NOS Wielrennen Aangepast

Sprintersploegen bijten zich stuk op kopgroep • De Bondt grijpt ritzege

Liveblog gesloten
 • A domani!

  Daarmee sluiten we het liveblog af voor vandaag. Morgen zijn we terug met de negentiende etappe. De renners gaan dan om 12.10 uur van start en zullen naar verwachting rond 17.15 uur finishen.

 • De etappe van morgen

  De klimmers en klassementsrenners hebben de benen één dag kunnen sparen, maar morgen mogen ze weer vol aan de bak.

  In de 178 kilometer lange etappe van Marano Lagunare naar Castelmonte liggen vier gecategoriseerde beklimmingen. De zwaarste daarvan ligt op 56 kilometer voor de finish en als de top bereikt is moeten de renners nog ongeveer 44 kilometer tot de finish. En ook de weg naar de eindstreep is zeker niet vlak. De finish ligt namelijk bergop, na een beklimming van de tweede categorie.

  Het profiel van de negentiende etappe van de Giro RCS
 • Droom komt uit voor De Bondt

  "Een dikke pluim voor ons alle vier", zegt Dries De Bondt na zijn ritzege. De Belg doelt op zijn drie medevluchters met wie hij het peloton knap voorbleef in de achttiende etappe.

  "We hebben magnifiek samengewerkt tot de laatste kilometer. We kochten tijd om te speculeren, maar dat hebben we niet gedaan. Niemand sloeg een beurt over, niemand heeft een seconde getwijfeld. Dit is zo mooi, want iedereen dacht dat dit een sprintrit zou zijn. Het stond in de sterren geschreven dat Mark Cavendish, Arnaud Démare of Alberto Dainese zou winnen."

  "Dit was echt een droom", sluit De Bondt af.

  Dries De Bondt Reuters
 • Hindley lost, maar verliest geen tijd

  Jai Hindley kwam achter het peloton over de finish, maar dat heeft geen gevolgen voor zijn klassement. Hij kreeg in de laatste drie kilometer pech, waardoor hij dezelfde tijd krijgt als het peloton.

  De renner van Bora zit daardoor rozetruidrager Richard Carapaz nog altijd op de hielen. Hij heeft een achterstand van slechts drie seconden.

  Top-10 klassement NOS
 • De top-10 van de dag

  Vooraf werd gedacht dat de achttiende etappe een prooi zou worden voor de sprinters, maar de vier vluchters van de dag dachten daar anders over. De Bondt, Affini, Cort Nielsen en Gabburo hielden knap stand tegen een jagend peloton. Aan de finishlijn was de Bondt nipt sneller dan Affini, die net als in de zesde etappe genoegen moest nemen met de tweede plaats.

  Toptien van de achttiende etappe NOS
 • FINISH - De Bondt wint!

  Op de streep hebben de koplopers nog ruim tien seconden over van hun voorsprong en het is Dries De Bondt die de sprint om de dagzege wint. De 30-jarige Belg van Alpecin-Fenix, die bezig is aan zijn tweede Ronde van Italië, boekt voor het eerst een ritzege in een grote ronde.

  Dries De Bondt Reuters
 • 3 km - Koplopers houden wat in

  De koplopers vermoeden zelf nu ook dat ze het peloton voor gaan blijven en houden dus wat in, maar dat gaat ten koste van de voorsprong. Het nog altijd jagende peloton rijdt nu nog maar een halve minuut achter de vier vluchters.

  Kopgroep: De Bondt, Cort Nielsen, Gabburo en Affini

 • 10 km - Kopgroep verliest weinig terrein

  De kopgroep heeft in de laatste kilometers weinig terrein verloren. Met nog tien kilometer te gaan, rijden de vluchters nog altijd ruim een minuut voor het peloton uit en het begint er dus op te lijken dat De Bondt, Cort Nielsen, Gabburo en Affini onderling gaan uitmaken wie de rit gaat winnen.

  Kopgroep: De Bondt, Cort Nielsen, Gabburo en Affini

 • 16 km - Trek-ploeg gelost

  Ineens zien we de Trek-ploeg in beeld. Het team van Bauke Mollema rijdt een minuut achter het peloton en doet er alles aan om de aansluiting weer te vinden. Dat gaat niet makkelijk worden, want het tempo ligt inmiddels erg hoog.

  Kopgroep: De Bondt, Cort Nielsen, Gabburo en Affini

 • 20 km - Treviso in zicht

  Over enkele meters rijden de koplopers Treviso binnen. Daar volgt nog een plaatselijke ronde en wordt de finishlijn al een keer gepasseerd voordat er echt gestreden gaat worden om de ritzege.

  De voorsprong van de koplopers loopt terug, maar niet zo hard als het peloton zou willen. Team DSM heeft ook Thymen Arensman nu mee naar voren gestuurd om mee te helpen het gat, dat nog 1.18 minuten bedraagt, te dichten.

  Kopgroep: De Bondt, Cort Nielsen, Gabburo en Affini

 • 37 km - Sprintersploegen op jacht

  De sprintersploegen in het peloton hebben de jacht op de koplopers nu echt ingezet. Onder meer QuickStep (van Cavendish) en UAE (van Fernando Gaviria) laten de voorsprong nu flink slinken tot onder de twee minuten.

  Kopgroep: De Bondt, Cort Nielsen, Gabburo en Affini

 • 53 km - Laatste klimmetje achter de rug

  De vier vluchters en het peloton hebben het laatste klimmetje van de dag achter de rug. Dries de Bondt pakt de punten op de berg van de vierde categorie.

  Aan de voorsprong is niks veranderd tijdens de kilometers bergop. Nog altijd rijdt de kopgroep 2,5 minuut voor het peloton uit.

  Kopgroep: De Bondt, Cort Nielsen, Gabburo en Affini

 • 55 km - Vluchters lopen weer iets uit

  De voorsprong van de kopgroep was al even teruggebracht tot een minuut, maar inmiddels is die weer opgelopen tot 2,5 minuut.

  Voordat de renners in volle vaart richting de finish gaan, moeten ze nog wel de Muro di Ca' del Poggio over. Een kort, venijnig klimmetje.

  Kopgroep: De Bondt, Cort Nielsen, Gabburo en Affini

 • Dumoulin plant rentree

  Tom Dumoulin komt na zijn afstappen in de Ronde van Italië volgende week al weer in actie. De wielrenner van Jumbo-Visma staat voor vrijdag 3 juni op de startlijst van de RSM-Wealer Ronde, een criterium in Maastricht. Volgens de organisatie hervat Dumoulin in die wedstrijd zijn wegseizoen.

  Dumoulin stapte in de veertiende etappe van de Giro na een kleine 50 kilometer af vanwege rugklachten. "Het is op, het is leeg", zei Dumoulin, die de Ronde van Italië in 2017 op zijn naam schreef.

  AFP
 • 78 km - Tussensprint

  Gabburo is wel geïnteresseerd in de punten bij de tussensprint. De andere vluchters gunnen de Italiaan de punten. In het peloton pikken Arnaud Démare en Mark Cavendish ook nog wat puntjes mee.

  Kopgroep: De Bondt, Cort Nielsen, Gabburo en Affini