liveblog
NOS VoetbalAangepast

Transferblog: Dessers in Kopenhagen gespot • Suárez na 16 jaar terug in Uruguay

  • Het transferblog van dinsdag 26 juli. Hier houden we je op de hoogte van alle transferperikelen in binnen- en buitenland
  • Bekijk hier het transferblog van maandag 25 juli
  • Updates ontvangen op je smartphone? Druk dan bovenin op het belletje
liveblog gesloten

Van Domselaar droomt van Manchester City

Oranje-keeper Van Domselaar: 'Manchester City is mijn droomclub'

Nadat ze uitblonk op het EK is er aardig wat belangstelling ontstaan voor Daphne van Domselaar. De keeper heeft nog een contract voor één seizoen bij FC Twente, maar zegt in Studio Engeland dat ze best zou willen vertrekken, mits ze ergens anders een garantie op speeltijd krijgt.

Haar droomclub? Manchester City.

Suárez na 16 jaar terug naar oude club

Met deze videoboodschap maakt Luis Suárez bekend dat hij terugkeert bij Nacional. Hij speelde van zijn veertiende tot zijn negentiende bij de club uit Montevideo, voordat hij naar FC Groningen vertrok.

Na omzwervingen via Ajax, Liverpool, FC Barcelona en Atlético Madrid was de 132-voudig international van Uruguay deze zomer transfervrij. Op zijn 35ste maakt Suárez de cirkel nu helemaal rond.

Mukiele van Leipzig naar PSG

Enkelvoudig Frans international Nordi Mukiele gaat voor PSG spelen. De middenvelder kwam de afgelopen vier jaar uit voor RB Leipzig.

PSG betaalt 10 miljoen euro voor de 24-jarige middenvelder, die een contract voor vijf jaar heeft getekend.

Dessers in Kopenhagen gespot

Feyenoords Europese held Cyriel Dessers heeft nog altijd geen nieuwe club gevonden, maar daar komt mogelijk spoedig verandering in. De Nigeriaans/Belgische spits is in Kopenhagen gezien, waar hij een vorkje prikt met bestuursleden van FC Kopenhagen.

Recent werd Dessers ook in verband gebracht met Serie A-club Cremonese. De 27-jarige aanvaller staat nog onder contract bij KRG Genk, dat hem vorig seizoen aan Feyenoord verhuurde.

Juventus ontbindt contract Ramsey

Juventus heeft in onderling overleg het contract van Aaron Ramsey ontbonden. De middenvelder uit Wales lag nog een jaar vast bij de Italiaanse topclub en kan nu op zoek naar een andere club.

Ramsey (31) werd in 2019 door 'Juve' overgenomen van Arsenal, maar kon mede door blessures nooit overtuigen. Afgelopen half jaar speelde hij op huurbasis bij het Schotse Rangers.

Casparij naar Manchester City

Casparij verkast naar Manchester City: 'Van heel teleurgesteld naar blij'

Kerstin Casparij gaat naar Manchester City. De 21-jarige vleugelverdediger tekent voor drie seizoenen voor de topclub uit Engeland. Ze speelde hiervoor twee jaar bij FC Twente, waarmee ze afgelopen seizoen kampioen werd.

De transfer van Casparij hing al even in de lucht, maar het duurde lang voor er een definitief akkoord was bereikt. City was vooral onder de indruk van de manier waarop ze de backpositie invult.

"Vooral mijn aanvallende kwaliteiten en het voetballende aspect is heel belangrijk geweest voor hen. De backs zijn best belangrijke posities aan het worden in het vrouwenvoetbal. "

Bang dat ze maar mondjesmaat aan de bak zal komen in de beste vrouwencompetitie ter wereld is ze niet. "Als ik gewoon in vorm blijf en fit blijf, verwacht ik wel een goede kans te maken om veel te gaan spelen."

Bayern haalt Franse tiener Tel binnen

Bayern München heeft het Franse talent Mathys Tel aangetrokken. De Duitsers betalen bijna dertig miljoen euro (inclusief bonussen) voor de talentvolle spits, die overkomt van Stade Rennes.

Tel is nog maar 17 jaar en speelde slechts tien wedstrijden in de Ligue 1. Wel staat hij bekend als een van de grootste talenten van Frankrijk. In de finale van het WK voor spelers onder 17 was hij tegen Nederland een van de grote uitblinkers.

Bayern trok eerder deze zomer ook al Sadio Mané, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui aan.

Met huur Bozdogan speelt Utrecht in op vertrek Timber

Can Bozdogan (rechts) in duel met Noussair Mazraoui in de Champions League

FC Utrecht huurt Can Bozdogan komend seizoen van Schalke 04 en heeft tevens een optie tot koop op de middenvelder. De 21-jarige Duitser kwam vorig seizoen op huurbasis in actie bij de Turkse kampioen Besiktas, waar de jeugdinternational 23 duels in de Süper Lig afwerkte. Daarnaast kwam hij in vier Champions League-duels binnen de lijnen, onder andere in beide confrontaties met Ajax.

"Can is een talentvolle linksbenige centrale middenvelder met een goede trap", aldus technisch directeur Jordy Zuidam, die met de komst van de Duitser inspeelt op het mogelijke vertrek van Quinten Timber.

Doelman El Maach van RKC naar FC Twente

FC Twente neemt de 22-jarige doelman Issam El Maach transfervrij over van RKC Waalwijk. De sluitpost, die afgelopen seizoen één keer onder de lat stond in de eredivisie - 3-2 nederlaag bij Ajax, waar hij ook drie jaar onder contract heeft gestaan - tekent in Enschede voor twee seizoenen, met een optie voor nog één seizoen.

El Maach moet bij de nummer vier van de afgelopen competitie wel opboksen tegen onder anderen eerste doelman Lars Unnerstall en de ervaren Pool Przemyslaw Tyton, die eveneens deze zomer werd aangetrokken.

Welkom!

Met nog een kleine twee weken te gaan tot de start van de eredivisie, hopen de clubs hun selectie zo veel mogelijk op orde te hebben. We houden je hier op de hoogte van alle nieuwtjes in binnen- en buitenland.

Wat gebeurde er allemaal op maandag 25 juli? Lees hier het blog van gisteren terug.