liveblog

Spectaculair slot aan saai duel in Zwolle

liveblog gesloten

Utrecht scoort!

Penalty voor Utrecht in blessuretijd. Sébastien Haller wordt op randje strafschopgebied neergelegd door Sainsbury en de bal gaat op de stip.

Haller gaat beter met de situatie om dan Nijland. De Fransman schiet fraai binnen en zet FC Utrecht met zijn tweede treffer van de avond op een 2-1 voorsprong. De zege lijkt binnen.

Dat ook nog

PEC Zwolle krijgt een penalty in de 85ste minuut. Mark van der Maarel vloert Veldwijk in de zestienmeter en krijgt de rode kaart.

Stef Nijland kan het buitenkansje echter niet benutten. Hij schiet ver over. Het past helemaal in het beeld van deze rommelige wedstrijd.

Enige opwinding

In de 77ste minuut is er zowaar enige opwinding in Zwolle. Becker gaat er als een bezetene vandoor over links en zet voor, maar Veldwijk kan niet profiteren. Hij kopt de bal keurig in de armen van Ruiter. Het is niet de eerste kopkans die Veldwijk vanavond onbenut laat.

Drie minuten later is er een kans voor FC Utrecht. Invaller Joosten zet goed door op rechts en zou de bal op Haller kunnen spelen, maar hij besluit zelf te schieten. Begois pareert, Haller is boos.

De stand bij PEC Zwolle-FC Utrecht met tien minuten nog te spelen: 1-1.

Saai

Het valt allemaal niet mee voor de neutrale toeschouwer. Op het veld is er vrijwel niets te beleven. PEC Zwolle heeft inmiddels twee keer gewisseld: Ehizibue en Nijland zijn in het veld gekomen voor Marinus en El Hasnaoui. Het waren nog net niet de hoogtepunten in de tweede helft.

De stand bij PEC Zwolle-FC Utrecht: 1-1.

Nog twintig, lange minuten.

Wedstrijdthema

Ook in de tweede helft is 'rommelig' het thema van de wedstrijd. Van hoogstaand voetbal is zeker geen sprake bij PEC Zwolle en FC Utrecht. Beide ploegen lijken geen risico te willen nemen bij de 1-1 tussenstand.

De Zwollenaren zijn twee keer dreigend voor doelman Ruiter opgedoken en beide malen was het spits Lars Veldwijk. Tot paniek bij Ruiter leidde dat echter niet.

Tweede helft

We zijn weer begonnen in Zwolle. Geen wissels. De stand is 1-1.

Rust in Zwolle

We gaan thee drinken in Zwolle. Het is een rommelig maar aardig duel tussen PEC Zwolle en FC Utrecht. De ruststand is 1-1

Rommelig

Het blijft een rommelige maar best leuke wedstrijd in Zwolle. De thuisploeg had na ruim een half uur een levensgrote kans om opnieuw op voorsprong te komen. De vrijstaande Veldwijk kopte hard op doel na een voorzet van uitblinker Van Hintum, maar doelman Ruiter tikte de bal met een fabelachtige redding op de paal.

Bij FC Utrecht draait het nog niet echt. Wel was er nog een kopkans voor Letschert na een corner, maar de bal ging naast.

De tussenstand bij PEC Zwolle-FC Utrecht: 1-1.

FC Utrecht scoort!

In de 25ste minuut komt FC Utrecht op gelijke hoogte bij PEC Zwolle. Uit het niets scoort Sébastien Haller.

De aanval wordt opgezet door Ayoub en Haller schiet in de korte hoek. PEC-keeper Begois lijkt niet helemaal vrijuit te gaan. Het is de zeventiende goal van Haller in het kalenderjaar 2015. Dat zijn er net zoveel als Luuk de Jong.

De nieuwe tussenstand: PEC Zwolle-FC Utrecht 1-1.

PEC Zwolle scoort!

Driemaal is scheepsrecht, ook bij Wouter Marinus. Hij schiet PEC Zwolle bij zijn derde kans in de veertiende minuut op 1-0.

Aan de goal gaat defensief geklungel van Fransman Nganioni vooraf. Daardoor krijgt eerst Veldwijk een grote kans, maar de spits faalt. Via Thomas belandt de bal dan bij Marinus, die beheerst binnenschiet.

De voorsprong is terecht en logisch: PEC is de betere ploeg. Bij Utrecht is nog weinig 'schwung' te zien.

Even zoeken

Het is de beginfase nog een beetje aftasten en zoeken voor de spelers van PEC en Utrecht. Namens de thuisploeg waren er wel al twee kansen voor schaduwspits Marinus, waaronder een afstandsschot waarvoor keeper Ruiter zich flink moest strekken.

De tussenstand in Zwolle: 0-0.

De bal rolt!

PEC Zwolle-FC Utrecht is begonnen.

Ten Hag wacht op 'schwung'

Erik ten Hag maakt zich geen zorgen over de tegenvallende reeks van FC Utrecht. Sterker, de coach is tevreden over het spel van de Domstedelingen. "We zijn bezig met een proces en daar blijf ik in volharden."

FC Utrecht begon het seizoen overtuigend, met goed voetbal en fraaie overwinningen op FC Groningen en Vitesse. Inmiddels heeft de ploeg van Ten Hag echter al vier wedstrijden niet gewonnen. Straks gaat de nummer elf van de eredivisie op bezoek bij PEC Zwolle.

Ten Hag: gedomineerd tot de 'zestien'

Begois op doel

Keeper Kevin Begois verdedigt het doel van PEC Zwolle in het duel met FC Utrecht. De Belg is hersteld van een kuitblessure die hij vorige maand opliep in de warming-up van het bekerduel met Feyenoord.

Begois krijgt de voorkeur boven Mickey van der Hart, die de laatste weken keepte bij PEC Zwolle. Abdel Malek El Hasnaoui heeft ook een basisplaats bij PEC Zwolle. Hij speelde vorig seizoen in de jeugd bij Ajax.

Louis Nganioni is de linksback van FC Utrecht voor het duel in Zwolle. De Fransman, gehuurd van Olympique Lyon, houdt Kevin Conboy op de bank.