Liveblog gesloten
 • We sluiten af met Studio Peking, tot vannacht!

  We sluiten de boeken in Peking en schakelen over naar de Jaap Edenbaan in Amsterdam, waar Dione de Graaff terugkijkt op de vierde dag van de Olympische Spelen.

  Met als gasten: Joy Beune, Nicolien Sauerbreij, Mark Tuitert, curlers Jaap van Dorp en Laurens Hoekman en de ouders van Kjeld Nuis.

  Kijk live vanaf 21.37 uur via deze stream.

  Tot vannacht!

  De tafel van Studio Peking op dinsdagavond NOS
 • Vannacht en morgen in Peking: kan Knegt opnieuw verrassen op de 1.500 meter?

  De komende olympische dag is er geen langebaanschaatsen. Maar er is genoeg Nederlandse inbreng in de shorttrackhal.

  Vanaf 12.00 uur komen de shorttrackers in actie, met de 1.500 meter bij de mannen en de 1.000 meter en de relay bij de vrouwen.

  Lees meer over het programma.

  NOS
 • Tranen vloeien op dag vier van de Spelen

  Waar gewonnen of verloren wordt, vloeien dikwijls tranen. Ook vandaag weer.

  1/5 Tranen vloeien bij Anna Berreiter na het winnen van zilver bij het rodelen Reuters
  2/5 Emotie bij Federico Pellegrino na het veroveren van zilver bij het langlaufen Reuters
  3/5 Jessie Diggins houdt het niet droog na het veiligstellen van het brons bij het langlaufen Reuters
  4/5 Gloria Kotnik is geëmotioneerd na het winnen van brons bij de parallenreuzenslalom Reuters
  5/5 Tranen bij Zhu Yi na haar vrije kür bij de landenwedstrijd EPA
 • Fontana dreigt Spelen in Milaan te laten schieten vanwege ruzie

  Shorttrackster Arianne Fontana, winnares van olympisch goud op de 500 meter, dreigt de Olympische Spelen van 2026 in haar thuisland Italië te laten schieten. Reden is een flinke ruzie van de 31-jarige Fontana met de Italiaanse schaatsbond. Fontana, die Suzanne Schulting gisteren naar het zilver verwees, zegt dat ze zich niet veilig voelt in Italië.

  De Italiaanse bond is het er niet mee eens dat Fontana wordt gecoacht door haar man, Anthony Lobello. Daarom traint ze met Lobello in Hongarije. Bovendien zegt Fontana in Italië tijdens trainingen onheus en agressief te zijn bejegend.

  "Er zullen zaken moeten veranderen voor ik in 2026 als sporter aanwezig zal zijn", zei Fontana. "Ik zal mezelf, mijn coach en mijn familie niet in situaties brengen waarin we tot nu toe hebben gezeten." Over haar keuze voor Lobello zei ze: "De race van maandag was het bewijs dat mijn keuze de juiste was."

  Fontana heeft tijdens haar loopbaan in totaal al tien olympische medailles verzameld.

  Arianna Fontana tijdens de medailleceremonie van dinsdag Reuters
 • Nederland stijgt naar tweede plek medailleklassement

  De gouden medaille van Kjeld Nuis en de zilveren van Thomas Krol hebben Nederland doen stijgen naar de tweede plek van het medailleklassement.

  'We' stonden zelfs een kwartiertje op de eerste plek, maar toen kwamen de Zweden eroverheen met een gouden en zilveren medaille bij het langlaufen.

  De Zweden staan dan ook aan de leiding met vier gouden plakken, allemaal bij verschillende disciplines behaald: langlaufen, alpineskiën, freestyleskiën en schaatsen.

  Bekijk het complete medailleklassement.

  NOS
 • Wüst zegt dank voor alle steun en felicitaties

 • Trouwe fans Evert en Jeanine kijken dit keer schaatsen vanaf de bank

  Ze reisden bij eerdere Spelen de hele wereld over. Maar de gouden rit van Kjeld Nuis moesten schaatsfans Evert en Jeanine vanwege corona noodgedwongen vanaf de bank in Ermelo kijken.

  Lees meer over Jeanine en Evert.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Trouwe fans Evert en Jeanine kijken dit keer schaatsen vanaf de bank
 • Geisenberger schrijft rodelgeschiedenis met vijfde goud

  Natalie Geisenberger heeft haar olympische palmares in Peking uitgebreid met een vijfde gouden plak bij het rodelen. De 34-jarige Duitse had na vier runs een voorsprong van 0,493 op landgenote Anna Berreiter.

  Een andere Duitse, Julia Taubitz, ging na de eerste run nog aan de leiding, maar een crash in de tweede run wierp de wereldkampioene ver terug. Nummer twee Geisenberger nam de leiding over en gaf die niet meer uit handen.

  Geisenberger won eerder twee keer goud op het individuele onderdeel en twee keer bij de estafette. De 22-jarige Berreiter pakte bij haar debuut haar eerste plak. Nummer drie Tatjana Ivanova (Russische ploeg) won al zilver op de estafette in 2014.

