liveblog
NOS SportAangepast

Bol en Hassan ruiken wereldtitel, maar vallen met finish in zicht • Hassan voelde duw

Dag 1, WK atletiek in Boedapest.

  • Sifan Hassen én Femke Bol vallen met wereldtitel in zicht
  • Zevenkampster Vetter kent wisselvallige eerste dag
  • Bouju wint heat en verzekert zich van halve finales 100 meter
  • Laros verrast op 1.500 meter en is halvefinalist

Automatisch updates ontvangen? Druk op het belletje

liveblog gesloten

Tot morgen!

Daarmee sluiten we deze bizarre atletiekavond af. Zowel Hassan als de gemengde estafetteploeg kon de wereldtitel ruiken, maar tot twee keer toe gooit een val luttele meters voor de finish roet in het eten.

Morgen zijn we terug met onder andere de finale 100 meter, waarvoor Raphael Bouju zich gaat proberen te plaatsen en de ontknoping van de zevenkamp.

Zevenkamp | Kwakkelend ego Vetter

Anouk Vetter, de nummer twee van de Spelen in Tokio en de WK van vorig jaar, heeft bij de WK in Boedapest een wisselvallige eerste dag. "Na het hoogspringen was mijn ego wat kwakkel, maar kogelstoten deed mijn ego weer goed", zegt de nummer zeven van het klassement.

Meerkampster Vetter na ups en downs: 'Met kogelstoten weer in wedstrijd geknokt'

4x400 meter | Bol geen machine

"Mensen denken dat ik een machine ben. Nu laat ik zien dat ik dat niet ben." Femke Bol is teleurgesteld. Ze hoefde nog maar een paar stappen te zetten en de wereldtitel voor de gemengde estafetteploeg was binnen. Maar dat waren net een paar stappen te veel voor de 23-jarige Amersfoortse. "Ik weet niet wat er gebeurde. Ik wilde gaan, maar mijn benen wilden niet meer."

Lieke Klaver staat naast haar en ziet er het positieve van in. "We gaan ooit wereldkampioen worden. We gaan het met zijn allen goedmaken op andere onderdelen. We laten dit niet zomaar gebeuren, Femke gaat dit niet in haar eentje dragen. Dit gaan we met zijn allen oplossen."

Femke Bol na valpartij: 'Mensen denken dat ik een machine ben'

10.000 meter | Werd Hassan geduwd?

Sifan Hassan weet niet goed waardoor ze vlak voor de finish van de 10.000 meter ten val kwam. "Hebben jullie de video gezien?" Wel weet ze dat ze een duw in haar rug voelde van Gudaf Tsegay, die de wereldtitel dankzij Hassans val in de wacht sleepte.

Hassan: "Ik ben verdrietig, maar ik kan er niks aan doen."

Hassan voelde een duw: 'Maar ik kan er niks aan doen, dat is de sport'

4x400 meter | Wereldrecord Verenigde Staten

In alle hectiek vergeten we te melden dat de Verenigde Staten het wereldrecord heeft gebroken op de 4x400 meter estafette. Het kwartet Justin Robinson, Rosey Effiong, Matthew Boling en Alexis Holmes zet 3.08,80 neer. Het oude record stond eveneens op naam van de Amerikanen: 3.09,34.

4x400 meter | Klaver optimistisch

Lieke Klaver geeft een positieve draai aan de val van Femke Bol, waardoor de gemengde estafetteploeg de wereldtitel verspeelde. "Dit zegt dat we een keer wereldkampioen gaan worden."

10.000 meter | Bekijk hier de dramatische val van Hassan

Dramatische val voor Hassan op weg naar wereldtitel 10.000 meter

4x400 meter | Wereltitel voor Amerika

Liemarvin Bonevacia. Lieke Klaver, Isaya Klein Ikkink en Femke Bol lagen op de 4x400 meter op titelkoers, maar slotloopster Bol kwam net voor de streep ten val.

Bol was in gevecht met de Amerikaanse Alexis Holmes. Ze stond op en kwam uiteindelijk als derde over de streep, maar omdat ze het stokje verloor werd de ploeg gediskwalificeerd. De Amerikaanse ploeg wint goud in een wereldrecord in 3.08,80.

De Nederlandse ploeg is gediskwalificeerd, omdat Bol het stokje liet glippen bij haar val.

Dit verzin je niet: ook Femke Bol valt vlak voor finish en estafetteploeg grijpt naast wereldtitel

4x400 meter | Ook Bol valt!

