Nederland zakt naar zesde plaats in medailleklassement • Vierde plak voor Schulting
- Dag 12 van de Olympische Winterspelen
- Schulting pakt brons op 1.500 meter
- Nederlandse aflossingsploeg sluiten Spelen af met tweede plaats in B-finale
- Om 21.30 uur: Studio Peking op NPO 1 met onder anderen Kimberley Bos
- Meldingen ontvangen op je smartphone? Klik op het belletje bovenin
Tot morgen
Daarmee sluiten we het olympische liveblog voor vandaag af.
Morgen is het weer de beurt aan de langebaanschaatsers met vanaf 09.30 uur de 1.000 meter voor vrouwen. Grote favorieten zijn Brittany Bowe en Miho Takagi, maar ook de Nederlandse vrouwen doen een gooi naar de medailles.
Antoinette de Jong komt al in de derde rit in actie. Ireen Wüst komt morgen tijdens haar laatste olympische wedstrijd uit tegen Andzelika Wojcik. De Nederlandse en Poolse schaatsster zijn op de 1.000 meter aan elkaar gekoppeld in de twaalfde van in totaal vijftien ritten. Jutta Leerdam schaatst in de race direct voor Wüst.
De 17-jarige Lindsay van Zundert mag, na haar geslaagde debuut op de korte kür van afgelopen dinsdag, zich klaar gaan maken voor de vrije kür. Haar onderdeel start om 11.30 uur.
Leerdam kijkt terug op winnende 1.000 meter van WK 2020
Jutta Leerdam is pas 23 jaar en olympisch debutante in Peking, maar op de 1.000 meter heeft ze al flink wat titels op haar naam staan. In 2020, op 21-jarige leeftijd, werd ze al wereldkampioen en ze is de regerend Nederlands en Europees kampioene.
Morgen staat haar eerste olympische race over 1.000 meter op het programma. "Ik ben nu beter dan toen", vergelijkt ze haar vorm met twee jaar geleden, toen ze wereldkampioene werd.
Nederland zesde in medailleklassement
Met de bronzen medaille van Suzanne Schulting staat het totaal aantal medailles van Nederland bij de Winterspelen op veertien. In Peking werden tot nu toe zes gouden, vier zilveren en vier bronzen medailles veroverd en daarmee staat de Nederlandse ploeg nu op de zesde plaats van het medailleklassement.
Halve finales ijshockey bekend
De halvefinalisten van het olympische ijshockeytoernooi zijn bekend. Zweden, Rusland, Finland en Slowakije gaan strijden om de finaleplaatsen.
De laatste halvefinalist kwam uit het duel tussen Zweden en Canada. Beide landen waren aan elkaar gewaagd. Dat leidde in de eerste periode niet tot grote mogelijkheden. Canada-goalie Matt Tomkins moest aan het einde van tweede periode wel serieus optreden bij twee Zweedse aanvallen. Ook in derde periode waren de Zweden net iets gevaarlijker, maar kon het niet door de Canadese defensie breken. Tot halverwege de derde periode.
Na duur puckverlies van Canada - terwijl het met een uitbraak bezig was - ging de Zweed Lucas Wallmark, de man in vorm, ervandoor. Onberispelijk schoot hij de beslissende 1-0 binnen. Zijn vijfde doelpunt in vier duels. Canada moest risico nemen en wisselde hun doelman in voor een veldspeler, waarna Zweden met een counter de 2-0 maakte.
De succesvolle Spelen van Schulting
Het olympisch shorttracktoernooi zit erop en dat betekent dat alle medailles verdeeld zijn. Suzanne Schulting mocht liefst vier keer het podium op en ontving twee keer goud, één keer zilver en één keer brons.
Brons voor Finse ijshockeysters
De ijshockeysters van Finland hebben voor de vierde keer olympisch brons in de wacht gesleept. De nummer drie van de wereldranglijst won in de troostfinale in Peking met 4-0 (1-0, 0-0, 3-0) van Zwitserland, de mondiale nummer vijf.
De Finsen wonnen ook al brons in 1998 (het jaar dat ijshockey voor vrouwen voor het eerst deel uitmaakte van het olympische programma),2010 en 2018. In 2014 ging het brons naar Zwitserland.
Vorig jaar was Finland op het WK in de strijd om het brons Zwitserland met 3-1 de baas, maar in de groepsfase van deze Spelen leverde het onderlinge duel in de groepsfase een 3-2 overwinning op voor de Zwitsersen.
