liveblog
NOS NieuwsAangepast

Feyenoord gehuldigd op Coolsingel • Fans scanderen: Arne moet blijven!

 • Na het winnen van de landstitel zijn de spelers en staf van Feyenoord vandaag gehuldigd
 • Sinds de vroege ochtend verzamelden fans zich op de Coolsingel bij het Rotterdamse stadhuis
liveblog gesloten

Huldiging trok ten minste 100.000 supporters

De huldiging is voorbij, de talloze fans zijn vertrokken. Het eerste kampioenschap in zes jaar is uitbundig gevierd. Hiermee sluiten we ook dit liveblog, bedankt voor het volgen!

'Sterk verbeterd contract voor Slot'

Trainer Slot wil niet zeggen of hij bij Feyenoord blijft en benadrukt dat hij nog een contract heeft van twee jaar. Maar de kans bestaat dat er een buitenlandse club langskomt die hem voor miljoenen van Feyenoord wil overnemen. Rijnmond meldt dat Feyenoord Slot een sterk verbeterd contract heeft aangeboden.

Arne Slot: 'Dit is de overtreffende trap'

Feyenoord-trainer Slot: 'Dit is de overtreffende trap'

Coolsingel weer praktisch leeg

Spelers op de foto met zieke fans voor stadhuis

Spelers van Feyenoord gingen na de huldiging naar beneden om met fans op de foto te gaan. Zo maakten keeper Justin Bijlow en aanvoerder Orkun Kökçü een praatje met zieke fans die op een brancard naar het feest waren gekomen en met supporters in een rolstoel.

"Grond ging op en neer op Coolsingel"

De grond deinde tijdens het feest alsof er een aardbeving was, zo werd wel gezegd op de Coolsingel. Dat doet denken aan De Kuip die hevig kan bewegen als er wordt gescoord.

En het slotakkoord is voor Lee Towers: you'll never walk alone

En natuurlijk klinkt als apotheose You'll never walk alone. Lee Towers pakt nog één keer zijn gouden microfoon en krijgt vocale backing van meer dan 100.000 supporters. De huldiging is voorbij. De Coolsingel stroomt leeg.

Supporters emotioneel tijdens 'You'll Never Walk Alone'

De beste zanger van het team pakt de microfoon: Gernot Trauner

Gernot Trauner, de centrale verdediger, zweept de massa op met nog wat liederen. Ook de Poolse middenvelder Sebastian Szymański laat zich gelden. De fans krijgen er geen genoeg van en duizenden sjaals gaan heen en weer. En weer klinkt het lied dat symbool staat voor dit kampioensjaar: Feyenoord, wat gaan wij doen vandaag? Het is ook de tekst gisteren op een reusachtig spandoek stond in De Kuip.

Trauner zingt 'Overal waar jij gaat, gaan we met jou mee'

Arne Slot spreekt, menigte roept: Arne moet blijven

Vorig jaar, zegt Slot, waren we heel dicht bij de Coolsingel, nu zijn we kampioen. "Deze gasten hebben zoveel tegenstanders van het veld geblazen. Ik ben ongelooflijk onder de indruk van jullie en hoe we het feest vieren." De menige scandeert: Arne moet blijven! Hij heeft nog een contract voor twee jaar, maar er is veel belangstelling voor hem in het buitenland. Slot houdt zich op de vlakte en zet weer een clublied in.

Hofpleinfontein vanuit de lucht

De Hofpleinfontein van boven

Orkun Kökçü en Geertruida gangmaker op volksfeest

Ook Orkun Kökçü zet een lied in. Hij is een beetje schor, de fans vallen hem bij. Ook verdediger Geertruida, kind van de club en jongen van Zuid, ontpopt zich als gangmaker. Hij telt af van 10 naar 1 en roept: komen wij uit Rotterdam? De supporters scanderen: ken je dat niet horen dan! De spelers maken met hun mobieltjes beelden van het feest. En dan nog een lied: "Mijn Feyenoord, in De Kuip wordt weer gescoord!"

Feyenoord

Spelers worden toegejuicht

En dan nu de bordesscene

En nu komen de spelers het bordes op met de kampioensschaal. Ze hossen, staan schouder aan schouder en worden luid toegezongen. En er klinkt dat andere Feyenoord-lijflied: "Super Feyenoord!" Aanvoerder Orkun Kökçü en trainer Slot poseren met de schaal. Er is vuurwerk en rood witte confetti zweeft door de lucht.

Het bordes-moment: Feyenoord toont de schaal aan Rotterdam

Lee Towers zingt, fans zingen mee

Lee Towers, doorgewinterd Feyenoordfan, zingt de menigte toe, de fans zingen mee en zwaaien met vlaggen en steken sjaals in de lucht. "Niets is sterker dan dan ene woord, Feyenoord!"

Lee Towers zingt het clublied van Feyenoord

Spelers zingen uit volle borst, burgemeester spreekt

Binnen in het stadhuis vieren de spelers opnieuw feest. Ze zingen uit volle borst: wat gaan wij doen vandaag, wij gaan winnen, alleen met hoeveel is de vraag!" En ze scanderen: wij zijn kampioen, wij zijn kampioen!

