Historische afgang Spurs tegen Bayern (2-7); Gnabry scoort vier keer

liveblog gesloten

Alle uitslagen

Groep A: Real Madrid-Club Brugge 2-2, Galatasaray-Paris Saint-Germain 0-1

Groep B: Rode Ster Belgrado-Olympiakos 3-1, Tottenham Hotspur-Bayern München 2-7

Groep C: Atalanta-Sjachtar Donetsk 1-2, Manchester City-Dinamo Zagreb 2-0

Groep D: Lokomotiv Moskou-Atlético Madrid 0-2, Juventus-Bayer Leverkusen 3-0

Bayern vermorzelt Tottenham, De Ligt wint van Bosz

In een regenachtig Londen heeft Bayern München een belangrijke stap gezet richting de knock-outfase van de Champions League. Op bezoek bij Tottenham Hotspur zegevierden de Duitsers met liefst 7-2. Serge Gnabry maakte vier doelpunten.

Het weerzien van trainer Peter Bosz met zijn voormalige protegé Matthijs de Ligt viel in het water. Bayer Leverkusen ging namelijk met 3-0 onderuit bij Juventus.

Gözübüyük geeft ook coach Zagreb geel

Serdar Gözübüyük geeft in blessuretijd nog geel aan de coach van Dinamo Zagreb, Nenad Bjelica. Eerder gaf hij ook al een prent aan City-coach Guardiola.

90+5' GOAL Manchester City

Sterling vindt Foden en de invaller plaatst de bal keurig in de hoek. Het is beslist in Manchester.

Manchester City-Dinamo Zagreb 2-0

Phil Foden viert zijn goal tegen Zagreb

90' GOAL Rode Ster

Richmond Boakye stelt de zege van Rode Ster veilig. Opnieuw is Marin uit een hoekschop de aangever.

Rode Ster Belgrado-Olympiakos 3-1

Rode Ster viert de goal van Richmond Boakye

87' GOAL Rode Ster

Uit een hoekschop van Marin kopt Nemanja Milunovic de 2-1 binnen tegen het tiental van Olympiakos (rood Benzia)

Rode Ster Belgrado-Olympiakos 2-1

88' GOAL Juventus

Na een pass van invaller Dybala voegt ook Ronaldo nog een goal toe.

Juventus-Bayer Leverkusen 3-0

88' GOAL Bayern

En dat is vier voor Gnabry. Wat een afgang voor de Spurs.

Tottenham Hotspur-FC Bayern München 2-7

Bayern viert de zevende goal

87' GOAL Bayern

Het wordt een vernedering voor de Spurs. Na een fout van Alderweireld speelt Bayern het prachtig uit. Lewandowski rondt af.

Tottenham Hotspur-FC Bayern München 2-6

83' GOAL Bayern

Een hattrick voor Serge Gnabry in Londen. Hij neemt op snelheid knap aan en rondt af.

Tottenham Hotspur-FC Bayern München 2-5

Een uitbundige Serge Gnabry

Gözübüyük straft Guardiola

Serdar Gözübüyük geeft geel aan Manchester City-coach Pep Guardiola vanwege woorden tegen vierde official Kevin Blom.

66' GOAL Manchester City

Invaller Raheem Sterling breekt de ban. Mahrez is de aangever.

Manchester City-Dinamo Zagreb 1-0

Raheem Sterling juicht bij de openingstreffer

62' GOAL Rode Ster

Invaller Vulic schiet de gelijkmaker tegen de touwen.

Rode Ster Belgrado-Olympiakos 1-1

58' GOAL Atlético

Thomas Partey tikt op aangeven van Costa binnen. Daaraan ging een mooie pass van João Félix, de man van de eerste goal, vooraf.

Lokomotiv Moskou-Atlético Madrid 0-2

62' GOAL Juventus

Na een fraaie aanval scoort Bernardeschi op aangeven van Higuaín.

Juventus-Bayer Leverkusen 2-0

Federico Bernardeschi wordt gefeliciteerd door Matthijs de Ligt

61' Goal Tottenham Hotspur

Kane benut een penalty. De Spurs kregen de strafschop na een overtreding van Coman op Rose.

Tottenham Hotspur-FC Bayern München 2-4

55' GOAL Bayern

Winks verspeelt de bal en Bayern profiteert. Gnabry schiet met links in de verre hoek. Via de binnenkant van de paal gaat de bal binnen.

Tottenham Hotspur-FC Bayern München 1-4

53' GOAL Bayern

Serge Gnabry kan vanaf links zo doorlopen naar binnen en schiet raak.

Tottenham Hotspur-FC Bayern München 1-3

52' GOAL Paris Saint-Germain

Sarabia legt opzij en Mauro Icardi tikt binnen.

Galatasaray-Paris Saint-Germain 0-1

Mauro Icardi (r) en Marquinhos (l)

48' GOAL Atlético

João Félix zet Atlético op voorsprong bij Lokomotiv Moskou. De 19-jarige Portugees schiet eerst nog op doelman Guilherme, maar schiet de rebound ineens knapt raak.