Goud voor China bij het freestyleskiën
Terwijl in Nederland de ogen vooral gericht waren op de shorttrackbaan, keken veel Chinezen naar het freestyleskiën. Op het onderdeel aerials pakte Qi Guangpu het goud. De Chinees hield de titelverdediger Oleksandr Abramenko achter zich.
De 31-jarige Qi pakte al de wereldtitel in 2013 en 2015 en greep deze Spelen al zilver in de landenwedstrijd. In de finale van de aerials wist hij als enige een echt goede score te behalen. Zijn back double full-full-double full was goed voor 129 punten.
Vooraf gold Maksim Boerov als een van de grote favorieten. De wereldkampioen haalde de finale niet, maar zijn oudere broer Ilja pakte het brons.
Schulting in tranen
Suzanne Schulting slaagde er op de 1.500 meter niet in om haar derde gouden medaille tijdens deze Spelen te veroveren. Ze pakte brons en bracht daarmee haar totaal aantal medailles van de Winterspelen in Peking op vier. Toch overheerste de teleurstelling na afloop en kwamen de tranen bij de 24-jarige shorttrackster.
De Vries blij met langverwacht olympisch debuut
Rianne de Vries mocht op haar derde Olympische Spelen eindelijk ook echt haar olympisch debuut maken. De 31-jarige shorttrackster, die net als de afgelopen twee Spelen in Peking reserve was voor de aflossingsploeg, werd door bondscoach Jeroen Otter aangewezen voor de 1.500 meter.
En De Vries had alle reden tot een glimlach, aangezien ze haar eerste optreden op de Spelen kon opluisteren met een plaats in de halve finale. Ze eindigde eerder in de kwartfinale als vierde en kreeg na beraad van de jury alsnog een doortocht naar de halve finale. "De halve finale was een bonus", volgens De Vries.
Velzeboer tevreden met eerste Spelen
Xandra Velzeboer eindigt in haar eerste individuele olympische finale als vijfde op de 1.500 meter. Met het goud op de aflossing heeft het 20-jarige talent geweldige Spelen achter de rug. "Ik ben zeker tevreden. Dit geeft veel vertrouwen voor de toekomst."
Shorttrackmannen reageren
De Nederlandse shorttrackers reageren op hun tweede plek in de B-finale van de 5.000 meter aflossing en het optreden van Nederlandse mannen in Peking. "Het had beter gemoeten", zegt Sjinkie Knegt.
Brons voor Schulting
Na de gouden medailles op 1.000 meter en de aflossing en het zilver op de 500 meter heeft Suzanne Schulting op de 1.500 meter het brons gepakt. Minjeong Choi won de A-finale en achter de Zuid-Koreaanse streden Arianna Fontana en Schulting om het zilver. Daarbij was de schaats van de Italiaanse net iets eerder over de eindstreep dan die van de Nederlandse.
Xandra Velzeboer eindigt in haar eerste individuele olympische finale als vijfde.
Japanse rijdt concurrenten op een rondje
De B-finale van de 1.500 meter was een prooi voor de Japanse Sumire Kikuchi. Ze reed haar concurrenten op een rondje en kon vervolgens rustig de race uitrijden.
De A-finale gaat over enkele minuten beginnen, met daarin Suzanne Schulting en Xandra Velzeboer.
Knegt denkt al aan volgende Spelen
De Nederlandse mannen zijn uiteindelijk als zevende geëindigd op de aflossing. "Het had beter gemoeten", was Sjinkie Knegt duidelijk in zijn analyse. "We hadden de finale van de aflossing moeten halen. Het lijkt hier allemaal net niet mee te zitten. We geven de hoop niet op. Ik hoop er over vier jaar met deze mannen wel weer te staan. In de halve finales hebben we met de mannenploeg 44,5 ronden fantastisch gereden. Winst en verlies zaten daar heel dicht bij elkaar."
Aflossingsploeg tweede in B-finale
De Nederlandse aflossingsploeg is tweede geworden in de B-finale. Sjinkie Knegt, Itzhak de Laat, Sven Roes en Jens van 't Wout reden lange tijd op kop, maar net als in de halve finales ging het op de eindstreep mis. Het lukte slotrijder Knegt niet om Shaolin Sandor Liu achter zich te houden en de Hongaar schoof zijn schaats net iets eerder over de streep.