Ook de gemengde estafetteploeg heeft de wereldtitel voor het grijpen, maar ook Femke Bol gaat met de finish in zicht onderuit.

Femke Bol valt

4x400 meter | Finale gemengde estafette

De finale van de 4x400 meter gemengde estafette gaat beginnen. Voor Nederland starten Liemarvin Bonevacia, Lieke Klaver, Isaya Klein Ikkink, en Femke Bol.

10.000 meter | Hassan snel weer op de been

Hassan is snel weer op de been na haar valpartij en toont zich direct van haar sportieve kant. Ze feliciteert Gidey met het zilver.

Sifan Hassan feliciteert Gidey met het zilver

10.000 meter | Wereldtitel voor Tsegay

Dat Sifan Hassan valt betekent dat de wereldtitel naar Gudaf Tsegay gaat. Letesenbet Gidey pakt het zilver en Ajgayehy Taye completeert het Ethopische podium.

Hassan komt nog wel over de finish en wordt elfde. Diane van Es finisht als dertiende.

Sifan Hassan valt

10.000 meter | Hassan valt!

Hassan wacht lang, heel lang, maar bij het horen van de bel zet ze toch een ongekende versnelling in. Ze lijkt op weg naar de zege, maar dertig meter voor de finish struikelt de Nederlandse. Geen wereldtitel dus voor haar en ook geen medaille.

Sifan Hassan valt

10.000 meter | Nog een kilometer

Nog altijd laat Sifan Hassan zich niet van voren zien, terwijl de finish toch al over 1.000 meter is.

10.000 meter | Ethopische vrouwen nemen initiatief over

De Ethiopische vrouwen gaan op kop lopen en hun tempoversnelling zorgt ervoor dat de groep snel uitdunt. Letesenbet Gidey, de wereldkampioene van vorig jaar, neemt de leiding. In haar kielzog haar Ethiopische landgenote Ejgayehu Taye.

10.000 meter | Van Es zakt terug

Het tempo wordt opgevoerd en Diane van Es zakt dan terug. Sifan Hassan versnelt even, maar zet die versnelling niet door en blijft hangen aan de achterkant van het deelnemersveld.

10.000 meter | Hassan nog altijd achterin

Na 4.000 meter loopt Hassan nog altijd achterin de groep rond plaats vijftien. Diane van Es schuift op naar de derde plek achter Camilla Richardsson en Jessica Warner-Judd. Het lijkt nog stilte voor de storm te zijn. De favorieten lopen nog zeker niet op hun limiet.

10.000 meter | Hassan begint rustig

Sifan Hassan gaat rustig van start en is helemaal achteraan het deelnemersveld te vinden. De aansluiting met de groep heeft ze nog wel. Ze maakt zich zo te zien nog niet druk in deze fase van de race. Diane van Es zit wel goed voorin en loopt op de vierde plaats.

10.000 meter | Hassan en Van Es van start

Sifan Hassan verzekerde zich vanmiddag van de halve finales op de 1.500 meter en staat nu opnieuw op de baan. Dit keer voor de finale van de 10.000 meter. Ook Diane van Es loopt de 10 kilometer.

Zevenkamp | Vetter zevende na eerste dag

Anouk Vetter kan haar zege bij het onderdeel kogelstoten geen passend vervolg geven op de 200 meter. Ze eindigt haar race als zesde en laatste. Wel schuift ze een plaatsje op in het klassement en is nu zevende.

Sofie Dokter komt dankzij een sterke 200 meter de toptien binnen. De leiding is in handen van de Amerikaanse Anna Hall.

Stand na vier onderdelen

Atlete Punten
1. Anna Hall (USA) 3998
2. Katarina Johnson-Thompson (GBR) 3905
3. Chari Hawkins (USA) 3900
4. Taliyah Brooks (USA) 3888
5. Sophie Weissenberg (DUI) 3877
7. Anouk Vetter (NED) 3792
10. Sofie Dokter (NED) 3711
13. Emma Oosterwegel (NED) 3666

100 meter | Bekijk hier de serie van Bouju

Bouju wint serie en verzekert zich van halve finales 100 meter op WK

100 meter | Bouju bekijkt WK stap voor stap...

Maar de finale van de 100 meter is natuurlijk wel zijn "grote doel". "Shut up", lacht de sprinter in vloeiend Engels als hem naar een eventuele finaleplaats wordt gevraagd. "Dat zou groots zijn."

