liveblog
NOS VoetbalAangepast

Transferblog: 'Depay transfervrij naar Juventus' • Diego Gustavo naar Volendam

  • Het transferblog van dinsdag 16 augustus. Hier houden we je op de hoogte van alle transferperikelen in binnen- en buitenland
  • Updates ontvangen op je smartphone? Druk dan bovenin op het belletje
liveblog gesloten

FC Volendam legt Braziliaans talent vast na proefperiode

FC Volendam heeft de Braziliaanse middenvelder Diego Gustavo vastgelegd. De 18-jarige middenvelder was de afgelopen weken op proef in Volendam en wist trainer Wim Jonk te overtuigen van zijn kwaliteiten. Gustavo komt over van de Braziliaanse club Esporte Clube Laranja Mecânica, waar talenten op een 'Nederlandse' manier worden opgeleid.

Volendam, na dertien jaar terug in de eredivisie, heeft Gustavo voor drie jaar vastgelegd.

Scherpen op huurbasis terug in eredivisie

Vitesse heeft Kjell Scherpen aangetrokken. De 22-jarige doelman wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Premier League-club Brighton & Hove Albion.

Scherpen gaat in Arnhem de concurrentiestrijd aan met Markus Schubert, die nu geblesseerd is, en Jeroen Houwen, die in de eerste twee competitiewedstrijden in totaal acht keer werd gepasseerd.

Lees hier meer over de terugkeer van Scherpen in de eredivisie.

Kjell Scherpen poseert in het shirt van Vitesse

Depay lijkt nu echt op weg naar Juventus

De transfer van Memphis Depay naar Juventus is volgens de Spaanse krant Marca nog slechts een kwestie van tijd. De Oranje-international zou transfervrij weg mogen, zodat Barcelona eindelijk financiële ruimte heeft om nieuweling Jules Koundé in te schrijven.

Depay (28) hield stug vol bij Barcelona te willen blijven, maar schijnt nu van mening te zijn veranderd. Ook heeft hij bij de Catalanen steeds minder perspectief op speelminuten, wat in aanloop naar het WK voor hem een zorgelijke ontwikkeling is. Met Raphinha, Robert Lewandowski en eerder al Ferran Torres werd er grof geïnvesteerd in een nieuwe voorhoede.

Memphis Depay

City haalt Anderlecht-uitblinker Gómez

Manchester City heeft zich versterkt met Sergio Gómez. De 21-jarige Spanjaard tekent voor vier jaar. De verdediger was afgelopen seizoen bij Anderlecht één van de grote uitblinkers.

Gómez kwam een jaar geleden over van Borussia Dortmund. Daarvoor maakte hij deel uit van de jeugdopleiding van FC Barcelona.

Gratis op te pikken: rechtsback Arias

Santiago Arias is gratis op te pikken. Het contract van de 30-jarige rechtsback bij Atlético Madrid is ontbonden, zodat hij transfervrij (ook als de markt weer dicht is) op zoek kan naar een nieuwe club.

De Colombiaan speelde vijf seizoenen voor PSV, waarmee hij drie keer kampioen van Nederland werd. Arias zou volgens het Eindhovens Dagblad wel oren hebben naar een terugkeer bij PSV.

Santiago Arias

Soap rond Ronaldo krijgt weer wending

De zomerse transfermarkt is nog twee weken open en volgens The Times lijkt manager Erik ten Hag nu toch te willen voldoen aan de vertrekwens van de Portugese sterspeler.

Ten Hag zou niet te spreken zijn over de instelling en de motivatie van de Portugees. Met Ronaldo in de basis werd Manchester United zaterdag nog met 4-0 verslagen door Brentford, nadat hij in het verloren openingsduel met Brighton als invaller het tij ook al niet had weten te keren.

Tot voor kort liet Manchester United weten dat een vertrek van Ronaldo onbespreekbaar was. De 37-jarige aanvaller heeft immers nog een contract voor een jaar, met een optie voor nog een extra seizoen.

Erik ten Hag kijkt toe hoe Cristiano Ronaldo zich warmloopt

Gorré aan de slag op Curaçao

Dean Gorré is de nieuwe technisch directeur van Curaçao. De oud-speler van onder meer Feyenoord, FC Groningen en Ajax neemt daar bij de voetbalbond de plek in van Guus Hiddink. Zo heeft Curaçao snel doorgepakt na het vertrek van Hiddink en Art Langeler. Als nieuwe bondscoach werd Remko Bicentini al teruggehaald.

Gorré was tot een jaar geleden werkzaam als bondscoach van Suriname. Zijn zoon Kenji is international van Curaçao.

Welkom in het transferblog!

Goedemorgen, welkom in ons blog van dinsdag 16 augustus. Hier houden we je op de hoogte van de belangrijkste transferontwikkelingen in de voetballerij.