Velzeboer als snelste nummer drie naar finale, De Vries uitgeschakeld
Xandra Velzeboer wordt derde in haar halve finale, maar is de snelste nummer drie dus gaat door naar de olympische finale.
Rianne de Vries redde het niet in de laatste heat van de halve finale, waarin de Zuid-Koreaanse Choi Min-jeong op fabelachtige wijze iedereen haar hielen liet zien.
Schulting op imponerende wijze naar finale 1.500 meter
Suzanne Schulting is duidelijk in vorm en plaatst zich op imponerende wijze voor de finale van de 1.500 meter. Met de Belgische Hanne Desmet opnieuw in haar kielzog.
In de derde en laatste heat komen Xandra Velzeboer en Rianne de Vries in actie.
De Vries toch door naar halve finales na protest
Curieus maar waar: Rianne de Vries gaat toch door naar de halve finales van de 1.500 meter.
Bondscoach Jeroen Otter diende een protest in vanwege de technische problemen tijdens de race, en daarmee had hij succes.
Schulting wint haar heat en is door naar halve finales
Suzanne Schulting kent geen problemen: ze wint haar heat in de kwartfinales en is door. In haar kielzog wordt de Belgische Hanne Desmet tweede.
Voor Rianne de Vries is het toernooi helaas voorbij. Haar tijd als vierde was niet snel genoeg om zich alsnog voor de halve finales te plaatsen.
De halve finales zijn vanaf 13.15 uur live te zien bij de NOS.
Velzeboer soepel door naar halve finales
Xandra Velzeboer plaatst zich zonder problemen voor de halve finales van de 1.500 meter. Ze eindigt in haar kwartfinale als tweede, achter de Amerikaanse Kristen Santos. Het duo heeft een ruime voorsprong op de rest.
Onze mensen in Peking hebben ondertussen met de hand nog eens de tijd van Rianne de Vries in de eerste heat gemeten, want de Chinese computers zeggen nog steeds nee. De Vries reed ongeveer 2.22 en dat zou vooralsnog genoeg zijn voor de volgende ronde. Maar er zijn nog drie heats te gaan.
De Vries in wachtkamer na vierde plek in kwartfinale
Olympisch debutante Rianne de Vries eindigt in haar kwartfinale als vierde. Daarmee kwalificeert ze zich niet rechtstreeks voor de halve finales. Maar er is nog hoop: de drie snelste nummers vier gaan uiteindelijk ook door.
Officieel is er overigens nog niets bekend, want in Peking zijn alle scoreborden en computers uitgevallen.
Nu live: kwartfinales 1.500 meter shorttrack (v)
We bergen de ski's, geweren en hartmedicijnen even op en schakelen over naar de shorttrackhal, waar over enkele minuten de kwartfinales beginnen van de 1.500 meter van de vrouwen. Met Rianne de Vries, Xandra Velzeboer en Suzanne Schulting.
IJshockeyers Finland vloeren Zwitsers in kwartfinale
Finland versloeg Zwitserland en is door naar de halve finales van het olympische ijshockeytoernooi. Bekijk de samenvatting.
Scheids krijgt puck in gezicht en gaat naar de grond
De scheidsrechter bij de ijshockeywedstrijd Finland-Zwitserland krijgt een puck in zijn gezicht en moet even bijkomen.
Loting 1.000 meter: Wüst-Wojcik en Leerdam-Goetz
Ireen Wüst komt morgen tijdens haar laatste olympische wedstrijd uit tegen Andzelika Wojcik. De Nederlandse en Poolse schaatsster zijn op de 1.000 meter aan elkaar gekoppeld in de twaalfde van in totaal vijftien ritten.
Jutta Leerdam schaatst in de race direct voor Wüst. De nummer vijf van de 500 meter heeft de Amerikaanse Kimi Goetz als opponente. Antoinette de Jong, de derde Nederlandse deelneemster, is ingedeeld in de derde rit. Ekaterina Sloeva uit Belarus is haar tegenstandster.
De Japanse favoriete Miho Takagi neemt het in de dertiende rit op tegen de Russische Angelina Golikova. Brittany Bowe uit de Verenigde Staten, ook een belangrijke kanshebster op goud, sluit de 1.000 meter af tegen Daria Katsjanova uit Rusland.
De 1.000 meter voor vrouwen begint morgen om 09.30 uur en is uiteraard live te zien bij de NOS.
