liveblog

Telstar maakt het verschil in de verlenging tegen Spakenburg (5-3) • NAC verslaat tiental Utrecht

Vijf wedstrijden in de tweede ronde van de KNVB-beker

Updates ontvangen van dit liveblog? Vink dan het belletje aan

liveblog gesloten

Programma KNVB-beker woensdag

Bedankt voor het volgen van ons blog. Morgen acht duels met onder meer Ajax, Feyenoord en PSV die in actie komen. Fijne avond!

Uitslagen

Uitslagen KNVB-beker 15 december

TEL-SPA | Afgelopen

Telstar heeft er een verlenging voor nodig om de nummer twaalf van de tweede divisie op de knieën te krijgen. 5-3 is de eindstand in Velsen.

TEL-SPA | 114' DOELPUNT TELSTAR!

Rashaan Fernandes gooit de wedstrijd in het slot. Met een harde knal maakt hij er 5-3 van waarmee de volgende ronde voor Telstar een feit lijkt.

TEL-SPA | Tweede helft onderweg

Nog vijftien minuten te gaan.

TEL-SPA | 105' Eerste helft afgelopen

Spakenburg geeft zich nog niet gewonnen, maar het zal een lastige opgave worden om in de tweede helft van de verlenging nog gelijk te maken.

TEL-SPA | 98' RODE KAART SPAKENBURG!

Tot overmaat van ramp moeten de amateurs van Spakenburg verder met tien man. Joël Amakodo krijgt zijn tweede gele kaart na een wat onbesuisde sliding.

TEL-SPA | 97' DOELPUNT TELSTAR!

Jip Molenaar komt aanvliegen bij een hoekschop van Telstar en kopt hard raak. Telstar weer op voorsprong.

TEL-SPA | Verlenging onderweg

De bal rolt weer in Velsen.

TEL-SPA | 90+3' Verlengen in Velsen

Telstar overleeft het slotoffensief van Spakenburg. Het haalt met pijn en moeite de verlenging. Ze gaan nog even door in Velsen.

NAC-UTR | Afgelopen!

De nummer negen van de eerste divisie verslaat de nummer zes van de eredivisie. Utrecht uit het bekertoernooi.

NAC-UTR | 90+2' DOELPUNT NAC BREDA!

De net ingevallen Vieri Kotzebue lijkt voor de beslissing te zorgen in Breda. Haye stuurt hem diep met een fraaie pass, waarna Kotzebue de 3-2 maakt.

NAC-UTR | 87' DOELPUNT FC UTRECHT!

Utrecht komt vlak voor tijd weer op gelijke hoogte met NAC. Anastasios Douvikas, die de tegenvallende Dalmau heeft vervangen, schiet na een afgeslagen corner de 2-2 binnen.

TEL-SPA | 78' DOELPUNT SPAKENBURG!

In Velsen is het inmiddels alweer 3-3. Spakenburg komt langszij dankzij invaller Lowie van Zundert.

NAC-UTR | 80' RODE KAART FC UTRECHT!

Mike van der Hoorn mag gaan douchen. De verdediger krijgt zijn tweede gele kaart en dus rood. Utrecht moet de achterstand zien goed te maken met tien man.

NAC-UTR | 79' Op de paal!

Na een goede uitbraak van NAC is het Odysseus Velanas die de 3-1 op zijn schoen heeft. De middenvelder raakt de buitenkant van de paal.

TEL-SPA | 67' DOELPUNT SPAKENBURG!

In Velsen is het opeens weer spannend. Een voorzet van Spakenburg wordt helemaal verkeerd ingeschat door Telstar-keeper Leon ter Wielen waarna Floris van der Linden simpel zijn tweede van de avond kan maken.

NAC-UTR | 70' DOELPUNT NAC BREDA!

Haye met zijn tweede van de avond. De middenvelder profiteert optimaal van geklungel van Arthur Zagre en Joris van Overeem en schiet hard raak.

TEL-SPA | 48' DOELPUNT TELSTAR!

Vlak na rust neemt Telstar afstand van de amateurs uit Spakenburg. Delvechio Blackson schiet eenvoudig binnen.

NAC-UTR | 54' DOELPUNT NAC BREDA!

Thom Haye zet met een schitterende vrije trap beide ploegen weer op gelijke hoogte. 1-1 in Breda.

