NOS Wielrennen Aangepast

Van der Hoorn kan het nauwelijks geloven, maar hij wint de derde Giro-etappe

Liveblog gesloten
 • Dit krijgen de renners morgen voor hun kiezen

  Het profiel van de vierde etappe van de Giro RCS

  De vierde etappe lijkt al helemaal een rit voor aanvallers te zijn. Op het programma staan drie beklimmingen, twee van de derde en eentje van de tweede categorie. De top van die laatste helling, van de tweede categorie, ligt maar 2,5 kilometer voor de streep. Oppassen dus ook voor de klassementsmannen en Filippo Ganna, als hij zijn roze trui wil behouden.

  De etappe begint tegen 12 uur en dan zijn wij er ook weer met een liveblog. Tot dan!

 • Ganna behoudt het roze, Van Emden uit de toptien

  Zo ziet de top van het algemeen klassement eruit na de derde etappe. Er zijn wat renners weggezakt, onder wie Jos van Emden. De roze leiderstrui blijft wel om de schouders van Filippo Ganna.

  De toptien

  1. Filippo Ganna 8.51.26
  2. Tobias Foss +16
  3. Remco Evenepoel +20
  4. João Almeida +20
  5. Rémi Cavagna +21
  6. Gianni Moscon +26
  7. Aleksandr Vlasov +27
  8. Alberto Bettiol +29
  9. Jonathan Castroviejo +30
  10. Diego Ulissi +32
 • Nog een foto dan, omdat ze zo mooi zijn

  Taco van der Hoorn AFP
 • De toptien van vandaag

  Eerste tien in Canale

  1. Taco van der Hoorn 4.21.29
  2. Davide Cimolai +4
  3. Peter Sagan +4
  4. Elia Viviani +4
  5. Patrick Bevin +4
  6. Gianni Vermeersch +4
  7. Fernando Gaviria +4
  8. Alberto Bettiol +4
  9. Stefano Oldani +4
  10. Jacopo Mosca +4
 • Zo ziet geluk eruit

  Taco van der Hoorn Reuters
 • Ongeloof bij Van der Hoorn: 'Wauw, ik ga het halen'

  "Ongelofelijk, ongelofelijk", meer woorden in het Nederlands kan Taco van der Hoorn niet uitbrengen na zijn stunt in de Giro.

  Van der Hoorn reed de hele dag in de aanval, die hij nota bene zelf opzette vlak na de start. Toen de kopgroep in de finale van de etappe naar Canale langzaam uit elkaar viel, bleef hij in de voorste gelederen. Na de laatste helling kon de Zwitser Simon Pellaud hem niet meer volgen en bleef Van der Hoorn alleen over.

  "Ik hoorde in mijn oortje dat ik nog veertig seconden had en ging er helemaal voor. Ook een half procent kans is genoeg om ervoor te gaan."

  "Een kilometer voor het einde keek ik achterom en dacht: oh wauw, ik ga het halen", zegt Van der Hoorn, bij wie het ongeloof van zijn gezicht af te lezen is.

 • Vier seconden had Van der Hoorn over

  Op de streep hield Van der Hoorn, die al in de laatste honderd meter kon juichen, vier seconde over op het peloton. De tweede plaats ging naar Davide Cimolai, voor Peter Sagan, Elia Viviani en Patrick Bevin.

 • Vierde profezege voor debutant Van der Hoorn

  Van der Hoorn debuteert deze Giro in een grote ronde en schiet meteen raak. Het is zijn vierde profzege, na overwinningen in de Belgische eendagswedstrijden Primus Classic (2018) en Schaal Sels (2017). Ook won hij in 2018 een etappe in de BinckBank Tour.

  Van der Hoorn, nog voor Roompot Getty Images
 • Van der Hoorn wint, schitterende zege!

  Taco van der Hoorn haalt het! Hij lijkt het zelf ook nauwelijks te kunnen geloven, maar het is echt zo. Van der Hoorn wint de derde etappe van de Giro, de eerste zege voor Intermarché-Wanty Gobert dit jaar.

  Taco van der Hoorn RCS
 • 1 km - Nog vijftien tellen

  Vijftien seconden heeft Taco van der Hoorn nog, onder de vod van de laatste kilometer.

 • 2 km - Nog een halve minuut voor de eenzame fietser

  Het wordt kiele-kiele voor Taco van der Hoorn. Nog 33 tellen voorsprong op het peloton, dat Gallopin, Ciccone en Zoccarato heeft ingerekend.

 • 4 km - Van der Hoorn heeft driekwart minuut op peloton

  De voorsprong zakt wel iets, maar het begint er steeds beter uit te zien voor Taco van der Hoorn. Hij heeft meer dan 20 seconden op Zoccarato, Gallopin en Ciccone en driekwart minuut op het peloton.

 • 6 km - Voorsprong van een minuut voor Van der Hoorn

  De voorsprong van Taco van der Hoorn op het peloton loopt op naar meer dan een minuut. Daartussen rijden nog wel enkele andere renners, onder wie Gallopin en Ciccone.

 • 8 km - Van der Hoorn alleen op kop, stunt in de maak?

  Simon Pellaud kan Van der Hoorn niet meer volgen, die nu alleen op kop rijdt in de finale van de derde Giro-etappe. Van der Hoorn heeft bijna een minuut voorsprong op het peloton.

  Is er een stunt in de maak?

 • 11 km - Kansloos zijn ze niet, Pellaud en Van der Hoorn

  Taco van der Hoorn en de Zwitser Simon Pellaud hebben nog altijd een halve minuut op het peloton. Precies tussen hen en het peloton in, rijden Ciccone en Gallopin. De laatste kilometers zijn nagenoeg vlak, of de weg loopt zelfs wat omlaag.