NOS Wielrennen Aangepast

Waalse Pijl: primeur Hirschi op Muur van Hoei, zesde zege Van der Breggen

 • De Waalse Pijl voor mannen en vrouwen is de eerste 'voorjaarsklassieker' van een lange reeks in oktober
 • Anna van der Breggen wint voor de zesde keer op rij de Waalse Pijl. Cecilie Uttrup Ludwig wordt tweede, Demi Vollering derde. Lees het wedstrijdverslag.
 • March Hirschi is de sterkste bij de mannen op de Muur van Hoei. Benoît Cosnefroy wordt tweede, Michael Woods derde. Lees het wedstrijdverslag.
Liveblog gesloten
 • Dit weekend: de Giro en Luik-Bastenaken-Luik

  We sluiten dit liveblog af met Anna van der Breggen, sinds vandaag de onbetwiste koningin van Hoei. Ze stond op gelijke hoogte met Marianne Vos qua zeges, maar met haar zesde zege is ze nu alleen recordhoudster.

  Dit vreemde coronajaar won Van der Breggen al een etappe en het eindklassement in de Ronde van Valencia, ze won de Giro Rosa, ze werd Europees en wereldkampioen tijdrijden en ze kroonde zich tot Nederlands en wereldkampioen op de weg. En oh ja, sinds vandaag gaat ze ook weer aan de leiding van de Women's WorldTour.

  Zondag gaat Van der Breggen van start in Luik-Bastenaken-Luik. Wij zijn er natuurlijk bij met een bijzonder liveblog, met daarin ook updates van de mannenwedstrijd en de tweede etappe in de Giro d'Italia. Zaterdag beginnen we al met een liveblog rond de openingstijdrit van de Giro. Graag tot dan!

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Van der Breggen wint voor zesde jaar op rij: 'Spannendste finish van al die jaren'
 • Slotfase

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Waalse Pijl: Hirschi toont spierballen op Muur van Hoei
 • AMSTEL GOLD RACE GAAT NIET DOOR

  Dat bevestigt organisator Leo van Vliet zojuist in de uitzending van de NOS. "We waren heel goed voorbereid", aldus een verslagen Van Vliet. "Maar aan een regel in de persconferentie konden we niet voldoen: geen publiek bij sportevenementen. Deze klap komt heel hard aan."

  Lees verder.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Koersdirecteur Van Vliet geëmotioneerd om afgelasten Amstel Gold Race
 • Hirschi: 'Alles wat nu komt, is bonus'

  "Het was een perfect scenario voor ons", zei Hirschi voor de camera van de organisatie. "Op de laatste klim ging het alleen om de benen. Het is steil, maar je moet wachten en wachten. Je moet sterk zijn in je hoofd om door de pijn heen te kunnen trappen. Ik voelde me helemaal niet zo goed in het begin. Dat is vaker zo. En meestal als ik win, voel ik me in het begin niet zo goed."

  Hij won een rit in de Tour de France en pakte brons bij het WK in Imola. Zondag start hij ook in Luik-Bastenaken-Luik. Kan zijn maand nog mooier worden? "Ik hoop nog wat langer van deze vorm te kunnen profiteren. Alles wat nu nog komt, is bonus."

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Waalse Pijl-winnaar Hirschi: 'Het was een perfect scenario voor ons'
 • TOPTIEN

  De toptien van de 84ste Waalse Pijl:

  1. Marc Hirschi (Sunweb)

  2. Benoît Cosnefroy (AG2R)

  3. Michael Woods (EF1)

  4. Warren Barguil (Arkéa)

  5. Dan Martin (Israel Start-Up Nation)

  6. Michal Kwiatkowski (Ineos)

  7. Patrick Konrad (Bora)

  8. Richie Porte (Trek)

  9. Tadej Pogacar (UAE)

  10. Simon Geschke (CCC)

  Beste Nederlander is Wout Poels (Bahrain-McLaren) op de 16de plaats.

 • FINISH - HIRSCHI WINT WAALSE PIJL

  De jonge Zwitser is in het sprintje op de top van de Muur van Hoei duidelijk sterker dan Benoît Cosnefroy en Michael Woods.

 • 500 m

  Richie Porte zet als eerste aan, maar Hirschi volgt makkelijk. Cosnefroy en Pogacar zijn er ook nog.

 • 1,5 km

  Hergroepering. Aan de voet van de Muur is iedereen weer bij elkaar. We gaan sprinten op de Muur. Pogacar, Kwiatkowski, Hirschi, Bagioli en Vuillermoz laten zich vooraan afzetten.

 • 3 km

  Ongelooflijk. Vansevenant is als een razende uit de greppel geklommen en blijft zo zelfs nog voor Urán. Heel even, want de Colombiaan komt nu bij hem. Maar daar is ook het peloton al!

 • 4 km - Valpartij Vansevenant

  Wat een pech! Mauri Vansevenant was zo goed bezig, maar dan raakt hij van de weg en duikt zo in de greppel.

 • 10 km - Aanval Urán

  Aanval Urán! Hij gaat weg op de Côte du chemin des Gueuses (1,6 km à 6,3 procent) en slaat meteen een gat. Achter hem is het AG2R die met vijf man de achtervolging leidt. Urán rijdt 0.27 achter op Vansevenant.

  Rigoberto Urán in de aanval in de Waalse Pijl NOS
 • 12 km - Vansevenant houdt stand

  Mauri Vansevenant houdt intussen bijzonder goed stand. De jonge Belg heeft nog altijd 0.50 voorsprong op het peloton, waar Costa inmiddels ook weer een plek in heeft. Sterker, hij breidt zijn voorsprong uit: 1.00.

  Mauri Vansevenant rijdt de hele dag op kop in de Waalse Pijl NOS
 • 16 km - Paasschens ingelopen

  Rui Costa komt bij Mathijs Paasschens en gaat erop en erover. Maar het peloton zit er ook vlak achter. Voor Omar Fraile gaat het een moeilijk verhaal worden. De kopman van Astana vandaag rijdt lek op een heel slecht moment.

 • 20 km - Aanval Rui Costa

  Aanval Rui Costa! De oud-wereldkampioen gaat ervandoor en zo kan Tadej Pogacar nog even rustig aan doen. Vooraan is Mauri Vansevenant nu alleen. Hij heeft Mathijs Paasschens gelost op de Côte d'Ereffe. Maar Costa volgt al op dertig seconden.

 • Goed nieuws voor Naesen

  Eerder vandaag lieten we het beeld zien van Oliver Naesen, die na de valpartij in de BinckBank Tour zijn knie niet kon buigen en naar de finish geduwd werd. De schade blijkt mee te vallen en dat is goed nieuws met het oog op de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

  "Mijn botten en ligamenten zijn allemaal intact", zegt een opgeluchte Naesen aan de redactie van Sporza. "Ik heb vandaag 2 uur kunnen losrijden. Ik voel me nog wat stijf en het ging ongemakkelijk, maar ik voel me 1.000.000 keer beter dan gisteren."