liveblog gesloten

Armenteros over clubrecord: dat is heel bijzonder, leuk nieuws

Bosz: natuurlijk win ik liever met 16-0, maar zo werkt het niet

Bosz weet nog nooit of hij naar PEC-Feyenoord gaat kijken

Peter Bosz kijkt met een uiterst tevreden gevoel terug op de winst van Ajax bij NEC. "Het kan altijd beter, maar op een gegeven moment moet je tevreden zijn", zei de coach na de 5-1 zege van zijn ploeg.

De score had voor Ajax nog hoger kunnen oplopen in Nijmegen, vooral met het oog op de strijd om het doelsaldo met Feyenoord, maar daar maalt Bosz niet om. "Natuurlijk winnen we het liefst met 16-0, maar zo werkt het niet. Hier moeten we gewoon blij mee zijn."

Eind

Het zit erop in Deventer. In de tweede helft wordt er niet meer gescoord en blijft de schade voor Go Ahead beperkt tot 1-4.

Laatste fluitsignaal

Elke speler op het veld snakt naar het laatste fluitsignaal. En ik denk dat dat ook wel geldt voor de scheidsrechter.

Commentator Jeroen Grueter

22 augustus 2015

Heracles maakt voor het eerst sinds 22 augustus 2015 minimaal vier doelpunten in een uitduel. Toen tijdens de 1-6 overwinning bij SC Cambuur.

Creatief in de rust?

De fans van Go Ahead vragen zich af waarom Elvis Manu zo snel rood kreeg

Niet bij machte

Het duel tussen Go Ahead en Heracles bloedt een beetje dood na rust. Heracles gelooft het wel en het tiental van Go Ahead is niet bij machte het gat van drie te dichten.

Van Wolfswinkel na hattrick: was wel even geleden

Tien keer

Ajax scoort dit seizoen tien keer tegen NEC (5-0 eerder dit seizoen). De laatste keer dat Ajax minimaal tien doelpunten maakte tegen een club was ook tegen NEC (2012/2013, tien doelpunten).

2.000

FC Groningen kreeg zijn tweeduizendste eredivisiedoelpunt tegen. Dat was het vierde doelpunt van ADO.

Klaar

Het wordt nog 4-3 in Den Haag. Bryan Linssen schiet raak, maar de inhaalrace van FC Groningen komt te laat. Het is afgelopen.

Ook in Nijmegen is het klaar. Ajax wint overtuigend met 5-1 van NEC.

Rust

Rust in de Adelaarshorst. Go Ahead Eagles kijkt in eigen huis tegen een 4-1 achterstand aan tegen Heracles.

GOAL Heracles!

Wat een vervelende avond voor Go Ahead. Samuel Armenteros benut een strafschop en vlak voor rust is het al 1-4.

GOAL Ajax!

Een juweeltje van Hakim Ziyech. Hij wandelt door de defensie van NEC heen en maakt er na een panna fraai 1-5 van.

GOAL Heracles en Go Ahead!

Doelpuntenregen in Deventer. Kristoffer Peterson maakt er 0-3 van en kort daarna doet Daniel Crowley iets terug voor de Eagles. Het is 1-3.

Beide goals mogen er zijn: ze krullen de bal knap in de verre hoek.

GOAL Ajax!

Bertrand Traoré met zijn tweede van de avond. Hij slalomt door de verdediging en maakt na een uur de 1-4.

En daar is de 0-2 al van Heracles. Samuel Armenteros tikt eenvoudig binnen.

Go Ahead Eagles in de problemen. Elvis Manu wordt met rood weggestuurd (hands) en Thomas Bruns benut de strafschop.

GOAL NEC!

Ferdi Kadioglu brengt NEC terug tot 1-3. Hij lobt de bal over André Onana heen. Joel Veltman kan de bal niet over koppen.

GOAL FC Groningen!

FC Groningen doet iets terug in Den Haag. Mimoun Mahi benut een penalty. Het is 4-1.

Dubbele wissel bij Ajax

Matthijs de Ligt is vervangen door Jairo Riedewald en Donny van de Beek is in de ploeg gekomen voor Lasse Schöne.

GOAL ADO!

ADO gaat door waar het mee bezig was: scoren. Dion Malone mag vrij intikken bij de eerste paal. Het is na 47 minuten al 4-0.

Tweede helft/begin

De tweede helft is begonnen bij zowel NEC-Ajax als ADO-FC Groningen. En Go AHead Eagles-Heracles is net van start gegaan.

Rust

Rust in Nijmegen en Den Haag. Ajax en ADO leiden al met 3-0 en spelen een gewonnen wedstrijd.

Klaar

Het is afgelopen in Arnhem, waar Vitesse met 4-2 te sterk is voor sc Heerenveen.

Traoré

Bertrand Traoré scoorde op 6 november 2016 voor het laatst in een uitduel van Ajax, toen bij AZ (2-2).

GOAL Ajax!

Een hoogstandje van Bertrand Traoré. Hij neemt goed aan en schiet de bal met links beheerst binnen. Het is 0-3.

