liveblog
NOS VoetbalAangepast

NEC en Sparta delen de punten • Rotterdammers blijven ongeslagen

Vandaag staat er één wedstrijd op het programma in de eredivisie. Sparta neemt het als verrassende koploper op tegen NEC.

  • Eindstand Sparta Rotterdam - NEC: 1-1

Melding ontvangen? Klik op het belletje!


SPA-NEC | 90' Afgelopen!

Het is klaar in Rotterdam! Sparta komt niet meer tot de drie punten. NEC houdt keurig stand. De thuisploeg stelt met het resultaat enigszins teleur, maar blijft nog wel altijd ongeslagen in de eredivisie.

Sparta en NEC delen de punten op Het Kasteel

SPA-NEC | 81' Kitolano trekt de stand weer gelijk

Goal! Joshua Kitolano schiet de 1-1 achter doelman Jasper Cillessen.

Daarmee komt Sparta verdiend op gelijke hoogte. Zit er nog meer in voor de Rotterdammers, die NEC nu vol onder druk zetten?

Kitolano juicht na de 1-1

SPA-NEC | 79' Penalty Sparta!

Daar komt een penalty voor Sparta. Youri Baas tikt een voorbij snellende Pelle Clement op de hak en Gözübüyük wijst na enige twijfel naar de stip.

Daardoor krijgt Sparta de kans om weer naast NEC te komen in de wedstrijd. Dat is op basis van het laatste kwartier wel verdiend.

SPA-NEC | 74' Bas Dost mag nog een kwartier meedoen

Het is tijd voor Bas Dost! De 36-jarige aanvaller van NEC mag nog een kwartiertje meedoen in het veld. Hij zal trouwens ook wel even gek opkijken, want naast hem staat ook de 18-jarige Nils Rossen klaar om in te vallen. Die is toch in een hele andere levensfase dan Dost, maar samen komen ze het veld op.

Bas Dost mag nog minuten maken bij NEC

SPA-NEC | 69' Weer veel gele kaarten

Gözübüyük kan weer flink wat gele kaarten bijschrijven. Rober Gonzalez, Luc Netten en Youri Baas krijgen binnen vijf minuten een gele prent van de scheidsrechter.

Dat komt omdat Sparta wat meer aanzet, de Nijmegenaren moeten elke keer aan de noodrem trekken.

Er vallen weer veel gele kaarten

SPA-NEC | 59' Dubbele wissel bij Sparta

Een dubbele wissel bij Sparta. Arno Verschueren en Jonathan de Guzman verlaten het veld. Charles-Andreas Brym en Pelle Clement komen erbij.

Kan dit zorgen voor wat aanvallende stootkracht bij Sparta? Want dat is hard nodig.

SPA-NEC | 59' Bakari probeert het

Nu een poging van Saïd Bakari namens Sparta. De back probeert het ook eens met een afstandsschot, maar daar verrast hij Jasper Cillessen totaal niet mee.

Maar Sparta probeert dus wel meteen de aanval te zoeken na de 0-1, dat is goed voor het duel.

SPA-NEC | 56' Doelpunt voor NEC!

Zal je altijd zien, dan gaat de bal er meteen in. Het is 0-1 voor NEC. Dirk Proper neemt de bal mee aan zijn voet, omspeelt De Guzman en schiet de bal met een droge knal in de verre hoek.

De voorsprong was niet per se verdiend voor één van beide ploegen, maar ze zullen er in Nijmegen ongetwijfeld heel erg blij mee zijn.

Dirk Proper schiet de bal achter doelman Olij

SPA-NEC | 54' We zijn er nog

We zijn er nog gewoon hoor, maar het voetbal dat NEC en Sparta laten zien vanavond is weinig opwindend. Daardoor valt er in de eerste tien minuten van de tweede helft ook nog weinig te melden.

Het is te hopen dat één van beide teams straks wel voor de overwinning gaat spelen.

SPA-NEC | 45' De tweede helft is begonnen

We zijn begonnen aan de tweede helft in Rotterdam. Hopelijk krijgen we wat meer spektakel te zien.

SPA-NEC | 45' Rust op Het Kasteel

Het is rust in Rotterdam. Nou, de eerste 45 minuten waren niet om naar huis te schrijven. We hopen op een spectaculairdere tweede helft.

SPA-NEC | 44' Pereira geblesseerd van het veld

NEC-back Brayann Pereira raakt geblesseerd. Het lijkt erop dat hij last heeft van zijn sleutelbeen. De Fransman kan niet verder en gaat van het veld. Nu wordt het puzzelen voor NEC-trainer Rogier Meijer, aangezien Pereira ook al de vervanger was van Bart van Rooij.

Sontje Hansen komt de ploeg in, dat betekent dat linksback Youri Baas (gestart als linksbuiten, red.) terugzakt naar de rechtsbackpositie.

Pereira verlaat met pijn het veld

SPA-NEC | 40' Aftellen naar de rust

Het is voor de supporters inmiddels aftellen geblazen tot de rust. Misschien dat trainers Rogier Meijer en Jeroen Rijsdijk hun teams iets kunnen oppeppen voor de tweede helft.

Want tot op heden is het nog weinig verheffend op Het Kasteel, waar Sparta de iets betere ploeg is.

