liveblog
NOS VoetbalAangepast

Real Madrid wint van tiental Chelsea • Effectief Milan houdt stand tegen Napoli: 1-0

Dit is ons liveblog over de twee kwartfinales in de Champions League van woensdag:

liveblog gesloten

Tot morgen!

We houden ermee op hier in Hilversum. Morgen melden we ons weer met twee Nederlandse ploegen in actie in Europa.

Feyenoord speelt in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma in De Kuip en AZ gaat in de kwartfinale van de Conference League op bezoek bij Anderlecht.

Tot dan!

MIL-NAP | Afgelopen

Napoli was beter en kreeg zelfs met tien man nog goede kansen op de gelijkmaker. Maar dat zal Milan een worst zijn, want de ploeg van Stefano Pioli wint met 1-0.

Volgende week is de return in Napels. De kans is groot dat er in de halve finale weer een Italiaans onderonsje wacht. Inter won dinsdag namelijk op bezoek bij benfica met 2-0.

RMA-CHE | Afgelopen

In blessuretijd krijgt Benzema nog een goede kans op de 3-0, maar de spits mist van dichtbij. Het blijft dus bij 2-0 in Madrid en dus heeft de ploeg van Ancelotti goede papieren voor de halve finale. Daar wacht waarschijnlijk Manchester City, dat dinsdag ruim won van Bayern (3-0).

MIL-NAP | 87' Prachtige redding Maignan

Di Lorenzo denk Napoli naast Milan te schieten, maar zijn bal wordt schitterend uit de kruising getikt door Maignan. Een hele belangrijke ingreep van de Fransman.

MIL-NAP | 74' Rood Napoli

Anguissa krijgt rood na een tweede gele kaart voor een overtreding voor Hernández.

RMA-CHE | 74' Doelpunt Real Madrid

Marco Asensio juicht na de 2-0

Asensio is net binnen de lijnen en drukt gelijk zijn stempel voor Real Madrid. De aanvaller schuift de bal binnen na een snelle hoekschop. Hoe zat het ook alweer met Asensio? Had hij nou Nederlandse roots?

Real Madrid - Chelsea 2-0

MIL-NAP | 70' Milan houdt stand

Napoli is sterker en is op zoek naar de gelijkmaker, maar het is vanavond allemaal net niet. Milan blijft voorlopig dus redelijk makkelijk overeind en loert op de counter.

RMA-CHE | 59' Rood Chelsea

Ben Chilwell haalt de doorgebroken Rodrygo neer

Een rode kaart voor Chelsea. Chilwell trekt de doorgebroken Rodrygo naar de grond en krijgt terecht rood.

De vrije trap van Alaba die volgt wordt makkelijk gepakt door Kepa.

RMA-CHE | 51' Kans Modric

Real Madrid komt goed uit de kleedkamer. Na een goede actie van Vinícius kan Modric de 2-0 maken, maar zijn bekeken balletje mist net de kruising.

MIL-NAP | 45' Aftrap

Ook Milan en Napoli zijn inmiddels begonnen aan de tweede helft.

RMA-CHE | 45' Aftrap

Real Madrid en Chelsea zijn begonnen aan de tweede helft.

MIL-NAP | Rust

Vlak voor het fluitsignaal voor de rust komt Milan bijna op 2-0 via Kjær. Zijn kopbal spat echter uiteen op de lat. Het blijft dus 1-0 bij rust.

RMA-CHE | Rust

Het is rust in Madrid. De thuisploeg gaat met een verdiende 1-0 voorsprong rusten, maar Chelsea kreeg ook een aantal goede kansen.

RMA-CHE | 42' Real Madrid wil meer

De openingsfase was voor Chelsea, maar na het doelpunt is het een eenzijdig wedstrijdbeeld. Real Madrid dringt aan en test keeper Kepa ook een aantal keer. De 2-0 zit er eerder aan te komen dan de 1-1.

MIL-NAP | 40' Doelpunt AC Milan

Ismael Bennacer (r) viert de 1-0 voor AC Milan met Davide Calabria

Bennacer brengt Milan met zijn eerste Champions League-doelpunt ooit na een vlijmscherpe counter op voorsprong. Verdiend is het niet, want Napoli is beter en krijgt de beste kansen.

AC Milan - Napoli 1-0

Mourinho niet bang voor de Kuip: 'Houd van vijandigheid op het veld'

Mourinho niet bang voor de Kuip: 'Houd van vijandigheid op het veld'

MIL-NAP | 25' Grote kans Leão

Leão krijgt een grote kans. De aanvaller schiet de bal na een indrukwekkende rush naast het doel van Napoli.

Even later pakt Leão opnieuw een hoofdrol als hij per ongeluk de cornervlag kapot maakt.

RMA-CHE | 21' Doelpunt Real Madrid

Karim Benzema juicht na de 1-0 tegen Chelsea

De eerste goede kans voor Real Madrid is direct raak. De inzet van Vinícius wordt nog knap gered door Kepa, maar in de rebound kan Benzema, wie anders, binnentikken.

Niet lang daarna is het al bijna gelijk, maar de inzet van Sterling wordt heel knap gepakt door Courtois.

