NOS Playercam: Hedwiges Maduro (FC Groningen)

Stand eredivisie

Wedstrijdverslag

Piotr Parzyszek

De Graafschap heeft op de valreep een punt gepakt tegen FC Twente. In de slotfase werd op De Vijverberg de 1-1 gemaakt. Toch zullen de Doetinchemmers de slotfase van de competitie nog steeds met angst en beven tegemoet zien, zeker gezien de resterende tegenstanders (FC Utrecht en AZ uit, Ajax thuis).

Afgelopen

De wedstrijd eindigt in 1-1. De Graafschap pakt een belangrijk punt in de strijd tegen degradatie.

Piotr Parzyszek redt een punt

De Graafschap op gelijke hoogte

Na geklungel in de verdediging van Twente maakt Piotr Parzyszek er met een bekeken afstandschot 1-1 van.

Twente op zoek naar 0-2

Hoewel De Graafschap zich nog niet gewonnen geeft lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat FC Twente de 0-2 maakt.

Rood voor Tesselaar

De linksback maakt een harde overtreding op Hakim Ziyech en moet het veld verlaten.

• NOS
  • NOS

De Graafschap dringt weer aan

Net als in de eerste helft heeft De Graafschap de regie in de wedstrijd. Grote kansen levert het echter nog niet op.

Spierballentaal Cocu bezorgt De Boer glimlach

Frank de Boer en Phillip Cocu

Ajax-trainer Frank de Boer heeft met een glimlach gereageerd op de spierballentaal van Phillip Cocu. De trainer van PSV meldde vrijdag met bravoure dat zijn ploeg kampioen wordt als de resterende vier wedstrijden worden gewonnen.

Eerste helft zit erop

Het is rust in Doetinchem. Beide ploegen zijn in evenwicht, maar FC Twente heeft wel de voorsprong.

De vijfde van Cabral

Jerson Cabral maakte zijn 5de goal in dit Eredivisieseizoen, allen gemaakt in 2016. Chinedu Ede maakte er tot dusver ook 5 voor Twente na de winterstop. Alleen Hakim Ziyech heeft er meer (7).

Jerson Cabral

El Jebli heeft 1-1 op de schoen

Een minuut later faalt Youssef El Jebli oog in oog met FC Twente-keeper Nick Marsman en schuift de bal naast het doel.

Cabral knalt Twente op voorsprong

Met een weergaloze uithaal van zo'n 25 meter zet Jerson Cabral FC Twente op een 1-0 voorsprong.

De Graafschap ontsnapt

Robbert Schilder komt door op links en ziet doelman Jurjus ver uit zijn doel komen. Hij geeft de bal voor, maar Zawada kan voor het lege doel zijn voet er niet tegenaan krijgen.

De Graafschap tikkeltje sterker

Na iets meer dan een kwartier spelen zijn de kansen nog op een hand te tellen. De thuisploeg heeft wel een licht overwicht.

Vermeij op de paal

Enkele kleine kansen over en weer. De Graafschap-spits Vincent Vermeij is het dichtst bij een een goal, maar zijn inzet belandt op de paal.