Langlaufer Klaebo verovert vijfde olympische titel
Langlaufer Johannes Klaebo heeft zijn vijfde olympische titel veroverd en z'n tweede in Peking. De Noor prolongeerde vorige week de titel op de individuele sprint en dat lukte de 25-jarige Klaebo nu ook op de teamsprint.
De Finnen Iivo Niskanen (goud op de 15 kilometer) en Joni Mäki wonnen zilver, voor de Russen Aleksandr Bolsjoenov (goud op de 30 kilometer skiatlon) en Aleksandr Terentev. In de sprint van een drietal was Klaebo Mäki en Terentev overtuigend de baas.
In Pyeongchang won Klaebo goud met de inmiddels gestopte Martin Sundby en nu met Erik Valnes. Het was z'n vierde plak in Peking, waar hij ook al zilver (4x10 kilometer) en brons (15 kilometer) bemachtigde.
IOC ontkent meten met twee maten in dopingzaken Valijeva en Richardson
Het IOC ontkent dat er in de dopingaffaire rond Kamila Valijeva andere maatstaven zijn gebruikt dan bij de Amerikaanse sprintster Sha'Carri Richardson. "Deze dopingzaken zijn niet met elkaar te vergelijken", aldus IOC-woordvoerder Mark Adams.
De 21-jarige Richardson liep afgelopen zomer de Olympische Spelen in Tokio mis door een schorsing nadat ze in juni positief had getest op cannabis. Op sociale media maakte Richardson zich boos over het besluit om de positief geteste Valijeva wel aan de Spelen te laten deelnemen. "Het enige verschil dat ik zie is dat ik een zwarte jonge vrouw ben", schreef Richardson.
Maar volgens het IOC zijn er wel degelijk verschillen. Bij Richardson kon er nog vóór de Spelen een besluit worden genomen, aldus Adams, en zij stemde vervolgens in met een schorsing van een maand, die haar de Spelen kostten. Bij Valijeva is dopinggebruik volgens het IOC nog niet definitief bewezen, omdat de B-staal nog wordt onderzocht.
Duitse langlaufsters winnen teamsprint na zinderend slot
Langlaufsters Katharina Hennig en Victoria Carl hebben olympisch goud op de teamsprint veroverd. Het Zweedse duo Marja Dahlqvist en Joanna Sundling, regerend wereldkampioen, veroverde zilver. Het brons ging naar de Russinnen Joelija Stoepak en Natalja Neprjajeva.
De finale, waarin beide langlaufsters drie ronden van 1,5 kilometer liepen, mondde uit in een zinderende eindsprint. Sundling en en Neprjajeva leken goud en zilver te gaan verdelen, maar op de laatste meters perste Carl er een ultieme versnelling uit en ze zag die beloond worden met de titel.
Jessie Diggins verdedigde samen met Rosie Brennan de titel die ze in 2018 veroverde met Kikkan Randall, maar het Amerikaanse team moest genoegen nemen met de vijfde plaats.
Zweedse biatletes winnen onder uiterst barre omstandigheden goud
De Zweedse biatletes hebben op de Winterspelen het goud behaald op de 4x6 kilometer estafette. In uiterst barre omstandigheden bleven Linn Persson, Mona Brorsson en de zusjes Hanna en Elvira Öberg Rusland voor. Het brons was voor Duitsland.
Het zonnetje scheen en de wind was niet bovenmatig, maar op 1.700 meter hoogte met een temperatuur van -15 was het flink bikkelen voor de vrouwen. Zo raakte de eerste Zwitserse deelneemster Irene Cadurisch onwel. Op een brancard werd ze afgevoerd. Haar toestand zou inmiddels stabiel zijn.
Noorwegen was in één klap kansloos voor een gouden medaille toen Tiril Eckhoff (vorig seizoen goed voor dertien overwinningen in zestien wereldbekerwedstrijden) hevig trillend vijf keer miste en werd veroordeeld tot het lopen van twee strafrondes.
Italië zat lang voorin mee en had zelfs een tijdje de leiding, maar het land had de kanonnen Lisa Vitozzi en Dorothea Wierer voorin zitten en in de laatste ronde verdween de kans op een medaille.
Het Zweedse team ging ondertussen onverstoorbaar door. Hanna en Elvira Öberg maakten geen fout en haalden de titel binnen. Met een geweldige slotronde verkleinde Oellana Nigmatoellina namens Rusland nog wel de achterstand, maar zilver was het hoogst haalbare.