Tweede helft onderweg

We zijn weer begonnen in Breda en Velsen.

EMM-EXC | Afgelopen

Excelsior Maassluis zorgt voor de eerste bekerstunt van deze speelronde door FC Emmen met 1-0 te verslaan.

TEL-SPA | Rust

Ook in Velsen zoeken de teams de kleedkamers op. Telstar is vlak voor rust nog dicht bij de 3-1, maar de ploegen gaan met 2-1 de rust in.

NAC-UTR | Rust

Utrecht gaat met een verdiende 1-0 voorsprong de kleedkamer in.

EMM-EXC | 88' Emmen dringt aan

De nummer drie van de eerste divisie moet alle zeilen bijzetten om er nog een verlenging uit te slepen tegen de nummer tien van de tweede divisie. Emmen zet aan, maar grote kansen heeft het nog niet opgeleverd.

TEL-SPA | 37' DOELPUNT SPAKENBURG!

Telstar doet direct wat terug en neemt via Gyliano van Velzen meteen weer de leiding. 2-1 in Velsen.

TEL-SPA | 36' DOELPUNT SPAKENBURG!

Floris van der Linden zet beide ploegen weer op voorsprong in Velsen.

EMM-EXC | 81' DOELPUNT EXCELSIOR MAASSLUIS!

Een sensatie lijkt in de maak in Emmen. Bram Wennekers schiet negen minuten voor tijd Excelsior Maassluis naar een 1-0 voorsprong tegen FC Emmen.

NAC-UTR | 34' DOELPUNT FC UTRECHT!

Dan toch de treffer voor Utrecht. Mike van der Hoorn kopt raak uit een corner.

NAC-UTR | 28' Utrecht mist strafschop

Adam Maher wordt neergehaald in zestien waarna scheidsrechter Allard Lindhout naar de stip wijst. Adrián Dalmau gaat achter de bal staan, maar NAC-keeper Nick Olij ligt in de goede hoek en stopt zijn inzet. Nog altijd 0-0 in Breda.

TEL-SPA | 25' DOELPUNT TELSTAR!

Yassine Zakir schiet de 1-0 binnen voor Telstar tegen de amateurs van Spakenburg. De eerstedivisionnist op voorsprong.

Rondje langs de velden: Uitblinker Gnabry loodst Bayern met drie goals en twee assists langs Stuttgart

Serge Gnabry

Bayern München heeft op de eerste dag van een midweekse speelronde in de Bundesliga uitgehaald tegen VfB Stuttgart. De koploper had veertig minuten nodig om de openingsgoal te maken, maar won uiteindelijk met 5-0 en mag zich daarmee Herbstmeister noemen, de kampioen van de eerste seizoenshelft.

Uitblinker bij Bayern tegen de nummer vijftien op de ranglijst was Serge Gnabry, die bij alle doelpunten betrokken was. Met drie goals en twee assists was hij zelfs nog productiever dan Robert Lewandowski. De Poolse topscorer nam de andere twee doelpunten voor zijn rekening.

Laatste duels ook begonnen

De laatste wedstrijden van vanavond, Telstar-Spakenburg en NAC-FC Utrecht, zijn inmiddels ook begonnen.

EMM-EXC | 46' Tweede helft begonnen

De bal rolt weer in Emmen.

Wedstrijdverslagen: PEC bekert verder na simpele zege op MVV, ADO met moeite langs Gemert

In de eredivisie is PEC Zwolle nog niet echt op schot, maar in het bekertoernooi heeft de ploeg van trainer Dick Schreuder geen moeite met doelpunten maken. In de eerste ronde werd er met 4-1 gewonnen van De Graafschap en dinsdagavond was Zwolle in de tweede ronde met 4-0 te sterk voor eerstedivisionist MVV Maastricht.

EMM-EXC | Rust in Emmen

Een weinig verheffende eerste helft waarbij beide ploegen niet tot scoren wisten te komen. Emmen en Excelsior Maassluis houden het voorlopig op 0-0.

EMM-EXC | 35' Nog geen goals

Net als de amateurs van Gemert verkopen die van Excelsior Maassluis hun huid ook duur. Na iets meer dan een half uur spelen is het tegen FC Emmen nog altijd 0-0. Grote kansen zijn er ook nog niet geweest voor beide teams.

