Ajax wint met 5-2.

Blessuretijd gaat in

Nog twee minuten in de Arena. Stand 5-2.

Blunder Cillessen

Cillessen wil voorkomen dat Heerenveen een hoekschop krijgt. Houdt de bal ternauwernood binnen, maar stelt ongewild ook Te Vrede in staat de bal af te pakken en te scoren. 5-2. Nog elf officiële speelminuten.

Evenaring clubrecord

Ajax evenaart het clubrecord van minimaal 5 eredivisie-goals in 3 opeenvolgende thuisduels. Dat deed de ploeg voor het laatst van maart-april 1995.

El Ghazi erin

Younes eruit, El Ghazi erin.

Wissel Heerenveen

Bijker voor Otigba.

5-1

Klaassen rondt aanval nu eens zelf af: 5-1 in de 73ste minuut.

Milik mist strafschop

Lichte overtreding Otigba op Milik. De Pool neemt 'm zelf en schiet over.

Wissels

Ricardo van Rhijn krijgt speelminuten. Hij komt erin voor Tete. Bazoer vervangt Van de Beek.

4-1

Wederom een mooie aanval van Ajax, nu afgerond met een intikker van Fischer.

Heerenveen scoort: 3-1

De Friezen doen iets terug. Te Vrede troeft Veltman af en passeert Cillessen: 3-1 in de 48ste minuut.

Wissels

Foppe De Haan wisselt twee keer in de rust: Van den Boomen en Thern komen erin voor Van den Berg en Thorsby.

Utrecht wint bij De Graafschap

In Doetinchem bleef het 0-1. Ondanks de rode kaart voor Van der Maarel in de 67ste minuut.

PSV wint

Laatste fluitsignaal in Arnhem. Vitesse was beter, maar PSV wint: 0-1.

PSV scoort wel

Oi oi oi. En dan doet PSV het wel aan de andere kant. Hendrix maakt 0-1.

Volgende goede kans

Goede voorzet van invaller Brown, Solanke komt inlopen en kopt net over.

Hoe krijg je 'm naast?

Vitesse schreeuwt om een strafschop, maar Blom heeft geen hands gezien. Bosz lacht. Meteen daarna krijgt Rashica DE kans van de wedstrijd. Solanke geeft voor, Rashica hoeft 'm maar binnen te tikken. Maar hij schiet naast. Het blijft 0-0.

Ajax op 3-0

En nog voordat er een half uur gespeeld is, staat het 3-0. Slecht verdedigen van Heerenveen stelt Younes in staat de derde te maken.

Slecht schot 'Vako'

Qazaisjvili heeft alle tijd om een hoek uit te kiezen, maar hij produceert een rollertje. Geen probleem voor Zoet. Nog altijd 0-0 in Arnhem.

Ajax op 2-0

Voorzet Fischer vanaf links, Milik draait handig en haalt uit: 2-0 in de 23ste minuut.

Ajax op 1-0

Mooie aanval van Ajax. Fischer met een handigheidje, Klaassen met het passje terug en Fischer met de treffer.

Zoet weer niet solide

Wederom grabbelt de PSV-doelman. Gelukkig voor hem levert het niets op.

Aftrap in Arena

Heerenveen trapt af tegen Ajax.

Bal rolt weer in Gelredome

De Arnhemmers beginnen aan de tweede helft tegen PSV. Stand is 0-0.

Rust in Doetinchem

Op de Vijverberg leidt FC Utrecht: 0-1.

Rust in Arnhem

Nog niet gescoord: 0-0.

Mogelijkheid PSV

Brenet haalt eens uit. Mooi schot, maar Room redt.

Utrecht scoort

Bij De Graafschap staat het 0-1 door een treffer van Rico Strieder.

Eindsignaal bij Excelsior-Twente

Het eindigt in 1-1. Twente pakt voor het eerst sinds speelronde 9 weer eens een punt in de eredivisie.

Ondertussen op Woudestein

De blessuretijd loopt. Nog altijd 1-1 bij Excelsior-Twente.

Weer net niet

Weer net niet voor Vitesse. Gevaar wederom vanaf linkerkant. Nu schiet Olijnyk voorlangs via handen Zoet. Vitesse is beter dan de landskampioen.

Oef, Solanke

De spits van Vitesse creëert zijn eigen kans en schiet vervolgens net voorlangs. Het blijft 0-0 na een half uur.

Gutierrez

Tweede wissel Twente: Olaitan eraf, Gutierrez erin.

Twente scoort op Woudestein

Wie anders dan Ziyech maakt de treffer. Het staat 1-1 met nog een kwartier te spelen.

Zoet aarzelt

Zoet niet zelfverzekerd. Hij aarzelt met een balaanname en Solanke is er als de kippen bij om de PSV-doelman onder druk te zetten. Het levert een hoekschop voor Vitesse op.

Pröpper op de paal

Na een fraaie 1-2 met Arias mikt Pröpper, oud-speler van Vitesse, op de paal.

Eerste wapenfeitje Vitesse

De thuisploeg met het eerste schot; Qazaisjvili schiet in de handen van Zoet.

Aftrap PSV en Utrecht

De landskampioen trapt af in de Gelredome. Utrecht begint aan de wedstrijd bij De Graafschap.

Net niet

Ziyech schenkt Andersen een riante kans, maar de verdediger krijgt net geen voet tegen de bal.

Tweede helft

Twente trapt af voor de tweede helft op Stadion Woudestein. Stand: 1-0.

Opstelling Ajax

Viergever vervangt de geschorste Riedewald. Van de Beek opnieuw in de basis.

Ajax speelt vanaf 20.45 uur tegen sc Heerenveen.

Rust

Rust in Rotterdam. Excelsior leidt met 1-0.

Excelsior-Twente 1-0

Mooie aanval Excelsior. Uiteindelijk gaat de bal naar de linkerkant, waar Bas Kuipers voor geeft op Tom van Weert, die de bal voor het intikken heeft. 1-0 in de 38ste minuut.

Schot Kuwas

Mooie actie en dito schot van Kuwas. Maar de bal wil er nog niet in: net naast.

Net naast

Oosterwijk met een kopkans uit een vrije trap van Ziyech; de bal gaat net naast. Hij staat overigens buitenspel. Twente heeft het initiatief. Stand nog 0-0 na 27 minuten.

Opstelling PSV voor duel bij Vitesse (19.45 uur)

Grote kans Stans

De nummer 10 van Excelsior kan vrij inschieten, maar schiet tegen doelman Marsman op. Het blijft 0-0 na dertien minuten.

Twente gevaarlijk

Voorzet Agyepong vanaf links, Tapia haalt uit... tegen een Rotterdams been.

Opstelling Vitesse

Vitesse treedt, net als voor het duel met NEC (1-0) vorige week, aan zonder Kashia en Baker.

Aftrap

Excelsior trapt af tegen Twente.

Twente met Marsman en Olaitan

Twee wijzigingen ten opzichte van de nederlaag tegen Willem II (1-3): Marsman vervangt doelman Drommel, Olaitan vervangt Ede. Laatstgenoemde kampte met knieklachten.

Eerste wedstrijd: Excelsior - Twente (nrs. 12 - 16)