Met Marte Olsbu Roiseland (driemaal goud in Peking) had Noorwegen nog de hoop om het brons in de wacht te slepen. Denise Herrman (goud op de 15 kilometer) hield echter namens Duitsland stand.
Russische ijshockeyers volgen Slowakije naar halve finales
In de tweede kwartfinale van het olympische ijshockeytoernooi heeft Rusland Denemarken uitgeschakeld: 3-1. De Russen waren vrijwel de hele partij de beste ploeg. Waar de Denen achttien keer het doel van Russische doelman Ivan Fedotov onder vuurnamen, kwam Rusland tot veertig pogingen.
Eerder op de dag was Slowakije verrassend te sterk voor de Verenigde Staten. Het werd 2-2, de Slowaken namen de shootouts beter.
Op dit moment spelen Finland en Zwitserland de derde kwartfinale. Kijk nu live naar de kwartfinale van het ijshockeytoernooi.
Nederlandse viermansbob in achterhoede bij training
De Nederlandse bobsleeërs zijn bij hun eerste twee trainingen in de viermansbob in de achterhoede geëindigd. Ivo de Bruin kwam met zijn drie remmers in het Yanqing National Sliding Centre tot een 26ste tijd in de eerste run en een 23ste tijd in de tweede run.
Het waren voor de viermansbob de eerste afdalingen op de olympische baan. De bobsleeërs maakten in het najaar de keuze de trainingsmogelijkheid tijdens het testevent over te slaan om zich volledig te concentreren op de olympische kwalificatie.
Het is voor De Bruin en zijn team de eerste keer dat ze deelnemen aan de Olympische Spelen. De piloot kwalificeerde zich aanvankelijk niet volgens de normen van NOC*NSF, maar werd toch door de bobsleebond voorgedragen voor de viermansbob. Eerder deze week eindigde De Bruin in de tweemansbob als 23ste.
Twee nieuwe coronagevallen in Peking: 'Petje af voor Chinese organisatoren'
Bij de Olympische Spelen in Peking zijn vandaag slechts twee nieuwe gevallen gemeld van het coronavirus. Het gaat niet om sporters of begeleiders, meldt het organisatiecomité.
De twee positieve gevallen komen voort uit de testronde van dinsdag, toen opnieuw alle mensen in de olympische 'bubbel' zich moeten laten testen. Het gaat om een groep van ongeveer 70.000 mensen.
Sinds het begin van het bijhouden van de coronacijfers rond de Spelen, op 23 januari, staat de teller nu op 435 positieve gevallen.
IOC-woordvoerder Mark Adams prees de Chinezen voor hun gekozen strategie. "We moeten niet vergeten dat we deze Spelen te midden van een pandemie organiseren. Het is een enorm complexe opgave. We zijn er nog niet, maar we komen dichter bij het einde. Petje af voor de Chinese organisatoren."
Bondscoach Otter over medaillekansen Schulting: 'Er is altijd ruimte voor meer'
Vanaf 12.15 zijn alle (Nederlandse) ogen gericht op de shorttrackhal, waar onder meer de 1.500 meter bij de vrouwen wordt afgewerkt. Met Suzanne Schulting, Xandra Velzeboer en Rianne de Vries.
Schulting heeft al twee gouden en een zilveren medaille op zak. "Er is altijd ruimte voor meer", aldus bondscoach Jeroen Otter. "Maar op de 1.500 meter zitten de fouten in hele kleine hoekjes. Het is een kwestie van tactisch goed spel, conditie en snelheid en dan zou het weer iets heel moois kunnen worden."
Voor De Vries wordt het bijzondere dag: zij is al sinds Sotsji reserve van de aflossingsploeg, maar kwam nog nooit in actie op de Spelen. "Rianne heeft de allermoeilijkste positie in het team. Hoe vervelend is het als je reserve bent van het beste team van de wereld? Bewonderenswaardig", zegt Otter.
Het feit dat ze nu wel in actie mag komen op de 1.500 meter, is echter zeker geen kwestie van gunnen. "Nee, we zijn geen charitatieve instelling", aldus Otter. "Het is een topsportklimaat. Iedereen moet zijn plek verdienen."
Slowaakse ijshockeyers stoten Team USA uit toernooi
De ijshockeyers van Slowakije hebben zich op de Winterspelen in Peking ten koste van de Verenigde Staten geplaatst voor de halve finales. Na de verlenging stond het nog 2-2, waarna de Slowaken in de shootout toesloegen.
