liveblog
NOS VoetbalAangepast

Feyenoord en Utrecht doen goede zaken op natte voetbalavond

liveblog gesloten

Einde liveblog

Dat was het voor vanavond! Donderdag gaan we verder met Willem II-PSV (20.45 uur) en ADO Den Haag-Excelsior (18.30 uur).

Tot dan!

Bayern München houdt Werder Bremen uit Duitse bekerfinale

Bayern München heeft zich geplaatst voor de eindstrijd van het toernooi om de DFB-Pokal. In de halve finales van het Duitse bekertoernooi won de koploper in de Bundesliga met 3-2 bij Werder Bremen. In de finale stuit Bayern, dat de beker al achttien keer veroverde, op RB Leipzig, dat HSV versloeg.

Robert Lewandowski, maker van twee Bayern-goals

Lazio schakelt Milan uit en bereikt finale Italiaanse beker

Lazio heeft ten koste van AC Milan de finale van de Italiaanse beker bereikt. De club uit Rome was na de 0-0 in eigen huis eind februari, woensdagavond in Milaan met 1-0 te sterk.

Joaquin Correa zorgt voor de enige goal voor Lazio

Uitslagen en stand

Over en uit in Breda

Feyenoord is zeker van de derde plaats na een 4-0 overwinning op NAC, dat bijna is gedegradeerd. Als Excelsior donderdag in Den Haag van ADO wint, kan de club uit Breda degradatie niet meer ontlopen.

NAC-verdediger Menno Koch geblesseerd aan zijn neus

Wedstrijd in Manchester lijkt gespeeld

Invaller Sané maakt er op Old Trafford na 65 minuten 0-2 van, waarbij doelman David De Gea er niet helemaal goed uitzag.

70' Doelpunt Feyenoord!

Iets met een Bredase gifbeker... Jens Toornstra voert de score op met een fraaie vrije trap: 0-4.

NAC Breda-Feyenoord 0-4

66' Doelpunt Feyenoord!

Het lijkt gespeeld in Breda. Jens Toornstra kopt de 0-3 binnen na een vernuftige voorzet van Vilhena en een prima aanval van de Rotterdammers.

NAC Breda-Feyenoord 0-3

Eerste vrouwelijke arbiter in de Ligue 1

Stephanie Frappart wordt komende zondag bij Amiens-Strasbourg de eerste vrouwelijke arbiter in de Ligue 1, de hoogste Franse voetbaldivisie.

De aanstelling van Frappart geldt is een onderdeel van haar voorbereiding op het WK vrouwen van komende zomer.

Atlético stelt titelfeest Barcelona uit

FC Barcelona moet z'n titelfeest even uitstellen. De koploper van La Liga won dinsdagavond bij Deportivo Alavés en zou kampioen zijn als Atlético verloor van Valencia. De Madrilenen wonnen woensdagavond echter met 3-2.

Atlético Madrid viert de treffer van Ángel Correa, links Antoine Griezmann

Wedstrijdverslag FC Utrecht-Fortuna

FC Utrecht heeft thuis tegen Fortuna Sittard de eerste zege (2-1) in vier wedstrijden geboekt en zo de vijfde plaats overgenomen van Heracles Almelo. Fortuna had bij winst in de natte Galgenwaard zeker geweest van nog een jaar eredivisie.

Gyrano Kerk (l) krijgt de felicitaties van Joris van Overeem

45' Doelpunt Feyenoord!

Dylan Vente verdubbelt de voorsprong van Feyenoord in Breda (0-2) na een blunder van doelman Benjamin van Leer. De doelman laat een schot van de Feyenoorder door zijn vingers glippen. We gaat daarna meteen rusten.

NAC Breda-Feyenoord 0-2

Kritisch spandoek bij NAC

68' Doelpunt Utrecht!

Gyrano Kerk scoort opnieuw en zet zijn ploeg ook opnieuw op voorsprong tegen Fortuna.

FC Utrecht-Fortuna Sittard 2-1

Arbiter over PEC-Groningen

Scheidsrechter Martin van den Kerkhof laat weten lang te wachten met een definitieve beslissing over PEC Zwolle-FC Groningen.

Feyenoord op voorsprong

Jeremiah St. Juste zet in zijn honderdste eredivisiewedstrijd Feyenoord op voorsprong.

NAC Breda-Feyenoord 0-1

Donkere wolken boven Zwolle

47' Doelpunt PEC!

Het is gelijk bij PEC Zwolle-FC Groningen! Thy komt voor z'n man en kopt de 1-1 binnen tegen FC Groningen.

Een bliksemstart voor PEC na rust.

PEC Zwolle-FC Groningen 1-1

Aftrap

In een nat Breda rolt de bal bij NAC-Feyenoord.

De thuisploeg is gewaarschuwd. Na twee minuten schiet Vilhena de bal al op de lat.

NAC Breda-Feyenoord 0-0

Rust

Het is rust in Utrecht en Zwolle.

44' Doelpunt Fortuna

Doelpunt Fortuna Sittard! Andrija Balic schiet de bal langs doelman Jensen, die bij de goal niet helemaal vrijuit gaat.

FC Utrecht-Fortuna Sittard 1-1

Opstellingen NAC Breda-Feyenoord

20' Doelpunt Groningen!

FC Groningen neemt een voorsprong in Zwolle. Kaj Sierhuis zorgt na mooi voorbereidend werk van Ritsu Doan voor de 0-1 tegen PEC.

PEC Zwolle-FC Groningen 0-1

4' Doelpunt FC Utrecht!

Dick Advocaat en FC Utrecht hebben hun gewenste opening. Gyrano Kerk zorgt voor een vroege voorsprong van de thuisclub.