Lokomotiv Moskou-Atlético Madrid 0-1

Ruststanden Champions League

Groep A: Galatasaray-Paris Saint-Germain 0-0

Groep B: Rode Ster Belgrado-Olympiakos 0-1, Tottenham Hotspur-FC Bayern München 1-2

Groep C: Manchester City-Dinamo Zagreb 0-0

Groep D: Lokomotiv Moskou-Atlético Madrid 0-0, Juventus-Bayer Leverkusen 1-0

45' GOAL Bayern

De Spurs krijgen de bal niet uit het eigen strafschopgebied en Lewandowski schiet uit de draai raak. Even daarvoor fopte de Poolse spits Vertonghen al met een fraaie beweging.

Tottenham Hotspur-FC Bayern München 1-2

Robert Lewandowski viert de 2-1

37' GOAL Olympiakos

Na een vrije trap van Masouras neemt Semedo de bal in één keer op zijn schoen en Rode Ster-doelman Borjan werkt de bal in eigen doel.

Rode Ster Belgrado-Olympiakos 0-1

CL-debuut Serdar Gözübüyük

Serdar Gözübüyük maakt bij Manchester City-Dinamo Zagreb zijn debuut in de Champions League. Jochem Kamphuis is de VAR met met Bas Nijhuis naast zich en Charl Schaap en Jan de Vries zijn de assistent-scheidsrechters. Kevin Blom is de vierde official.

Gözübüyük deelde al geel uit aan João Cancelo van City. De stand is nog 0-0.

Serdar Gözübüyük geeft geel aan João Cancelo

17' GOAL Juventus

Higuaín schiet de thuisploeg op voorsprong. De Argentijn vangt een kopbal van Tah op en schiet hard in de hoek.

Juventus-Bayer Leverkusen 1-0

Gonzalo Higuaín viert de 1-0 tegen Leverkusen

15' GOAL Bayern

Het is alweer gelijk in Londen. Kimmich schiet van afstand raak.

Tottenham Hotspur-FC Bayern München 1-1

Joshua Kimmich (m) viert de 1-1 bij de Spurs

12' GOAL Tottenham Hotspur

Son schiet de bal diagonaal langs Bayern-doelman Neuer. Bayern-speler Tolisso ging in de fout. De Fransman claimt daarvoor te zijn geraakt door Alli.

Tottenham Hotspur-FC Bayern München 1-0

Son Heung-Min viert de 1-0 tegen Bayern

Aftrap bij overige duels

Bij de overige zes wedstrijden klinkt het startsignaal.

Groep A: Galatasaray-Paris Saint-Germain

Groep B: Rode Ster Belgrado-Olympiakos, Tottenham Hotspur-FC Bayern München

Groep C: Manchester City-Dinamo Zagreb

Groep D: Lokomotiv Moskou-Atlético Madrid, Juventus-Bayer Leverkusen

Ten Hag over magisch Mestalla: 'Daar gaan we van genieten'

Ajax wacht woensdag een heet avondje in het authentieke Mestalla, waar tienduizenden Spaanse fans zoals altijd gepassioneerd hun Valencia-helden zullen aanmoedigen.

Erik ten Hag beaamt dat op de afsluitende persconferentie voor het Champions League-duel. "De emotie, die kunnen de fans hier altijd goed overbrengen op het team."

Ten Hag prijst Valencia-fans: 'Emotie kunnen ze goed overbrengen op het team'

Klaar in Madrid: Club Brugge laat kolderieke stunt in slotfase glippen tegen Real

Club Brugge heeft in de Champions League een overwinning bij Real Madrid door de vingers laten glippen. De ploeg van de Nederlandse aanvoerder Ruud Vormer kwam op even indrukwekkende als kolderieke wijze met 2-0 voor in Bernabéu, maar moest vijf minuten voor het einde toch genoegen nemen met 2-2.

Emmanuel Dennis en Percy Tau vieren de 1-0 van Club Brugge

Klaar in Milaan: Hateboer en De Roon verliezen in blessuretijd

In Italië moesten Hans Hateboer en Marten de Roon een bittere pil slikken. Zij ging met Atalanta diep in de blessuretijd onderuit tegen Sjachtar Donetsk.

Marten de Roon (rechts) in actie tegen Sjachtar Donetsk

90+5' GOAL Sjachtar

Gestuntel achterin bij Atalanta en Sjachtar profiteert. Manor Solomon scoort.

Atalanta-Sjachtar Donetsk 1-2

86' GOAL Real Madrid

Uit de daaropvolgende vrije trap van Kroos kopt Casemiro binnen. Heel zuur voor Club Brugge.

Real Madrid-Club Brugge 2-2

85' Tweede geel Vormer

Club Brugge moet verder met tien man na de tweede gele kaart voor aanvoerder Vormer. Hij haalde Vinícius Júnior onderuit. Zes minuten eerder had hij zijn eerste geel gekregen.