Bouju, die zijn jonge jaren in Engeland woonde en daardoor de Nederlandse taal nog niet machtig is, vertelt verder dat hij tijdens de serie vooral gefocust was op zijn techniek en zo ontspannen mogelijk blijven lopen.

Bouju bekijkt WK atletiek stap voor stap: 'Maar finale zou groots zijn'

100 meter | Goede race Bouju

Raphael Bouju klopt al een tijdje op de deur van de wereldtop van de 100 meter en dat blijkt ook weer tijdens dit WK. De 21-jarige Amsterdammer komt goed uit de startblokken en sprint naar de zege. Hij zet 10,09 op de klokken, slechts 0,07 langzamer dan zijn persoonlijk record.

Raphael Bouju wordt gefeliciteerd met zijn zege in de serie

1.500 meter | Bekijk hier de race van Laros

WK-debutant Laros verrast op 1.500 meter: door naar halve finales

Zevenkamp | Vetter knokt zich terug

Anouk Vetter had een teleurstellende ochtend achter de rug, met de 100 meter horden en het hoogspringen. Ze stond na twee onderdelen op de achttiende plaats, maar bij het kogelstoten revancheert de 30-jarige Amsterdamse zich. Ze wint dat onderdeel met een afstand van 15,72 meter - haar beste afstand dit seizoen - en klimt naar de achtste plaats in het klassement, 137 punten achter de Amerikaanse Anna Hall die de ranglijst aanvoert.

Emma Oosterwegel en Sofie Dokter staan met respectievelijk de dertiende en vijftiende plaats buiten de toptien. Later vanavond staat ook nog de 200 meter op het programma voor de zevenkampsters.

Anouk Vetter

1.500 meter | Laros op WK om te leren

Het leek Laros makkelijk af te gaan, maar niks is minder waar. Hij is compleet moegestreden en heeft behoorlijk wat tijd nodig om weer op adem te komen voordat hij zijn verhaal kan doen.

"Dit is allemaal bonus voor mij", aldus de nuchtere Laros. Zijn grote doel van dit seizoen was namelijk de EK onder 20, waar hij Europees kampioen werd, en dus al achter de rug. "Dit WK is totaal geen doel, maar om extra ervaring op te doen, te leren en plezier te hebben."

Laros nuchter na knappe zege in series 1.500 meter: 'WK is bonus'

1.500 meter | WK-debutant Laros verrast

WK-debutant Niels Laros is verrassend doorgedrongen tot de halve finales van de 1.500 meter.

De 18-jarige Nederlander ligt direct na de start ongeveer halverwege het deelnemersveld, maar het lukt hem op te rukken naar de tweede plaats. In de slotmeters pakt hij zelfs brutaal de zege door ook de Spanjaard Mohamed Katir nog in te halen. Zijn winnende tijd: 3.34,25.

Niels Laros

1.500 meter | Ingebrigtsen wint eerste heat

De eerste heat kent een weinig verrassende uitslag. Jakob Ingebrigtsen, regerend olympisch kampioen, is de grote favoriet op de 1.500 meter en wint zijn heat in 3.33,94. De 22-jarige Noor hoeft zeker niet voluit te gaan om als eerste over de streep te komen voor de Brit Josh Kerr.

Jakob Ingebrigtsen

1.500 meter | Laros in heat drie

We trappen de avondsessie af met de kwalificatie 1.500 meter voor mannen. Daarbij komt één Nederlander in actie: Niels Laros start om 19.20 uur in heat drie.

Het pas 18-jarige talent maakte afgelopen seizoen indruk op de middellange en lange afstand. Hij evenaarde twee maanden geleden het Nederlands record op de 1.500 meter: 3.32,89. Laros dook bij atletiekwedstrijden in Nice maar liefst 5,5 seconden onder het persoonlijke record dat hij bij de FBK Games had gelopen en was precies even snel als recordhouder Gert-Jan Liefers in augustus 2001 in Brussel.

Tien dagen geleden nog maar pakte hij de Europese titel bij de EK onder 20 jaar. Een tijd van 3.56,78 was in Jeruzalem genoeg voor het goud.

Niels Laros

WK officieel geopend

Enkele uitgebreide speeches, dansacts en de opkomst van een energieke mascotte later is het WK dan toch echt officieel geopend.