GOAL sc Heerenveen!

Wat een goal van Sam Larsson. Met een fraai schot van afstand zet hij Heerenveen op 4-2.

Publiekswissel

Ricky van Wolfswinkel krijgt een publiekswissel. Hij wordt vervangen door Yuning Zhang.

GOAL ADO Den Haag!

Wat een start voor ADO Den Haag! Halverwege de eerste helft kopt Mike Havenaar al de 3-0 binnen tegen FC Groningen.

ADO Den Haag verdubbelt de voorsprong. Dion Malone schiet in tweede instantie raak. Na ruim twintig minuten is het al 2-0.

Hattrick

Dit is de tweede hattrick voor Van Wolfswinkel op Nederlandse bodem. Op 26 augustus 2010 deed hij dat met FC Utrecht in de kwalificatie voor de Europa League tegen Celtic (4-0).

GOAL Vitesse!

Het is de avond van Ricky van Wolfswinkel. Een kwartier voor tijd zet hij Vitesse op 4-1. Het is zijn derde van vandaag.

Weer Ricky van Wolfswinkel. In de 70ste minuut tikt hij na goed voorbereidend werk van Alexander Büttner de 3-1 binnen.

GOAL Ajax!

En daar is de 0-2 al in Nijmegen. David Neres schiet van dichtbij met links binnen. Er zijn pas acht minuten gespeeld.

GOAL Ajax!

In de vierde minuut komt Ajax op voorsprong bij NEC. Wojciech Golla werkt de bal bij de eerste paal in eigen doel.

Aftrap

Ajax is begonnen aan de uitwedstrijd tegen NEC. In Den Haag is ook ADO-FC Groningen van start gegaan.

Schaars komt

Stijn Schaars komt in de 54ste minuut binnen de lijnen voor Morten Thorsby. Ook tegen Sparta viel Schaars in.

Tweede helft

De tweede helft is begonnen in Arnhem, waar Vitesse een 2-1 voorsprong verdedigt tegen sc Heerenveen.

Rust

Rust in de Gelredome, waar Vitesse tegen sc Heerenveen met 2-1 leidt.

Heerenveen komt terug tegen Vitesse: Luciano Slagveer maakt na half uur uit een uitbraak de 2-1.

Lat

Ricky van Wolfswinkel is dicht bij de 3-0; hij raakt met zijn kopbal echter de lat.

Nummer 16

Ricky van Wolfswinkel met zijn zestiende eredivisiedoelpunt van het seizoen. Nog nooit had de aanvaller zoveel doelpunten in een nationale competitie. Bij FC Utrecht kwam hij in 2010/2011 tot vijftien. Bij Sporting CP kwam hij twee seizoenen op rij niet verder dan veertien treffers.

48 punten

Vitesse komt bij winst op 48 punten, twee meer dan over het hele vorige seizoen.

En daar is al de 2-0 van Vitesse. Ricky van Wolfswinkel kopt raak uit een corner. De bal is net over de lijn.

Klaassen

Davy Klaassen begint zaterdagavond om 19.45 uur met Ajax aan de uitwedstrijd tegen NEC. De aanvoerder is op tijd hersteld van een blessure aan een scheenbeen.

Trainer Peter Bosz heeft Matthijs de Ligt en David Neres ook een basisplaats gegeven. Daley Sinkgraven en Justin Kluivert moeten op de bank plaatsnemen.

Een snelle goal in Arnhem, waar Navarone Foor Vitesse in de vijfde minuut op voorsprong schiet.

Aftrap

Er is afgetrapt in Arnhem, waar Vitesse Heerenveen ontvangt. Een treffen tussen de nummer vijf en acht van de eredivisie.

Negatief clubrecord?

sc Heerenveen kan een nieuw negatief clubrecord vestigen wanneer het vandaag wederom verliest. Nog nooit verloor sc Heerenveen zeven uitwedstrijden in de eredivisie op rij.

3 december 2016

De laatste uitoverwinning van sc Heerenveen dateert van 3 december 2016. Bij Go Ahead won sc Heerenveen met 1-3. Doelpuntenmakers: Reza Ghoochannejhad (2x) en Yuki Kobayashi. Hierna verloor sc Heerenveen zes uitduels op rij.

Kruiswijk

Vitesse begint met Kelvin Leerdam voor Kevin Diks en Arnold Kruiswijk voor Alexander Büttner.

Bij sc Heerenveen speelt Jerry St. Juste voor Wout Faes.

Maxim Hartman ontmoet: Kenneth Perez

Programma

Uitslag en programma

De stand

De stand

Ziyech: van afmaker naar voorbereider

De verwachtingen zijn hooggespannen als Hakim Ziyech begin dit seizoen voor 11 miljoen euro de overstap maakt van FC Twente naar Ajax. Maar na een sterk begin valt Ziyech qua prestaties behoorlijk ver terug. In de Europa League-wedstrijd in en tegen FC Kopenhagen in de achtste finales zit Ziyech zelfs op de bank.