SPA-NEC | 34' Ogawa nog weinig gevaarlijk

NEC-aanvaller Koki Ogawa is nog weinig gevaarlijk geweest in de wedstrijd. Hij laat nu ook weer een bal van zijn voeten afspringen.

Van de Japanner wordt wel wat gevaar verwacht, hij was trefzeker in zijn eerste twee wedstrijden voor de Nijmegenaren.

Koki Ogawa nog niet gevaarlijk

SPA-NEC | 24' Mattson probeert het

En dan is daar toch ineens wat opwinding. Magnus Mattsson probeert het voor NEC met een afstandsschot, maar Sparta-doelman Nick Olij keert de bal met twee vuisten.

Het zorgt ervoor dat het publiek even kan opveren, want de openingsfase van dit duel is weinig spectaculair.

SPA-NEC | 22' Cillessen grijpt mis, maar het loopt goed af

Na een goede redding van zojuist, zit Cillessen nu totaal naast een bal. De Groesbeker duikt onder een hoekschop door en ziet tot zijn opluchting dat Sparta er verder geen grote kans uit haalt.

Er zijn nog weinig echt grote mogelijkheden geweest in dit duel.

Jasper Cillessen valt op in de openingsfase van het duel

SPA-NEC | 16' Nu een stevige tackle van Verschueren

Nu gaat Arno Verschueren op de bon. De Belg zet ook een stevige tackle in. Daardoor is Gözübüyük in de openingsfase aardig aan het schrijven in zijn bonnenboekje.

SPA-NEC | 12' Een goede kans voor Sparta

Het eerste gevaar van de wedstrijd is voor de thuisploeg. Camil Neghli haalt hard uit vanaf randje strafschopgebied, maar NEC-doelman Jasper Cillessen keert uitstekend op die poging.

Het is Sparta dat het initiatief neemt in de openingsfase, dat wordt ook wel verwacht van de thuisploeg.

SPA-NEC | 9' Nu al geel voor Nuytinck

Bram Nuytinck heeft al snel een gele kaart te pakken. De verdediger van NEC gaat er wel erg hard in bij Sparta-spits Tobias Lauritsen.

De rest van de wedstrijd moet de uit Italië teruggekeerde Nuytinck oppassen.

Een gele kaart voor Bram Nuytinck

SPA-NEC | 5' Zorgelijke blik bij Meijer

NEC-trainer Rogier Meijer had vlak voor de aftrap al een zorgelijke blik. Het is voor hem te hopen dat hij niet kan voorspellen.

Maar de voorgaande wedstrijden tegen Excelsior en Heracles gaven geen goede hoop. De wedstrijd tegen RKC deed dat iets meer, al was de 3-0 zege vorige week enigszins geflatteerd.

Zorgelijke blik bij Rogier Meijer

SPA-NEC | 1' We zijn begonnen!

We zijn begonnen op Het Kasteel. Het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Gözübüyük heeft geklonken.

Veel personele problemen bij NEC

De opstelling van NEC tegen Sparta

Bij NEC staat de huurling Brayann Pereira in de basis. Bart van Rooij is niet fit genoeg om te spelen. Datzelfde geldt ook voor Mees Hoedemakers, Lasse Schöne en Elayis Tavsan. De Japanner Sano is nog niet speelgerechtigd.

De opstelling van Sparta

De opstelling van Sparta tegen NEC

Bij Sparta zien we Saito uiteraard terug in de basis. De ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk kan met de sterkste elf namen aantreden.

Slaat Saito weer toe?

Gaan we vandaag weer een Japans feestje zien? Koki Saito sloeg vorige week met twee treffers genadeloos toe in de uitwedstrijd van Sparta bij SC Heerenveen (1-3).

Sparta staat mede door die zege, een overwinning op PEC Zwolle en een gelijkspel tegen Feyenoord nu bovenaan in de eredivisie.

De stand in de eredivisie na drie speelrondes

De stand in de eredivisie na drie speelrondes

Transferperikelen op Deadline Day

Het is Deadline Day en dat betekent overal transferperikelen. Zo ook bij NEC en Sparta. De Nijmegenaren sloegen vrijdag nog toe met het huren van de 19-jarige aanvaller Alexis Tibidi. Hij komt over van het Franse Troyes.

In Rotterdam zijn ze vandaag in de ban van een uitgaande transfer. Vito van Crooij gaat vermoedelijk een contract tekenen in Saudi-Arabië. Om zijn vertrek op te vangen werd vrijdag ook een speler gehuurd van Troyes. De 20-jarige Metinho speelt de rest van het seizoen bij Sparta.

Vito van Crooij verlaat Het Kasteel

Welkom!

Goedenavond allemaal!

Tussen al het transfergeweld door, wordt er vanavond ook nog gewoon gevoetbald. Sparta, dat dit seizoen nog niet verloor en koploper is, neemt het thuis op tegen het geplaagde NEC uit Nijmegen. De Nijmegenaren wonnen vorige week wel met 3-0 van RKC Waalwijk, maar vanavond blijkt of de ploeg het chagrijn dat heerst in Nijmegen definitief kan wegspelen.

Volg alle ontwikkelingen op de velden in ons liveblog!