Openingsceremonie WK atletiek

Trommelaars, presidenten en het volkslied

De openingsceremonie met een rijtje trommelaars dat het stadion betreedt en een rondje over de atletiekbaan maakt. Gevolgd de binnenkomst van Katalin Novák, de president van Hongarije, en Sebastian Coe, president van wereldatletiekbond World Athletics. Zij horen, samen met het aanwezige publiek, het Hongaarse volkslied aan en nemen vervolgens apart van elkaar het woord.

Trommelaars tijdens de openingsceremonie van de WK atletiek

Het programma van vanavond met Nederlanders

Atletiekprogramma WK dag 1 avondsessie

Welkom terug

De eerste atleten zijn vanochtend al in actie gekomen, maar over een kwartier wordt de WK atletiek pas officieel geopend. Na de openingsceremonie in het Nemzeti Atlétikai Központ, oftewel het National Athletics Centre in Boedapest, volgt het avondprogramma van deze eerste WK-dag.

Ochtendprogramma afgesloten

Het ochtendprogramma van de WK atletiek is klaar. Het programma in Boedapest ligt tot 18.00 uur stil. Dan vindt de openingsceremonie plaats. Vanaf 19.00 uur zijn de ontwikkelingen op wedstrijdgebied in dit blog weer te volgen. Tot dan.

1.500 meter | Hassan met winst door naar halve finale

WK atletiek: Hassan met gemak ronde verder op 1.500 meter

Zevenkamp | De stand na twee onderdelen

Anouk Vetter, Emma Oosterwegel en Sofie Dokter hebben op de zevenkamp geen zicht op een topklassering. Na de 100 meter horden en het hoogspringen is de jonge Dokter, in juli tweede op de EK onder 23 jaar, voorlopig de beste van de drie op de elfde plaats met 1.982 punten.

Vetter, vorig jaar tweede op de WK en zilver op de Olympische Spelen in Tokio, en Oosterwegel (derde op de Spelen) begonnen moeizaam. Oosterwegel bezet plaats zeventien, Vetter volgt op achttien.

De zevenkamp gaat om 19.05 uur verder met kogelstoten.

Klassement

Atleet Punten
1. Anna Hall (VSt) 2.145
2. Taliyah Brooks (VSt) 2.136
3. Chari Hawkins (VSt) 2.134
4. Katarina Johnson-Thompson (GBr) 2.104
5. Sophie Weissenberg (Dui) 2.093
6. Noor Vidts (Bel) 2.053
11. Sofie Dokter 1.982
17. Emma Oosterwegel 1.935
18. Anouk Vetter 1.929

Verspringen: Hondema valt net buiten de finale

Pauline Hondema slaagt er niet in een finaleplaats bij het verspringen af te dwingen. Haar beste van drie pogingen bij de WK was goed voor een afstand van 6,57 meter. De kwalificatie-eis voor de eindstrijd lag op 6,80 meter. Die werd maar door drie atletes gehaald.

De Spaanse Fatima Diame kreeg als nummer twaalf van de twee kwalificatiegroepen met een sprong van 6,61 meter het laatste startbewijs voor de finale. Hondema kwam dus vier centimeter tekort.

De Amerikaanse Tara Davis-Woodhall sprong het verst met 6,87 meter.

Pauline Hondema

Kogelslingeren | Comenentia uitgeschakeld

Denzel Comenentia komt niet in de buurt van zijn Nederlands record van 78,01 meter. Hij slingert de kogel over een afstand van 70,16 meter. Dat is onvoldoende voor een finaleplaats.

De kwalificatie-eis voor de finale is 77,00 meter. Als er minder dan twaalf atleten zijn die de kwalificatie-eis hebben gehaald, wordt het deelnemersveld van de finale aangevuld tot twaalf met atleten die de kogel het verst hebben geslingerd. Comenentia zit daar in elk geval niet bij.

Denzel Comenentia

1.500 meter | Hassan met winst naar halve finales

Sifan Hassan is met succes aan haar zware klus bij de WK atletiek begonnen. De tweevoudig olympisch kampioene plaatste zich in Boedapest voor de halve finales van de 1.500 meter. Vanavond komt ze ook nog in actie in de finale van de 10.000 meter.

Hassan begon voorzichtig aan haar race, bungelde lang achteraan. In de laatste zevenhonderd meter schoof ze steeds iets op. In de slotronde liep ze al haar concurrentes voorbij (4.02,92). De eerste zes van de serie plaatsten zich voor de halve finales, die zondagavond op het programma staan.

