten. Bij het Coornhert Lyceum in Haarlem wachten ze de ontwikkelingen nog even af. "Zolang er geen code rood wordt afgegeven, blijft de school open", zegt een medewerker tegen het Haarlems Dagblad. Of scholen in Zeeland ook dichtgaan is niet bekend.

Haven van Dover in Engeland dicht

De haven van Dover in Engeland is door de storm dicht. Alle veerboten naar het Europese vasteland van vandaag zijn geannuleerd, schrijft BBC. Bij de haven zijn windsnelheden van 110 kilometer per uur gemeten.

In het Verenigd Koninkrijk zitten 800 huishoudens zonder stroom en zijn meerdere scholen uit voorzorg gesloten.

Code oranje geldt straks voor Zeeland

In Zeeland geldt vanaf 11.00 uur code oranje voor gevaarlijk weer door zware windstoten. Om 13.00 uur geldt de waarschuwing ook voor Zuid-Holland en om 14.00 uur voor Noord-Holland. In het IJsselmeergebied en voor de Waddeneilanden gaat de waarschuwing om 15.00 uur in. Voor Noord-Holland geldt vanaf 18.00 uur ook code geel vanwege zware regenval.

De weerwaarschuwingen van het KNMI.

Vrouw gewond door omgewaaide boom in Apeldoorn

In Apeldoorn is een boom op een fietsende vrouw gevallen. Ze raakte daardoor gewond en is naar het ziekenhuis gebracht, meldt de brandweer. Het is niet bekend hoe de vrouw eraan toe is.

Nieuwe editie van het NK Tegenwindfietsen

De harde wind maakt hoogstwaarschijnlijk een nieuwe editie van het Nederlands Kampioenschap Tegenwindfietsen mogelijk. Om 12.00 uur uur mogen de deelnemers opnieuw tegen de wind in de 8,5 kilometer lange Oosterscheldekering oversteken, met windstoten van tientallen kilometers per uur. Dat doen zij op een 'gewone' fiets, racefietsen of fietsen met versnellingen zijn niet toegestaan.

Het evenement kan pas doorgaan bij minimaal windkracht 7. Rijkswaterstaat heeft nauw contact met de organisatie van het kampioenschap, die dus verwacht dat de wedstrijd kan doorgaan. Als de situatie te onveilig wordt door te hoge windsnelheden wordt het NK misschien toch afgelast.

De organisatie is erg te spreken over de waarschijnlijke nieuwe editie: "Het zijn hier perfecte omstandigheden. Guur, nat en ongelooflijk winderig", zegt organisator Robrecht Stoekenbroek tegen Omroep Zeeland. "Het heet niet voor niets het NK Tegenwindfietsen. Het zit op het randje van een beetje gekheid. Het hoort erbij dat waar iedereen naar binnen gaat, wij naar buiten gaan."

In februari van 2022 was de zevende editie van het NK Tegenwindfietsen, toen waren er 325 deelnemers, verdeeld over 25 ploegen en 225 individuen.

Hieronder een video van de vorige editie van het NK Tegenwindfietsen in 2022:

Het was perfect weer voor het NK tegenwindfietsen

Transavia annuleert alle vluchten in Rotterdam

Transavia schrapt voor vandaag toch alle vluchten vanaf het vliegveld in Rotterdam. In eerste instantie annuleerde de maatschappij zes vluchten, maar vanwege de harde wind en de natte baan besluit Transavia om nu ook de resterende vijf vluchten in de middag en avond te schrappen.

Correspondent: Fransen goed voorbereid op storm

In Frankrijk heeft de storm tot veel overlast en schade geleid. In het departement Aisne viel een dode, er werden windsnelheden van boven de 200 kilometer per uur gemeten en in Bretagne was er een golf van 21 meter hoog.

Sluiten Oosterscheldekering niet nodig

Rijkswaterstaat verwacht dat het niet nodig zal zijn om de Oosterscheldekering te sluiten vanwege de storm. En woordvoerder zegt tegen persbureau ANP dat dat te maken heeft met de windrichting; er wordt geen zeewater richting de Oosterschelde geblazen.