De Slowaken namen in de eerste periode nog wel een voorsprong via Slafkovsky, maar in het vervolg leek de VS de winst te pakken door treffers van Abruzzese en Hentges. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd wisselde Slowakije de goalie voor een veldspeler en dat had effect: Hrivik scoorde.
De verlenging leverde niets op en in de shootout werd zevenmaal gemist, alvorens Cehlarik als enige scoorde.
Weer nieuwe ontwikkelingen in dopingzaak-Valijeva
Ook vandaag is er weer nieuws over de dopingaffaire rond de 15-jarige Russische kunstschaatsster Kamila Valijeva. Op een dopingcontroleformulier, dat ze invulde voordat de hele dopingzaak losbarstte, blijken nog twee medicijnen tegen hartproblemen te staan: Hypoxen en L-Carnitine.
Beide medicijnen staan niet op de WADA-lijst met verboden middelen. Dat is wel het geval met trimetazidine, het middel waarop 'Miss Perfect' in december positief testte. Dat middel zou van haar opa zijn geweest en per ongeluk in het lichaam van Valijeva terecht zijn gekomen, zo werd tijdens de hoorzitting bij het CAS betoogd.
Volgens het Amerikaanse antidopingagentschap USADA laat de aanwezigheid van twee andere hartmedicijnen zien dat er van het Russische verhaal weinig klopt. "Als je deze middelen met elkaar combineert, is dat een indicatie dat er iets ernstigers aan de hand is", aldus USADA-baas Travis Tygart. "Dat gebruik je om je prestatie te bevorderen en het ondermijnt de geloofwaardigheid van de verdediging van Valijeva."
Fransman Noël wint goud op de slalom
De Fransman Clément Noël heeft goud gewonnen op de slalom bij de mannen. Noël stond na de eerste run nog zesde, maar maakte veel terrein goed in de tweede run.
De Oostenrijker Johannes Strolz, die na de eerste doorkomst de leiding had, moest genoegen nemen met zilver. De Noor Sebastian Foss-Solevaag won brons.
Dat Valijeva nog mag deelnemen aan Spelen maakt Haanappel boos: 'Dat kan toch niet'
Er gaat geen dag voorbij zonder nieuws over Kamila Valijeva, de 15-jarige kunstschaatsster uit Rusland die positief werd getest op doping maar toch mag meedoen aan de Spelen. En gisteren een geweldige korte kür op het ijs zette.
Voormalig kunstschaatsster en commentator Joan Haanappel ging gisteren in Studio Peking in op de dopingaffaire rond 'Miss Perfect'. Haanappel is boos.
Nederlandse snowboarders glunderen: 'Kunnen supertrots op onszelf zijn'
Snowboarders Melissa Peperkamp en Niek van der Velden werden gisternacht allebei zesde in de finale van de big air. Een prestatie waar ze supertrots op zijn, vertelden ze gisteravond in Studio Peking aan Dione de Graaff.
Kijk nu naar de tweede run van de slalom (m)
De mannen zijn bezig aan de tweede run van de slalom. De Oostenrijker Johannes Strolz staat na de eerste run aan de leiding, met 0,02 voorsprong op de Noor Henrik Kristoffersen.
Spannend! Kijk nu live naar de tweede run.
Afgelopen nacht: verrassend goud Hall op slopestyle
Freestyleskiër Alexander Hall heeft in Zhangjiakou de olympische titel op op het onderdeel slopestyle veroverd.
De Amerikaan Hall (23), die in Pyeongchang vier jaar geleden zestiende werd, verraste vriend en vijand met een sublieme eerste run. Die werd beloond met 90,01 punten, waar de concurrentie de tanden op stukbeet. De favoriet, wereldkampioen Andri Ragettli, eindigde naast het podium.
Welkom in Peking!
Het is alweer dag 12 van de Olympische Winterspelen in Peking. Het doven van de olympische vlam gloort aan de horizon, maar voor het zover is, is er nog genoeg sport om te beleven.
Als het om de Nederlanders gaat, is de focus vandaag geheel gericht op het shorttrackstadion. Daar wordt de 1.500 meter bij de vrouwen verreden, met Rianne de Vries, Xandra Velzeboer en uiteraard Suzanne Schulting. De mannen rijden vandaag de finales van de aflossing, waarbij Nederland uitkomt in de B-finale.