Burgemeester Aboutaleb begint aan een korte toespraak en heet ze welkom. "Als Feyenoord kampioen wordt is het stadhuis van jullie, is het balkon van jullie. De stad is verbonden met Feyenoord. Deze stad ontleent veel meer identiteit aan Feyenoord dan aan de Maas. Wij zijn trots op het kampioenschap, en het geeft veel energie. En we spreken af: volgend jaar wéér kampioen!"

Huldiging gaat bijna beginnen!

Spelers en staf zijn op het stadhuis. Burgemeester Aboutaleb gaat zo spreken, daarna volgt de bordesscene voor veel meer dan 100.000 fans, die zijn uitgedost met sjaals en vlaggen. Natuurlijk klinkt het clublied 'Hand in hand, kameraden'.

De spelers komen aan voor de huldiging

En ze zijn er!

Het kampioensjaar van Feyenoord in beeld

Het kampioensjaar van Feyenoord in beeld

Feyenoord in negen fases naar de titel

Feyenoord verloor vorig jaar de de Conference League-finale en belangrijke spelers vertrokken naar een andere club. Toch wist trainer Slot, met een flink aantal nieuwe spelers, geleidelijk een sterk collectief te smeden dat als koploper aan de winterstop begon en die positie niet meer prijsgaf.

Opkomst nog hoger dan verwacht

Er is nog geen officiële schatting van het aantal fans dat op de huldiging is afgekomen, maar het zijn er waarschijnlijk meer dan verwacht. Vooraf werd gerekend op een kleine 140.000 supporters, maar het is veel drukker.

Nog plek in de zones 6,7 en 8

De Coolsingel en omgeving staan vol met fans. Er is nog plek, maar de meeste fanzones die door de gemeente zijn ingericht, zijn inmiddels vol. Om 10.45 uur was er nog plek in de zones 6, 7 en 8. Je bent er dan bij, maar wel op enige afstand van het stadhuis.

Grote drukte op de Coolsingel

Grote drukte op Coolsingel voor huldiging Feyenoord

Steeds meer vakken vol

Steeds meer vakken op de Coolsingel raken vol en worden afgesloten. Recht voor het Stadhuis waar de ploeg vanaf 12.00 uur gehuldigd gaat worden is geen plek meer. De gemeente raadt mensen die nog komen aan om naar Beurs of Hofplein te gaan. Daar is nog wel plek en is de huldiging op grote schermen te zien.

De zones 1, 2, 3 en 4 zijn inmiddels afgesloten.

Plattegrond van de Coolsingel

Kijken: Rotterdam stroomt vol

 • ANP
  Bij het Centraal Station komen hordes Feyenoord-supporters aan
 • ANP
  Dit is het plein voor het stadhuis; daar was het al vroeg druk
 • ANP
  Ook in de buurt van het stadhuis loopt het vol
 • ANP
  Ook deze fans hebben zin in de huldiging

Eerste zones voor fans al dicht

De gemeente Rotterdam heeft zones ingericht waar fans de huldiging kunnen bekijken. De zones 1 en 2, pal voor het stadhuis, zijn inmiddels vol. De ingang voor die zones is daarom dicht.

In de zes andere zones is nog wel plek, maar die liggen op grotere afstand van het stadhuis. Via videoschermen kan de huldiging daar worden gevolgd. Ook op de fanzone bij de Markthal aan de Binnenrotte is nog plek.

'Wordt een gekkenhuis'

De eerste fans stonden al rond 06.00 uur voor Rotterdamse stadhuis. Sommigen zijn er vanuit België voor gekomen. En allemaal kunnen ze niet wachten tot de ploeg straks op het balkon staat:

Eerste fans al op Coolsingel: 'Het wordt dadelijk gewoon gekkenhuis!'

Nu al druk op Coolsingel

Ruim drie uur voor de huldiging is het plein voor het stadhuis al helemaal vol.

Programma

Het officiële deel van de huldiging duurt zo'n twee uur. Rond 11.30 uur komen de spelers en staf van Feyenoord aan bij het stadhuis. Daar worden ze ontvangen in de Burgerzaal en toegesproken door burgemeester Aboutaleb.

Rond 12.00 uur is er een optreden van Lee Towers. Aansluitend volgt het moment waar Feyenoord-fans jaren naar hebben gehunkerd: dan tonen de spelers zich met de kampioensschaal op het balkon.

Na de balkonscène staan de spelers en coaches de pers te woord. Rond 13.15 uur vertrekken zijn weer en wordt het officiële programma beëindigd.

Terugkijken: feest

Tot in de nacht is in Rotterdam feest gevierd. Volgens de politie verliep dat over het algemeen goed. Fans reageerden uitzinnig op de eerste landstitel sinds 2017. Een korte terugblik op het feest:

Feyenoorders uitzinnig na kampioenschap: 'Ik heb gehuild!'

Welkom!

De komende uren praten we je in dit liveblog bij over de huldiging van Feyenoord. De ploeg won gisteren de landstitel door thuis van Go Ahead Eagles te winnen.

Spelers en staf presenteren zich rond het middaguur aan de fans. In het centrum van Rotterdam worden tienduizenden mensen verwacht voor het feest.