De stormvloedkering wordt gesloten als de waterstand tussen Oosterschelde en zee op 2,75 meter komt te staan. Vandaag blijft de stand daar ruim onder.

Scheepvaart op Westerschelde gestremd

De scheepvaart op de Westerschelde is gestremd, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat tegen persbureau ANP. De maatregel is om 07.00 uur ingegaan en geldt vooralsnog tot vanavond 23.00 uur. Ook op het Kanaal Gent-Terneuzen is het scheepvaartverkeer gestremd.

"We monitoren de situatie nauwgezet en indien nodig kan de maatregel verlengd worden of juist eerder ingetrokken", zegt de woordvoerder.

Wat betekent code oranje?

Code oranje is het op één na hoogste waarschuwingsniveau van het KNMI. Volgens het weerinstituut is er kans op zeer zware windstoten, in dit geval tot wel 110 kilometer per uur. Er is een grote kans op ongelukken door het afbreken van boomtakken, omwaaien van bomen of rondvliegende voorwerpen als dakpannen en tuinmeubels.

Vooral fietsers, (lege) vrachtwagens en auto's met aanhanger of caravan moeten rekening houden met gevaarlijke situaties. Het KNMI adviseert losse spullen vast te zetten of naar binnen te halen. Buitenactiviteiten worden afgeraden, vooral in het bos. Automobilisten wordt aangeraden een grotere afstand tot andere weggebruikers aan te houden.

Zandzakken, geknakte bomen en ondergelopen straten in Frankrijk

  • AFP
    Ondergelopen straat in Penmarc'h in Bretagne
  • AFP
    Zandzakken in Biarritz in het uiterste zuidwesten van Frankrijk
  • AFP
    Geknakte bomen in Porspoder in Bretagne

Transavia annuleert uit voorzorg vluchten vanaf Rotterdam

Transavia heeft uit voorzorg zes vluchten geschrapt die vanaf Rotterdam The Hague Airport zouden vertrekken. De zes vliegtuigen zouden vanmiddag weer terugvliegen naar Rotterdam, maar dan geldt vanwege de storm code oranje in onder meer de provincie Zuid-Holland.

Scholen in Hoorn blijven dicht

De middelbare scholen Oscar Romero, d'Ampte en Werenfridus van onderwijsgroep Tabor College in het Noord-Hollandse Hoorn blijven dicht vanwege de storm. Leerlingen en medewerkers werken thuis. De drie Hoornse scholen hebben samen ruim 3600 leerlingen.

Wind en regen in Rotterdam

  • ANP
    Wind en regen in Rotterdam vanochtend
  • ANP
    Wind en regen in Rotterdam vanochtend

Dode in Frankrijk

In Frankrijk is in het departement Aisne een dode gevallen als gevolg van de storm. Een boom viel op een vrachtwagen, waarna de chauffeur overleed. In Frankrijk zitten 1,2 miljoen mensen zonder stroom.

Honderden vluchten op Schiphol geannuleerd vanwege storm Ciarán

Op Schiphol zijn als gevolg van de naderende storm Ciarán honderden ingaande en uitgaande vluchten geannuleerd, laat een woordvoerder weten. KLM annuleert vanaf het begin van de middag alle vluchten. Dat gaat om ongeveer 380 vluchten.

Een toestel van KLM op Schiphol

Video: hoge golven voor Britse kust

Hoge golven voor Britse kust door storm Ciarán

Aangepaste dienstregeling NS

De NS heeft uit voorzorg de dienstregeling in Zeeland aangepast. Op Rotterdam The Hague Airport worden ook vluchten afgeblazen. De rederij die vaart op Vlieland en Terschelling heeft enkele afvaarten geannuleerd. Bij de veerdiensten naar Texel, Ameland en Schiermonnikoog zijn vooralsnog geen wijzigingen.