Juve met De Ligt, Galatasaray met Babel en Donk

Juventus start tegen Bayer Leverkusen met Matthijs de Ligt in het centrum van de verdediging naast Bonucci. Leverkusen-trainer Peter Bosz begint zonder Daley Sinkgraven, die op de bank start.

Bij Galatasaray twee Nederlanders in de basis tegen Paris Saint-Germain: Ryan Donk en Ryan Babel. Rajiv van La Parra neemt het Rode Ster Belgrado thuis op tegen Olympiakos.

56' GOAL Real Madrid

Ramos kopt binnen en lijkt dat op de beelden in buitenspelpositie te doen. Schijn bedriegt echter en de VAR keurt de goal goed.

Real Madrid-Club Brugge 1-2

Sergio Ramos na de 1-2 tegen Club Brugge

55' Bijna 0-3

Bijna de derde goal van Club Brugge. Dennis soleert richting Aréola, maar struikelt dit keer niet en de Franse keeper redt.

Real Madrid-Club Brugge 0-2

Keeperswissel

Een opmerkelijke wissel bij Real. Doelman Courtois blijft bij rust achter in de kleedkamer en wordt vervangen door Alphonse Aréola. Daarnaast vervangt Marcelo linksback Nacho.

Atalanta-Sjachtar Donetsk 1-1

Karim Benzema (l) en Eduard Sobol (r)

41' GOAL Sjachtar

Júnior Moraes maakt er op aangeven van Alan Patrick 1-1 van in Milaan.

39' GOAL Club Brugge

Weer een rare goal van Club Brugge. Na balverlies van Modric gaat Dennis alleen op keeper Courtois af, hij struikelt bijna, maar stift de bal dan over de Real-doelman heen.

Emmanuel Dennis maakt zijn tweede goal

28' GOAL Atalanta

Duvan Zapata zet Atalanta op voorsprong in Milaan. De Colombiaanse spits kopt een voorzet van Hateboer van rechts binnen. Doelman Pjatov tast mis. Even daarvoor had Pasalic al de lat geraakt namens de Italianen.

Atalanta-Sjachtar Donetsk 1-0

16' Penalty gestopt!

Pjatov keert de strafschop van Josip Ilicic en in de rebound schiet Hateboer in het zijnet.

Atalanta-Sjachtar Donetsk 0-0

15' Strafschop Atalanta

Krivtsov werkt Ilicic tegen de grond en arbiter Tobias Stieler wijst naar de stip. Ook de VAR vindt het een strafschop.

9' GOAL Club Brugge

Met een gelukje komt Club Brugge op voorsprong in Bernabéu. Spits Dennis raakt de bal op aangeven van Tau eigenlijk verkeerd, maar raakt de bal dan met zijn andere been, daardoor wordt keeper Courtois verrast en rolt de bal in het doel. De VAR checkt de goal op buitenspel, maar dat is het niet. Cl;ub Brugge leidt.

Real Madrid-Club Brugge 0-1

Emmanuel Dennis viert zijn eerste goal met Percy Tau

Kersverse vader Daley Blind later naar Spanje

Daley Blind is niet met zijn ploeggenoten van Ajax naar Valencia gereisd voor de tweede groepswedstrijd van de Champions League. De verdediger is voor de eerste keer vader geworden. Blind en zijn vrouw hebben een zoontje gekregen.

De 29-jarige Blind mist dinsdagavond de training in Estadio Mestalla. Hij meldt zich dinsdagavond wel in het hotel waar Ajax in Valencia verblijft . De Amsterdammer is woensdagavond gewoon inzetbaar.

Aftrap

De bal rolt bij Real Madrid-Club Brugge en Atalanta-Sjachtar Donetsk

Cillessen verheugt zich op Ajax: 'Ze zijn levensgevaarlijk'

Jasper Cillessen speelt morgenavond met Valencia tegen Ajax. De doelman kijkt uit naar het weerzien met zijn oude club.

"Ajax wil altijd aanvallen en is levensgevaarlijk. Mijn hoogtepunt daar? De behaalde landstitel in Almelo in 2014. Die voelde echt als mijn titel."

Lees hier meer over Cillessen.

De Ligt versus Bosz

Later vanavond staan Matthijs de Ligt (Juventus) en trainer Peter Bosz (Bayer Levekusen) tegenover elkaar. Bosz liet De Ligt op 17-jarige leeftijd debuteren bij Ajax.

Lees daar meer over in het verhaal hieronder.

Stand van zaken

Vormer zal met Club Brugge een getergd Real Madrid treffen. De Koninklijk verloor zijn eerste duel met 3-0 bij PSG, terwijl Brugge met 0-0 gelijkspeelde tegen Galatasaray.

Hateboer en De Roon verloren hun eerste wedstrijd met Atalanta bij Dinamo Zagreb (4-0), maar tegenstander Sjachtar ging ook onderuit (3-0 tegen City).