FC Utrecht-Fortuna Sittard 1-0

Aftrap!

De bal rolt in PEC Zwolle-FC Groningen en FC Utrecht-Fortuna Sittard.

Feyenoord met Vente en Kökcü

Dylan Vente en Orkun Kökçü beginnen om 20.45 uur met Feyenoord aan de uitwedstrijd tegen NAC Breda. Ook rechtsback Jeremiah St. Juste keert terug in de basisformatie van de club uit Rotterdam.

Trainer Giovanni van Bronckhorst geeft Vente en Kökçü een kans omdat hij veel spelers mist. De geblesseerde Robin van Persie, Ridgeciano Haps en Cuco Martina zijn niet inzetbaar. Steven Berghuis en Nicolai Jørgensen zijn geschorst voor het uitduel met de hekkensluiter.

Opstellingen PEC Zwolle-FC Groningen

Oud-Willem II'er Kargbo levenslang geschorst na matchfixing

Oud-Willem II'er Ibrahim Kargbo is door wereldvoetbalbond FIFA voor het leven geschorst. De voormalig international van Sierra Leone is door de bond schuldig bevonden aan het manipuleren van wedstrijden.

Ibrahim Kargbo

Opstellingen FC Utrecht-Fortuna Sittard

Feyenoord richt pijlen op jeugd

De derde plaats is zo goed als binnen en dus kan bij Feyenoord de blik op volgend seizoen. En daarbij moet er een grotere rol komen voor de eigen talenten. We spraken Wouter Burger en Lutsharel Geertruida.

Drie keer is?

In vier seizoenen drie keer degraderen. Dat opmerkelijke scenario dreigt voor Mikhail Rosheuvel. De aanvaller staat met NAC Breda stevig op de laatste plaats en alleen een wonder kan de Brabanders nog behoeden voor rechtstreekse degradatie. Vanavond wacht Feyenoord in Breda.

We spraken hem over het opvallende feitje. Normaal is Rosheuvel wel in voor een grapje, maar nu even niet. "Dit is zeker niet leuk", aldus de aanvaller. "Het is geen tijd om grapjes te maken. "

Rosheuvel: 'Even geen grapjes, moeten NAC in eredivisie houden'

Van Dijk beste in Engeland?

Virgil van Dijk is de beste speler van de Premier League. Dat meldt de Daily Mail Online, op basis van goed ingevoerde bronnen. De uitslag van de verkiezing wordt pas donderdag bekendgemaakt.

Van Dijk is één van de zes genomineerden voor de prestigieuze prijs. De verdediger moet concurreren met Sergio Agüero, Bernardo Silva en Raheem Sterling (allen Manchester City), Belgisch international Eden Hazard van Chelsea en zijn ploeggenoot Sadio Mané bij Liverpool.

Strafregels voor Ajacied Scherpen

Ajax heeft de komst van doelman Kjell Scherpen op een originele manier bekendgemaakt. De transfer van de 19-jarige doelman van FC Emmen hing al weken in de lucht. Op het moment dat de interesse duidelijk werd, ontdekten Ajax-fans tweets die Scherpen als 11-jarige had verstuurd. Daarin liet hij zich negatief uit over Ajax en profileerde hij zich als een Feyenoord-fan.

Ajax maakte zelf op Twitter de komst van Scherpen met een knipoog bekend. In een filmpje is te zien dat de doelman, onder toeziend oog van directeuren Edwin van der Sar en Marc Overmars, strafregels moet schrijven: 'Ajax is de mooiste club van Nederland'.

Oud-voorzitter Barcelona vrijgesproken

Oud-preses Sandro Rosell van Barcelona is vrijgesproken van een aanklacht dat hij geld heeft witgewassen en een criminele organisatie heeft opgezet. Een gerechtshof in Madrid meent dat er geen bewijs is voor de beschuldigingen. Rosell zat twintig maanden vast en werd in februari voorwaardelijk vrijgelaten.

Justitie beschuldigde Rosell ervan als marketeer onder meer vijftien miljoen euro aan illegale provisie voor de tv-rechten van het Braziliaanse elftal te hebben witgewassen en in eigen zak te hebben gestoken. Daarnaast zou hij op illegale wijze vijf miljoen euro hebben opgestreken voor een sponsordeal tussen de 'Seleção' en een Amerikaanse sportartikelenfabrikant.

Een pittig gesprek tussen Mark en Bert...

PSV speelt morgenavond tegen Willem II. Verslaggever Bert Maalderink was woensdagmiddag op de persconferentie van Mark van Bommel.

Van Bommel kissebist met Maalderink tijdens persconferentie

Gevonden: bondscoach vrouwen onder 23 jaar

De KNVB heeft een bondscoach gevonden voor Jong Oranje bij de vrouwen. Stefan Hoogsteder gaat per 1 augustus aan de slag als coach van de nieuwe nationale vrouwenselectie onder 23 jaar. Hij fungeert momenteel nog als trainer van hoofdklasser UDI'19 uit Uden. Tot zijn aantreden neemt Jessica Torny de honneurs waar. De coach van het Nederlands vrouwenteam onder 19 jaar leidt de selectie onder 23 jaar onder meer bij een internationaal toernooi in Zweden (26 mei - 1 juni).

Programma eredivisie

  • NOS
    Uitslagen eredivisie speelronde 32
  • NOS
    Stand eredivisie per 23-4

Welkom!

Welkom bij de liveblog van woensdagavond! Er staan drie wedstrijden op het programma in de eredivisie: PEC Zwolle-FC Groningen (19.45 uur), FC Utrecht-Fortuna Sittard (19.45 uur) en NAC Breda-Feyenoord (20.45 uur).