liveblog
NOS VoetbalAangepast

Transferblog: 'Man United wil Gakpo' • Alexis Sánchez naar Marseille

  • Het transferblog van dinsdag 9 augustus. Hier houden we je op de hoogte van alle transferperikelen in binnen- en buitenland
  • Updates ontvangen op je smartphone? Druk dan bovenin op het belletje
  • Bekijk hier het transferblog van gisteren.
liveblog gesloten

Alexis Sánchez naar Marseille

Alexis Sánchez speelt komend seizoen voor Olympique Marseille, dat meldt de Franse club. Details over contractduur ontbreken nog.

De 33-jarige aanvaller was transfervrij nadat zijn contract bij Internazionale deze zomer afliep. Voor zijn tijd bij Inter speelde de Chileen onder andere bij Manchester United, Barcelona en Arsenal.

'Manchester United wil 40 miljoen betalen voor Gakpo'

Manchester United is bereid ruim 40 miljoen euro te betalen voor PSV'er Cody Gakpo, dat meldt Sky Sports. United is op zoek naar aanvallende versterking nu Anthony Martial geblesseerd is en de positie van Cristiano Ronaldo nog steeds niet helder is.

De 23-jarige Gakpo hield zich na afloop van de competitiewedstrijd tegen Emmen op de vlakte over een eventueel vertrek, de supporters riepen hem middels gezang op om in Eindhoven te blijven. Gakpo speelde deze dinsdagavond met PSV in de voorronde van de Champions League. tegen Monaco. De ploeg plaatste zich voor de play-offs, daarin treft het Rangers. Volgens Sky wil PSV pas zaken doen als de ploeg zich heeft geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

Cody Gakpo

Met de trein van Groningen naar ouders in Tilburg om transfer te maken

Een niet bepaald alledaags tafereel. Profvoetballer Michael de Leeuw wil graag vertrekken bij FC Groningen. Om een transfer mogelijk te maken, stapte hij dinsdagavond met een koffertje met kleren op de trein naar Tilburg, zag een alerte treinreiziger. Volgens RTV Noord gaat hij daar na een een lange reis een nachtje bij zijn ouders logeren, om vervolgens morgen in gesprek te gaan met Willem II. De technisch directeur van de Tilburgse Eerste Divisieclub, Teun Jacobs, bevestigt dat er een gesprek gepland staat.

De 35-jarige De Leeuw valt buiten de boot onder nieuwe trainer Frank Wormuth en wil daarom graag vertrekken bij FC Groningen. Er was eerder al sprake van een akkoord tussen de clubs, maar volgens technisch directeur Mark-Jan Fledderus van Groningen wilde de partner van De Leeuw niet naar Brabant verhuizen. Mogelijk komt het nu alsnog tot een overgang. Of de spits, die is opgeleid door Willem II, dan bij zijn ouders gaat wonen is nog ongewis.

Terugkeer Werner naar RB Leipzig officieel

Het werd al voorzichtig gemeld door verschillende Duitse media, maar nu is het ook echt officieel: Timo Werner keert terug naar RB Leipzig, waar hij eerder tussen 2016 en 2020 speelde.

De Duitse spits verruilde in 2020 Leipzig voor Chelsea, maar wist in Londen niet echt te overtuigen.

Kostic op weg naar Juventus

Voormalig FC Groningen-aanvaller Filip Kostic staat voor een mooie transfer. De Servische vleugelspeler tekent een dezer dagen bij Juventus.

Zijn huidige club Eintracht Frankfurt heeft al aangekondigd dat Kostic geen deel zal uitmaken van de selectie voor het duel om de Europese Super Cup tegen Real Madrid, dat morgen in Helsinki gespeeld wordt. Kostic krijgt de ruimte om de transfer af te ronden.

Medunjanin (37) tekent bij PEC Zwolle

Veertien jaar na zijn vertrek bij AZ is Haris Medunjanin terug in Nederland. De inmiddels 37-jarige middenvelder tekent tot het einde van het seizoen bij PEC Zwolle. "Ik wil deze ploeg met mijn ervaring en kwaliteiten maar wat graag verder helpen", zegt hij op de website van de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

De zestigvoudig international van Bosnië en Herzegovina speelde sinds zijn vertrek uit Nederland in Spanje, Israël, Turkije en de Verenigde Staten. De afgelopen twee seizoen kwam Medunjanin uit voor FC Cincinnati in de MLS.

Haris Medunjanin

Talentvolle spits Sesko tekent tot 2028 bij Leipzig

Benjamin Sesko maakt promotie binnen het Red Bull-concern. De 19 jarige spits van Red Bull Salzburg heeft een contract tot 2028 getekend bij RB Leipzig. Sesko zal dit seizoen nog op huurbasis in Oostenrijk spelen en maakt daarna de overstap naar Duitsland.

Er waren meerdere clubs geïnteresseerd in de Sloveen, die vorig seizoen vijf keer scoorde in de Oostenrijkse competitie,

'NEC aast op Sandler'

NEC pakt door na het aantrekken van Jasper Cillessen. De Nijmegenaren hebben volgens De Gelderlander hun zinnen gezet op Philippe Sandler. De verdediger vertrok deze zomer transfervrij bij Feyenoord.

Sandler maakte in 2018 de opvallende overstap van PEC Zwolle naar Manchester City. Een doorbraak bleef echter uit. Mede door blessures speelde de inmiddels 25-jarige Sandler de afgelopen jaren slechts een handvol wedstrijden.

'Ten Hag wil Rabiot'

Nu Frenkie de Jong toch in Barcelona lijkt te blijven, heeft Manchester United zijn zinnen gezet op een andere middenvelder. Britse en Italiaanse media melden dat de club van trainer Erik ten Hag een akkoord heeft met Juventus over Adrien Rabiot. De 27-jarige Fransman lijkt dit jaar niet op veel speeltijd te kunnen rekenen bij Juventus.

Na het echec tegen Brighton (1-2 nederlaag) in de eerste speelronde van de Premier League, is United ervan doordrongen dat de spelersgroep nog versterking kan gebruiken. De namen van Marko Arnautovic (Bologna) en Benjamin Sesko (Red Bull Salzburg) worden ook genoemd.

Adrien Rabiot

'Feyenoord gaat 8 miljoen betalen voor Braziliaan'

Feyenoord staat op het punt om zijn elfde aanwinst van deze zomer binnen te halen. Braziliaanse media, waaronder Globo, schrijven dat de Rotterdamse club een akkoord heeft met Coritiba over Igor Paixão.

Naar verluidt betaalt Feyenoord liefst 8 miljoen euro voor de 22-jarige vleugelaanvaller, die tot medio 2027 kan tekenen in De Kuip. Als die bedragen kloppen, dan wordt Paixão de grootste aankoop in de clubgeschiedenis van Feyenoord. Eerder deze zomer betaalde de club 7,2 miljoen voor Quinten Timber aan FC Utrecht.

Igor Paixão

Romero terug in Argentinië

Na vijftien jaar in Europa keert Sergio Romero terug naar zijn geboorteland Argentinië. De oud-doelman van AZ, Sampdoria, AS Monaco, Manchester United en Venezia tekent voor 2,5 jaar bij Boca Juniors.

"Dit is de grootste club van Argentinië", zegt de 35-jarige Romero, die 96 interlands voor zijn land speelde.

Welkom!

Ook vandaag houden we je weer op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen op de transfermarkt.

Lees hier het transferblog van gisteren terug.