Hassan zet in Boedapest in op drie afstanden: 1.500, 5.000 en 10.000 meter. Dat ze in 2021 ook al eens bij de Olympsiche Spelen in Tokio. Dat leverde haar toen twee gouden medailles en een bronzen plak op. Naast haar successen op de baan is ze zich ook gaan toeleggen op de marathon. Ze debuteerde op de marathon met winst in Londen. Wat ze volgend jaar bij de Olympische Spelen van Parijs gaat, weet ze nog niet.

Sifan Hassan blijft de Britse Laura Muir voor.

Zevenkamp | Dokter hoger dan Vetter en Oosterwegel

Sofie Dokter pakt met een hoogte van 1.80 meter 978 punten bij het hoogspringen. "Het ging oké, maar ik hoopte op meer", zei Dokter na het tweede onderdeel van de zevenkamp.

Dokter staat na twee onderdelen hoger dan Vetter en Oosterwegel.

Sofie Dokter

Zevenkamp | Vetter en Oosterwegel snel klaar bij hoogspringen

Anouk Vetter en Emma Oosterwegel zetten geen hoge score bij het hoogspringen. Beide meerkampsters komen niet hoger dan 1.71 meter. Dat levert 867 punten op.

Voor Oosterwegel is het de beste sprong van het seizoen. Vetter kwam dit seizoen ook niet hoger dan 1.71 meter, haar persoonlijk record ligt tien centimeter hoger.

Sofie Dokter zit nog in de race, zij sprong al over 1.80 meter.

Anouk Vetter en Emma Oosterwegel

Gemengde estafette | Bol leidt estafetteploeg naar finale

Femke Bol leidt Nederland als slotloopster naar de finale. "Het was geweldig", aldus Bol. "Het waren nog maar de heats en het publiek is al zo enthousiast." Alleen het weer laat nog te wensen over voor Bol: "Hopelijk schijnt vanavond de zon."

Bekijk hier de race van Bol, Lieke Klaver, Isaya Klein Ikkink en Terrence Agard in de series van de gemengde estafette.

WK atletiek: Gemengde estafetteploeg naar finale 4x400 meter

Snelwandelen | Eerste goud voor Spanjaard Martin

De eerste gouden medaille bij de WK atletiek in Boedapest is gewonnen door de 29-jarige Spanjaard Alvaro Martin. De tweevoudig Europees kampioen bleef bij het snelwandelen na 20 kilometer de Zweed Perseus Kalström zeven seconden voor. Het brons ging naar de Braziliaan Caio Bonfim. De race startte twee uur later dan de bedoeling was wegens noodweer.

De Spaanse snelwandelaar Alvaro Martin verovert de wereldtitel in Boedapest

Zevenkamp | 100 meter horden

Bekijk hier de 100 meter horden van meerkampsters Anouk Vetter, Emma Oosterwegel en Sofie Dokter:

WK atletiek: Goede start meerkampster Oosterwegel

Gemengde estafette | Nederland naar finale

De Nederlandse estafetteploeg wint de heat en is door naar de finale over 4x400 meter.

Het kwartet wordt uitstekend op gang geholpen door startloper Isaya Klein Ikkink, waarna Lieke Klaver de koppositie pakt. Terrence Agard kreeg het vervolgens even lastig, maar met een slotloper als Femke Bol is dat geen probleem. In 3.12,12 zet Nederland de vierde tijd neer.

Het Amerikaanse kwartet was in de eerste heat het snelste in 3.10,42. Uit die heat plaatsen ook het Groot-Brittannië en België zich voor de finale van vanavond. Achter Nederland gaan ook Frankrijk en Tsjechië mee naar de finale. Duitsland en Ierland gaan op basis van hun tijd naar de finale, die vanavond om 21.49 uur op het programma staat

De gemengde estafetteploeg is blij met de finaleplaats op de WK

Gemengde estafette | Nederlands kwartet onderweg

De Nederlandse estafetteploeg op weg naar de start

Femke Bol, Lieke Klaver, Isaya Klein Ikkink en Terrence Agard gaan zo van start in de series van de 4x400 meter gemengde estafette. Het Nederlandse kwartet zit in de tweede heat.

De eerste drie gaan door naar de finale op zaterdagavond, aangevuld met twee ploegen die op basis van hun tijd door mogen..

Zevenkamp | Goede start Oosterwegel

Emma Oosterwegel is de beste Nederlandse op de 100 meter horden. De meerkampster noteert met 13,38 de zevende tijd, dat levert haar 1.078 punten op. Anouk Vetter is iets minder snel (13,42) en staat achtste met 1.062 punten.