EMM-EXC | 1' Emmen-Excelsior Maassluis onderweg

De volgende wedstrijd van de avond is inmiddels ook begonnen.

Afgelopen

Zwolle bekert verder na een simpele avond tegen MVV. PEC wint met 4-0. ADO heeft het een stuk lastiger met de amateurs van Gemert, maar uiteindelijk komt de eerstedivisieploeg toch bovendrijven, 4-2.

ADO-GEM | 80' DOELPUNT ADO!

Thomas Verheydt blaast het sprookje van Gemert definitief uit met zijn tweede treffer van de avond. De spits volleert knap raak voor de 4-2.

PEC-MVV | 75' DOELPUNT PEC ZWOLLE!

De hekkensluiter in de eredivisie breidt de voorsprong tegen MVV uit tot 4-0.

ADO-GEM | 76' DOELPUNT ADO!

Een kwartier voor tijd draait ADO Den Haag de wedstrijd om. De eerstedivisionist komt op een 3-2 voorsprong tegen de amateurs van Gemert. De ingevallen Thomas Verheydt tekent voor de voorsprong.

ADO-GEM | 67' DOELPUNT ADO!

ADO heeft al heel snel weer de achterstand gerepareerd. Cain Seedorf schiet van afstand via de binnenkant van de paal binnen. 2-2 in Den Haag.

ADO-GEM | 63' DOELPUNT GEMERT!

Weer de voorsprong voor de amateurs van Gemert. Na geklungel in de ADO-defensie komt de bal voor de voeten van Willem den Dekker. Die denkt niet na en haalt uit. Zijn niet al te harde volley rolt de hoek in voor de 1-2.

PEC-MVV | 63' DOELPUNT PEC ZWOLLE!

PEC op 3-0 in Zwolle. Luka Adzic dribbelt simpel langs Orhan Džepar en schiet hard binnen.

Alle teams zijn weer uit de kleedkamers en hebben hun wedstrijd hervat.

Rust op beide velden

In Den Haag staat het 1-1 tussen de amateurs van Gemert en ADO. Eredivisionist PEC leidt comfortabel met 2-0 tegen eerstedivisionist MVV.

ADO-GEM | 45' DOELPUNT ADO DEN HAAG!

Vlak voor rust komt ADO op gelijke hoogte. Doelman Tielemans stopt eerst nog fraai een kopbal van dichtbij, maar hij laat de bal wel los. Elia pikt de bal op, houdt even in en schiet dan hard raak. 1-1 in Den Haag.

ADO-GEM | 38' DOELPUNT GEMERT!

Na een grote kans voor ADO is het aan de andere kant wel raak. Willem den Dekker krijgt de bal aan de rechterkant, geeft hem strak voor, maar er zit een ADO-been tussen. Den Dekker krijgt de bal weer voor zijn voeten en ramt het hoog in het doel. Gemert op voorsprong in Den Haag.

PEC-MVV | 20' DOELPUNT PEC ZWOLLE!

Weer een goal in Zwolle en weer uit een hoekschop. Dit keer is het Rav van den Berg die zijn hoofd tegen de bal zet.

PEC-MVV | 14' DOELPUNT PEC ZWOLLE!

Siemen Voet opent de score in Zwolle. Uit een corner kopt Nakayama de bal op het doel. Voet verandert de bal van richting voor de 1-0.

ADO-GEM | 11' ADO op de lat!

Binnen korte tijd twee grote kansen voor ADO. Eerst krijgt Eljero Elia heel even de tijd wanneer hij alleen voor de keeper komt, maar Stefan Tielemans houdt zijn doel schoon.

Even later is het Daryl Janmaat die uit een corner van Elia op de lat kopt.

ADO-GEM | Eerste kans voor Gemert

De amateurs laten zich niet zomaar naar de slachtbank leiden. Willem den Dekker probeert het van afstand en dwingt ADO-doelman Luuk Koopmans tot een redding.

De bal rolt!

De wedstrijden ADO-Gemert en PEC-MVV zijn begonnen.

Welkom!

Welkom bij dit liveblog van de tweede ronde van de KNVB-beker. Vandaag staan er vijf duels op het programma. Er komen twee ploegen uit de eredivisie in actie en vijf uit de eerste divisie. Vier amateurploegen strijden mee.