Real Madrid - Chelsea 1-0

RMA-CHE | 15' Chelsea begint goed

Chelsea draait in de competitie een dramatisch seizoen en staat inmiddels elfde. Tegen Real Madrid is het echter prima begonnen aan de wedstrijd.

Via Félix krijgt al heel snel een goede kans, maar Courtois kan redding brengen. Na het goede begin van Chelsea neemt Real Madrid het initiatief langzaam over.

MIL-NAP | 2' Grote kans Napoli

Een uitstekend begin voor Napoli, dat bijna al heel snel op voorsprong komt.

De bal komt uiteindelijk voor de voeten van smaakmaker Kvaratschelia, maar zijn poging wordt van de lijn gehaald.

RMA-CHE | 1' Aftrap

Ook de titelhouder van de Champions League Real Madrid heeft afgetrapt tegen Chelsea.

MIL-NAP | 1' Aftrap

Het Italiaanse onderonsje tussen Milan en Napoli is begonnen.

MIL-NAP | Milan deelde gevoelige tik uit

AC Milan deelde tien dagen geleden een gevoelige tik uit aan Napoli. In Stadio Diego Armando Maradona won Milan met 4-0 in de Serie A.

Voor de kampioenstrijd maakte dat overigens weinig uit. De voorsprong van Napoli op nummer twee Lazio bedraagt zestien punten. Milan staat vierde op 22 punten achterstand op de koploper.

RMA-CHE | Herhaling van kwartfinale vorig jaar

Karim Benzema

Real Madrid en Chelsea troffen elkaar vorig jaar ook al in de kwartfinale van de Champions League. Benzema werd toen de grote man in het heenduel. De Fransman bezorgde zijn ploeg in Londen met drie doelpunten een heel goed uitgangspunt (1-3).

In Bernabéu gaf Real Madrid die voorsprong echter weg en moest er uiteindelijk een verlenging aan te pas komen. Daarin kopte Benzema zijn ploeg toch nog naar de halve finale en Real Madrid won uiteindelijk de Champions League.

RMA-CHE | Opstelling Chelsea

Chelsea-coach Lampard terug in Champions League: 'Grote eer om hier te zijn'

Chelsea-coach Lampard terug in Champions League: 'Grote eer om hier te zijn'

Stroef spelend AZ heeft Karlsson terug tegen Anderlecht: 'Hebben hem gemist'

Jansen: 'Op dit moment loopt het stroever in competitie, maar niet meer dan dat'

AZ gaat donderdag in de kwartfinales van de Conference League op bezoek bij een stroef spelend Anderlecht. De Belgische ploeg staat negende in de competitie, maar ook bij de Alkmaarders zit er zand in de motor de laatste weken. Trainer Pascal Jansen maakt zich daar echter niet druk om.

"We focussen ons op de dingen waar we goed in zijn. En uiteraard benoemen we wel waar het wat stroever loopt."

Positief puntje is de terugkeer van Jesper Karlsson. De smaakmaker was er in de verloren wedstrijd tegen Sparta afgelopen weekend niet bij vanwege een blessure.

Jansen: "We hebben hem afgelopen weekend gemist, maar gezondheid van spelers gaat altijd voor. Nu is hij weer mee en de laatste dagen op de training zijn goed gegaan."

Bijlow in Feyenoord-selectie voor duel met Roma: 'Of hij speelt, zie je morgen'

Vanavond volop Champions League-voetbal, maar in Nederland kijken we vooral ook uit naar morgen. Dan speelt Feyenoord in de Europa League tegen AS Roma en AZ tegen Anderlecht in de Conference League.

Keeper Justin Bijlow keert terug in de selectie van Feyenoord voor het thuisduel met AS Roma. De Oranjedoelman raakte twee maanden geleden geblesseerd aan zijn pols en werd sindsdien vervangen door Timon Wellenreuther.

Of Bijlow tegen Roma ook daadwerkelijk gaat keepen, liet trainer Arne Slot tijdens een persconferentie nog in het ongewisse.

"Hij heeft een week of twee meegetraind, hij is onze eerste doelman en zal morgen weer bij de selectie zitten. En dan mag jij nadenken of hij gaat keepen of niet", aldus Slot. "Je zou het uit mijn uitspraken kunnen afleiden, maar jullie zullen morgen zien."

Slot hoop dat de Feyenoord-supporters zich zullen gedragen tegen AS Roma.

Slot hoopt dat fans zich tegen AS Roma gedragen: 'Spotlight is op ons'

Ancelotti met Real Madrid tegen oude werkgever Chelsea

Ancelotti: 'Ben fan van Chelsea, hoop dat Lampard het geweldig doet'

Nog even over dinsdag...

Erling Haaland

De eerste twee kwartfinales werden gisteren al gespeeld. Manchester City en Inter zetten in het heenduel een grote stap richting de halve finales. City rekende met 3-0 af met Matthijs de Ligt en Bayern München en Inter met Denzel Dumfries in de basis won met 2-0 op bezoek bij Benfica.

Welkom!

Welkom in ons liveblog over de twee kwartfinales in de Champions League van woensdag: Real Madrid-Chelsea en het Italiaanse onderonsje tussen AC Milan en Napoli.