Russisch feestje in openingsduel WK: 5-0

Aangepast
Voetbal
Liveblog gesloten
 • Благодарю вас!

  Spasiba voor het volgen van dit liveblog en tot morgen!

  We sluiten af met een bijzonder ontmoeting van Joep Schreuder met een verdwaalde Oranje-fan in Rusland.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Verdwaalde Oranje-fan in Rusland: no Holland?
 • Wat krijgen we morgen?

  Het programma van morgen. Dat zou best wel een leuke voetbaldag kunnen worden.

  NOS
 • De Top-5 van Studio Rusland

  Van de middelvinger van Robbie Williams tot het 'juichen' van de Russische bondscoach. De opvallendste momenten van de openingsdag van het WK voetbal in Rusland.

 • Wat is jouw favoriete Oranje-duel?

  Het moge inmiddels wel duidelijk zijn: Nederland doet dit keer niet mee aan het WK. Maar in het verleden speelde Oranje wel een flink aantal bijzondere wedstrijden op grote toernooien. En dat leidde tot een aantal legendarische momenten op de radio.

  Wat was jouw favoriete moment? Van Basten in 1988, Bergkamp in 1998, Sneijder in 2010 of toch de 5-1 van vier jaar geleden?

  Kies hier - en luister vooral even - naar de mooiste radiofragmenten uit de geschiedenis van het Nederlands elftal.

  De inmiddels iconische goal op het WK van 2014 tegen Spanje EPA
 • Britse activist opgepakt

  Het was vandaag niet alleen maar feest in Moskou. In het centrum van de Russische hoofdstad werd voor de wedstrijd een Britse LGBT-activist opgepakt. Hij protesteerde tegen de mensenrechtenschendingen tegen homo's in Rusland, en in de deelrepubliek Tsjetsjenië in het bijzonder.

  De man werd aangehouden en na enkele uren weer vrijgelaten.

 • Studio Rusland

  We gaan nu uitgebreid nabeschouwen op het openingsduel en vooruitblikken naar de rest van het WK: kijk live naar Studio Rusland op NPO 1.

  Studio Rusland NOS
 • 'Lamentabel verdedigen'

 • Klaar in Moskou

 • 90+3 Doelpunt Rusland!

  En het wordt ook nog 5-0! Zo'n score is er nog niet eerder vertoond in een openingsduel van een WK. Golovin maakt het feestje met een vrije trap compleet.

  Rusland - Saudi-Arabië 5-0

 • 90+1' Doelpunt Rusland!

  90+1' Wat een fraai slotakkoord van de Russen: met zijn tweede goal maakt invaller Tsjerysjev er met een mooi schot 4-0 van. Het Russische feestje is compleet, sombere gezichten bij de Saudi's.

  Rusland - Saudi-Arabië 4-0

 • 71' Doelpunt Rusland!

  De openingswedstrijd van het WK lijkt beslist! Invaller Dzjoeba kopt de 3-0 binnen voor Rusland tegen Saudi-Arabië, op aangeven van Golovin.

  De wedstrijd had de goal misschien ook wel even nodig, want sinds de rust was er bar weinig te beleven.

  Rusland - Saudi-Arabië 3-0

 • 68' Kans Rusland

  De Saudi's hebben hun eerste wissel toegepast: Al-Muwallad is in het veld gekomen voor Otayf. Veel invloed op het spel van Saudi-Arabië heeft de wissel nog niet gehad. Bij de Russen is de tegenvallende Smolov vervangen door Dzjoeba, Samedov is vervangen door Koezjajev.

  In de 68ste minuut zagen we wel (eindelijk weer eens) een kans voor Rusland. Doelman Al-Mayouf had de nodige moeite met een schuiver van Zobnin, maar grijpt na enig grabbelen toch in.

  Rusland - Saudi-Arabië 2-0

 • 55' Rustig aan

  De tweede helft komt rustig op gang. De Russen hebben vooralsnog het beste van het spel, met de 2-0 voorsprong op zak. Hebben de Saudi's de handdoek al gegooid?

  Rusland - Saudi-Arabië 2-0

 • Tweede helft

  De bal rolt weer in Moskou voor de tweede helft van Rusland - Saudi-Arabië. De Russen leiden met 2-0.

 • Nog even terug naar Robbie

  Robbie Williams zorgde voor een opvallend moment tijdens de openingsceremonie van het WK voetbal. Hij stak zijn middelvinger op naar de camera. Voor wie die vinger precies bedoeld was, is nog onduidelijk.

  Op sociale media wordt uitgebreid gespeculeerd over zijn motief. Sommigen menen dat de vinger van de Brit is bedoeld tegen de kritiek uit zijn vaderland tegen zijn optreden in Rusland. Volgens anderen is de actie van Williams juist tegen de Russen bedoeld.

 • Meer berichten tonen