NOS Voetbal Aangepast

NAC blijft strijdbaar na 1-1 tegen Emmen: 'Alles geven, dan zien we 't wel'

Liveblog gesloten
 • Bedankt, merci

  En dan houden we ermee op in Hilversum. Het 'Avondje NAC' dat eigenlijk nooit echt tot uiting kwam, is ten einde. Het elftal van Brood mocht in de handen knijpen na de 1-1 tegen Emmen. Met nog vier duels te gaan, wordt het moeilijker en moeilijker voor de club uit Breda om degradatie te ontlopen.

  Graag tot morgen, wanneer de eredivisie weer verder gaat. Dan komt onder meer de nieuwe koploper in actie.

  NOS
 • Roerig avondje

  Het was een opmerkelijke avond op de buitenlandse voetbalvelden. Zo werd er een duel in Frankrijk onderbroken na racistisch gedrag van fans en werd er in België voortijdig gestaakt nadat er vuurpijlen op het veld werden gegooid.

 • Loting Afrika Cup

  Er werd vanavond ook geloot voor de Afrika Cup. Het Kameroen van Seedorf en Kluivert nemen het onder meer op tegen Ghana.

  En Marokko zit in de groep met Ivoorkust en Zuid-Afrika, van Spartaan Lars Veldwijk.

 • Reacties uit Breda

  Na de 1-1 bij NAC-Emmen delen Benjamin van Leer (NAC) en zijn trainer Ruud Brood samen met Emmen-speler Anco Jansen hun analyse voor de camera.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  1/3 Jansen na gelijkspel: 'Sta hier met een zure smaak'

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  2/3 Van Leer: 'We wilden meer, laat dat duidelijk zijn'

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  3/3 NAC-trainer Brood: 'Achteraf moet je blij zijn met een punt'
 • Stevens pakt punt

  Schalke 04, de ploeg van 'crisismanager' Huub Stevens, heeft in de strijd om behoud in de Bundesliga een kostbaar punt gepakt. Het degradatieduel met FC Nürnberg leverde een zwaar bevochten gelijkspel op: 1-1. Beide treffers vielen in de slotfase.

 • Weer eens pech voor Janssen

  Uitgerekend nu Harry Kane vermoedelijk lange tijd uit de roulatie is, heeft Vincent Janssen ook een blessure. De aanvaller van Tottenham Hotspur heeft last van een enkelblessure. Janssen werkt nu aan zijn herstel en hoopt volgende week de training weer te kunnen hervatten.

 • Twente wint weer eens

  FC Twente is op dit moment dichter bij eredivisievoetbal volgend seizoen dan NAC Breda. Na twee nederlagen won de koploper van de eerste divisie weer eens. Thuis werd Telstar met 1-0 verslagen. In Enschede kan men de titel bijna ruiken.

 • '90+6 Afgelopen

  Het is klaar in Breda. De degradatiekraker tussen NAC en FC Emmen eindigt in 1-1. Daar moet de thuisclub blij mee zijn, al schiet het er weinig mee op. Er had eigenlijk gewonnen moeten worden.

  Met nog vier duels te gaan voor NAC en Emmen is dit de virtuele stand.

  Virtuele stand onderin eredivisie

  15. FC Emmen 30-29
  16. De Graafschap 29-26
  17. Excelsior 29-26
  18. NAC Breda 30-22
  De uitslag van NAC-Emmen ANP/NOS
 • '88 DOELPUNT NAC

  Ai, een enorme blunder van Scherpen en NAC leeft nog. De doelman van Emmen, die in de belangstelling staat van Ajax, laat de bal los na een vrije trap. Palmer-Brown profiteert. Er komen zes minuten extra tijd bij. Wat kan NAC nog?

  Tussenstand NAC-Emmen: 1-1.

  Scherpen blundert, NAC maakt gelijk Pro Shots
 • '76 'Alles of niets'

  "Alles of niets!", klinkt het vanaf de tribunes in Breda. NAC heeft nog een kwartier om iets aan de achterstand te doen. Verliest de thuisploeg, dan wordt het wel een heel lastig verhaal. Tot nu toe krijgt het elftal van Brood geen levensgrote kansen.

  Tussenstand NAC-Emmen: 0-1.

 • Ondertussen in Luik (deel twee)

  Het duel Standard Luik-Anderlecht in de play-offs om de Belgische titel is nog voor rust gestaakt bij de stand 2-0 in het voordeel van de thuisploeg. Het duel werd eerder al tot twee keer toe onderbroken nadat Brusselse fans vuurwerk en rookbommen op het speelveld hadden gegooid.

  Nadat toekomstig Ajacied Marin voor 1-0 had gezorgd kreeg Mbodji zijn tweede gele kaart voor het neerhalen van Djenepo. Mpoku maakte geen fout van elf meter, waarop voor de derde keer de vuurpijlen neerdaalden. Daarop vond de arbitrage het welletjes. Fred Rutten en zijn manschappen trokken naar de kleedkamer.

 • '56 Emmen verder zonder smaakmaker

  Een tegenvaller voor Emmen. Anco Jansen, aanvoerder en smaakmaker van de Drentse club, moet er geblesseerd af. Hij was verreweg de gevaarlijkste en creatiefste speler van Emmen vanavond. En eigenlijk al heel het seizoen.

  Terwijl hij naar de catacomben loopt, gooien de fans van NAC nog wat confetti over hem heen. Jansen gooit het van zich af en loop stoïcijns door. Henk Bos is zijn vervanger.

  Bij NAC komt Sydney van Hooijdonk het veld in voor Pelé van Anholt. En niet veel later is daar ook wissel nummer drie. Gervane Kastaneer vervangt Mikhail Rosheuvel. Het is duidelijk: Brood wil en moet winnen vanavond.

  Er wordt gezegd dat iedereen vervangbaar is, maar dat geldt niet voor Anco Jansen bij Emmen

  Commentator Frank Snoeks
  Anco Jansen, smaakmaker van Emmen, verlaat geblesseerd het veld tegen NAC Pro Shots
 • '46 Tweede helft is begonnen

  De thee is op, de bal rolt weer in Breda. NAC neemt direct het initiatief en krijgt via Te Vrede ook een kans, maar Scherpen houdt zijn doel voorlopig schoon.

  Tussenstand NAC-Emmen: 0-1.

 • En ondertussen in Luik

  Vuurwerk in Luik, waar Fred Rutten met zijn Anderlecht op bezoek is. De wedstrijd wordt voorlopig gestaakt, omdat fans van Anderlecht vuurpijlen op het veld hebben gegooid. Overigens is de stand 1-0 voor Standard. Toekomstig Ajacied Ravzan Marin maakte de openingstreffer.

 • Ondertussen in Volendam

  Terwijl FC Volendam thuis met een 0-1 achterstand tegen Jong PSV richting de thee gaat, is inmiddels bevestigd dat Wim Jonk vanaf komend seizoen daar voor de groep komt te staan. Volendam kent een teleurstellend seizoen en staat voorlopig zestiende in de eerste divisie.

  Jonk, geboren in Volendam, was eerder actief als speler en als bestuurslid technische zaken bij de club uit het vissersdorp. Lees hier het artikel over zijn aanstelling.

 • Meer berichten tonen