Sofie Dokter wordt met een tijd van 13,82 laatste in haar heat en staat negentiende met 1.004 punten

De Amerikaanse Taliyah Brooks is in 12,78 de snelste, goed voor 1.158 punten. Haar landgenote en topfavoriet Anna Hall staat tweede, haar tijd van 12,97 levert 1.129 punten op.

Sofie Dokter (links) en Emma Oosterwegel (rechts).

Zevenkamp en kogelstoten van start

De ergste bui lijkt over getrokken, met rollers wordt de baan in het stadion zo droog mogelijk gemaakt.

De meerkampsters gaan zo van start op de baan voor de 100 meter horden. Sofie Dokter en Emma Oosterwegel lopen om 11.42 uur, Anouk Vetter is om 11.49 uur aan de beurt.

Ook de kogelstoters maken zich klaar.

Snelwandelen begonnen

Het eerste onderdeel van de WK is in Boedapest begonnen. Om 10.50 uur begonnen de mannen aan 20 kilometer snelwandelen, het eerste onderdeel waar om de medailles wordt gestreden. De start van het evenement liep vertraging op wegens noodweer.

Vetter heeft zin in WK: 'Favoriet voor goud beetje kort door de bocht'

Meerkampster Anouk Vetter is door het wegvallen van titelverdedigster Nafissatou Thiam een kandidate voor goud in Boedapest. Vetter won zilver op de Olympische Spelen in Tokio (2021) en bij de WK vorig jaar in Eugene.

De topfavoriet is Anna Hall uit de Verenigde Staten. Hall noteerde dit jaar in Götzis met 6988 punten de op vier na beste score ooit op de zevenkamp.

Namens Nederland komen ook Emma Oosterwegel (brons in Tokio) en Sofie Dokter in actie. De zevenkamp begint met de 100 meter horden, zoals het er nu naar uit ziet om 11.35 uur.

Meerkampster Vetter heeft zin in WK: 'Favoriet voor goud beetje kort door de bocht'

Baanwedstrijden een uur uitgesteld

Door het noodweer in Boedapest is de start van de baanwedstrijden in het stadion uitgesteld tot 11.30 uur. De wedstrijden zouden in eerste instantie om 10.30 uur beginnen.

Bol en Klaver in de series van de 4x400 meter

Femke Bol en Lieke Klaver komen straks in actie in de series van de 4x400 meter gemengde estafette. Isaya Klein Ikkink en Terrence Agard zijn de mannen in het kwartet.

Bol en Klaver maakten ook deel uit van het estafetteteam op de 4x400 meter gemengd dat zilver won op de WK vorig jaar in Eugene. Er zijn twee heats in de estafette. De eerste drie gaan door naar de finale op zaterdagavond, aangevuld met twee ploegen die op basis van hun tijd door mogen.

Wedstrijden uitgesteld wegens slecht weer

In Boedapest is het momenteel erg slecht weer. De start van de 20 kilometer snelwandelen bij de mannen, waar de eerste medailles van het evenement worden verdeeld, is met twee uur uitgesteld naar 10.50 uur.

Uitstel start WK atletiek wegens noodweer

Wat maakt Hassan zo'n goede hardloopster?

NOS Sportschool #1: de looptechniek van Sifan Hassan

Druk programma Hassan op WK

Sifan Hassan maakte donderdag bekend dat ze in Boedapest op drie afstanden start. De tweevoudig olympisch kampioene (5.000 en 10.000 m) loopt in Hongarije de 1.500, 5.000 en 10.000 meter. Vandaag heeft ze het direct druk. Op de openingsdag staan In de ochtenduren de series van de 1.500 meter op het programma. Zaterdagavond volgt de finale van de 10.000 meter. "Ik heb al mijn dromen al waargemaakt. Alles wat ik nu meepak, is een extraatje."

Deze Nederlanders komen vanochtend in actie

Welke Nederlandse atleten komen vanochtend in actie komen? Kijk maar eens:

  • Anouk Vetter, Emma Oosterwegel en Sofie Dokter op de zevenkamp
  • 4x400 meter gemengde estafetteploeg in series
  • Denzel Comenentia bij kwalificatie kogelslingeren
  • Pauline Hondema bij kwalificatie verspringen
  • Sifan Hassan in series 1.500 meter

WK live bij de NOS