NOS Voetbal Aangepast

Willem II boekt cruciale zege op concurrent RKC • Publiek is grote winnaar

Liveblog gesloten
 • Tot morgen!

  Als de sfeer op deze vrijdagavond een voorbode is voor de rest van het eredivisieweekend, dan gaan we nog veel mooie momenten beleven. Uiteraard zijn we er zaterdag en zondag weer bij met een liveblog.

  Voor nu: bedankt voor het volgen en graag tot morgen!

  Het programma in de 30ste speelronde van de eredivisie. NOS
 • Lees verder op NOS.nl en kijk straks naar Eredivisie op Vrijdag

  Hoe het afloopt in de eerste divisie lees je straks op NOS.nl. En voor de samenvatting, analyse en reacties na Willem II-RKC Waalwijk kun je om 22.20 uur inschakelen op NPO 1 of kijken via de livestream op NOS.nl.

  Want dan begint Eredivisie op Vrijdag met Henry Schut, Jeroen Stekelenburg en - de jarige - Leonne Stentler in de studio. En natuurlijk mag ook de bij vlagen euforische commentator Jeroen Elshoff vanavond niet ontbreken. Hij praat mee vanuit Tilburg. Hallelujah!

 • Eerste divisie: NAC Breda verliest, De Graafschap op drempel eredivisie

  Bij rust zag het er nog zo goed uit voor NAC Breda. Met een 1-0 voorsprong tegen Excelsior leek de ploeg van trainer Maurice Steijn mee te blijven doen in de strijd om de tweede directe promotieplaats. Maar na rust ging het toch mis. Reuven Niemeijer maakte twee treffers en dus kan De Graafschap zich vanavond al bijna verzekeren van promotie.

  De Doetinchemmers spelen thuis tegen concurrent Almere City. De tussenstand is na ruim een kwartier is 1-0 voor De Graafschap, door een treffer van Elmo Lieftink.

 • Petrovic: 'We speelden met dertien. Met mij en het publiek'

  Het deed hem een beetje pijn als een lid van de club van Misters RKC, maar vanavond kon Willem II-trainer Zeljko Petrovic zijn geluk niet op. De trainer leefde zo mee met zijn ploeg, dat hij in de slotfase zelfs het veld instapte om te voorkomen dat een vrije trap van RKC snel genomen werd. "Ik vind het echt klasse van Makkelie dat hij mij geen rood gegeven heeft. Volgens de regels is het rood, maar hij geeft geel."

  Vooraf was Petrovic niet zeker hoe zijn ploeg zou reageren op de aanwezigheid van het publiek. Maar vandaag was dat publiek echt een twaalfde man. "We hebben met twaalf gevoetbald. Met mij en met het publiek. Dus eigenlijk dertien."

 • WIL-RKC Feest in Tilburg!

  De spelers van Willem II vieren voor het eerst in zeven maanden een overwinning met het publiek. ANP
 • Stand in de eredivisie

  De stand in de eredivisie na het eerste duel in de 30ste speelronde. NOS
 • WIL-RKC AFGELOPEN!

  Het wordt gevierd in Tilburg alsof de landstitel binnen is! Willem II wint met 1-0 van RKC, komt zo op een punt van RKC Waalwijk en - belangrijker - neemt een klein beetje afstand van de degradatiestreep.

  EINDSTAND: Willem II-RKC Waalwijk 1-0

 • WIL-RKC 94' Alles uit de kast

  In deze slotfase zijn alle trucs geoorloofd. Zo zien we trainer Petrovic, die een meter in het veld voorkomt dat Anita een vrije trap snel kan nemen. En doelman Muric ging zojuist weer naar de grond, na een heel lichte aanraking.

  Petrovic krijgt touwens geel voor zijn actie. Er staat veel op het spel, zullen we maar zeggen.

  Willem II-RKC Waalwijk 1-0

 • WIL-RKC - Zit wat in....

 • WIL-RKC 89' Publiek staat achter de thuisploeg

  Staan is officieel niet toegestaan in deze Field Lab-wedstrijd. Maar in deze zinderende slotfase kan het Tilburgse publiek het niet laten om als een man achter de ploeg te gaan staan.

  En bijna hadden ze de zege al kunnen vieren: weer was het Nunnely, die in de tegenstoot ontsnapte en ook Lamprou passeerde, maar vervolgens struikelend de bal in het zijnet duwt.

  Willem II-RKC Waalwijk 1-0

 • WIL-RKC 86' Wat een kans voor Willem II!

  Als RKC aanvalt, dan ontstaat er ruimte voor de tegenstoot. En die komt er via invaller Köhlert. Hij sprint Azhil eruit (die onderweg ook nog aan zijn hamstring geblesseerd raakt) en bedient Nunnely, maar die maakt het zichzelf te moeilijk.

  Azhil kan trouwens niet meer vervangen worden, want RKC heeft al vijf keer gewisseld. Wat een spanning in deze slotfase!

  Willem II-RKC Waalwijk 1-0

 • WIL-RKC 84' Slotoffensief RKC

  Het slotoffensief van RKC is ingezet! Tachtig minuten lang bakte de ploeg van Fred Grim er niets van, maar nu hebben ze in korte tijd al twee grote kansen gehad. Eerst was er een schot in de korte hoek van Sow, waar Muric zijn hand nog tegen kreeg. En daarna moet Muric redden op een schot vanaf de rand van de zestien.

  Muric voelt het gevaar en blijft even liggen.

  Willem II-RKC Waalwijk 1-0

 • WIL-RKC - De bingokaart van Pavlidis

  RKC was 1 van de 4 huidige eredivisieclubs waartegen Pavlidis nog niet had gescoord in de Eredivisie. Hij hoeft nu alleen nog PSV, FC Utrecht en Sparta af te strepen.

  Willem II treft in de komende speelronden Utrecht (1 mei) en PSV (9 mei).

  Vangelis Pavlidis na zijn 1-0 tegen RKC Waalwijk. ANP
 • WIL-RKC 74' Kolderiek foutje Willem II-doelman

  Als RKC dan niet tot een echte kans komt, dan is Willem II-doelman Arijanet Muric niet te beroerd een handje te helpen. Een eenvoudige vangbal laat hij zomaar glippen en tot zijn grote opluchting stuit de bal niet in het doel, maar tegen de paal.

  Het zou tegen de verhouding in zijn geweest, zoals meteen daarna al blijkt. Derrick Köhn neemt een vrije trap van grote afstand en Lamprou heeft de grootste moeite om de bal uit de hoek te duiken. Weer valt de rebound voor de voeten van Pavlidis, maar dit keer zit Lamprou er wel heel goed bij.

  Willem II-RKC Waalwijk 1-0

 • WIL-RKC 70' Drie wissels bij RKC

  We krijgen liefst drie nieuwe gezichten bij RKC, dat tot nu toe geen schijn van kans heeft in Tilburg. Cyril Ngonge (die onlnags tegen Ajax nog bijna een punt redde met een vrije trap op de paal), Lars Nieuwpoort en Sylla Sow komen erin. Daneels, Oosting en Tahiri gaan eruit.

  En bij Willem II zien we de rentree na lang blessureleed van Victor van den Bogert. Hij komt in het veld voor Owusu, die een goede wedstrijd speelde.

  Willem II-RKC Waalwijk 1-0