  Geisenberger staat nu gelijk met Claudia Pechstein als het gaat om de meeste gouden medailles op de Winterspelen. Het is de zevende keer op rij dat Duitsland goud wint bij de individuele rodelwedstrijd van de vrouwen.

 • Ik ga naar de Spelen en neem mee: een geweer en ski's

  Langlaufen, schieten, langlaufen, schieten... De biatlon is één van de zwaarste sporten op de Winterspelen. Waarom het zo zwaar is? Dat leggen we uit in deze sportexplainer.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Ik ga naar de Spelen en neem mee: een geweer en ski's
 • Oppermachtig Italië pakt curlinggoud gemengde teams

  De Italiaanse curlingploeg heeft op de Spelen in Peking de olympische titel voor gemengde teams gegrepen. Stefania Constantini en Amos Mosaner waren in de finale met 8-5 te sterk voor de Noren Magnus Nedregotten en Kristin Skaslien.

  Er stond dit toernooi geen maat op de Italianen. In de groepsfase werden alle negen duels gewonnen en in de halve finales verpulverden ze Zweden met 8-1.

  Noorwegen, dat vier jaar geleden bij het olympische debuut van dit onderdeel het brons pakte, kwam in het eerste end nog verrassend op een 2-0 voorsprong, maar daarna boog Italië fluks de score om.

  Constantini en Mosaner bezorgden Italië de eerste medaille ooit in het curling.

  Stefania Constantini en Amos Mosaner vieren hun gouden plak bij het curling Reuters
 • Topsportbaas Hendriks over vertrek Jelinkova: 'Respect voor haar beslissing'

  Alles is er door de Nederlandse equipe aan gedaan, zegt technisch directeur Maurits Hendriks van sportkoepel NOC*NSF, om skiester Adriana Jelinkova morgen aan de start van de olympische slalom in de bergen bij Peking te krijgen. Zonder resultaat. De eerste Nederlandse skiester in 70 jaar op de Olympische Spelen vertrok dinsdag zwaar teleurgesteld uit Peking naar huis.

  "Je moet je op dit niveau, met dit soort competitie 100 procent goed voelen. Het is vooral voor Adriana Jelinkova zelf heel vervelend dat ze dat niet voelde. Ik heb enorm veel respect voor het feit dat ze dan zelf de beslissing neemt en zegt: Ik ben gewoon zelf niet klaar om aan de start te staan", zegt de topsportbaas van Nederland, die in Peking aan zijn laatste grote klus bezig is.

  Lees een interview met Maurits Hendriks.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Sportbaas Hendriks: 'Respect voor Jelinkova, keuze om te starten ligt bij sporter'
 • Rodelen: Geisenberger onderweg naar vijfde goud?

  De vrouwen gaan straks bij het rodelen beginnen aan hun vierde en laatste run. In het tussenklassement leidt de Duitse Natalie Geisenberger, de olympisch kampioen van Pyeongchang. Geisenberger heeft al vier gouden en een bronzen olympische medaille in haar prijzenkast.

  De Duitse Anna Berreiter staat tweede op 0,330. De nummer drie is de Russische Tatjana Ivanova op 0,826.

  Nog een leuke rodelfunfact: er doen drie dochters van olympisch medaillewinnaars mee: de Oostenrijkse Hannah Prock is de dochter van Markus Prock (zilver in 1992 en 1994, brons in 2002). Zij staat vooralsnog vierde. Nina Zöggeler is dochter van Armin Zöggeler (goud in 2002 en 2006, zilver in 1998, brons in 1994, 2010 en 2014). En Viktorija Demtsjenko is de dochter van Albert Demtsjenko (zilver in 2006 en 2014).

  Natalie Geisenberger is klaar voor de start Reuters
 • Nuis prolongeert olympische titel: 'Voelt nog helemaal niet alsof het echt zo is'

  Bekijk de reactie van Kjeld Nuis na het winnen van de 1.500 meter tijdens de Olympische Spelen in Peking.

 • Krol neemt zilver met 'opgeheven hoofd' in ontvangst: 'Beste Thomas laten zien'

  Bekijk de reactie van Thomas Krol na de 1.500 meter tijdens de Olympische Spelen in Peking. Hij verovert de zilveren medaille.

 • Langlaufster Sundling wint sprint bij de vrouwen

  Bij de vrouwen pakte wereldkampioen Jonna Sundling met overmacht het goud op de sprint. De 27-jarige Zweedse, die de regerend wereldkampioene is op de sprint en de teamsprint, was in de finale bijna drie seconden eerder binnen dan landgenote Maja Dahlqvist.

  Meteen na het startschot namen de drie Zweedse finalisten afstand van de rest. Sundling pakte de kop en sloeg op het klimmetje een flink gat. Dahlqvist werd tweede en pakte haar eerste medaille op een groot toernooi.

  Emma Ribom zakte door het veld, maar was niet minder blij voor haar landgenoten. Jessica Diggins, in 2018 winnares van goud op de teamsprint, pakte het brons.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Langlaufster Sundling pakt met overmacht goud op de sprint
  Deze video is alleen in Nederland te bekijken.