Wat vonden de andere spelers van de goal van ADO-doelman Martin Hansen?

Ongeloof na wondergoal ADO-doelman

Evenaring van AC Milan

FC Barcelona wint voor de vijfde keer de Europese Supercup. Dat is een evenaring van het record van AC Milan.

AFGELOPEN

En er wordt afgefloten. Het duel eindigt in 5-4, nadat Barcelona met 4-1 had voorgestaan tegen Sevilla.

Sevilla bijna op 5-5

Dé kans voor Sevilla in de laatste minuut van de verlenging. Ciro Immobile geeft hard voor vanaf de rechterkant en Adil Rami raakt de bal op zijn knie. De bal gaat er net niet in.

5-4 voor Barcelona

In de 115de minuut maakt FC Barcelona de 5-4. Pedro reageert alert na de vrije trap van Lionel Messi, die eerst in de muur schiet en daarna hard op doelman Beto. Het schot wordt niet goed gekeerd en Pedro ramt de bal in het doel.

De slotfase van Barcelona-Sevilla

Strafschoppen? Of gaan we nog meer doelpunten zien? De tweede helft van de verlenging is nu twee minuten onderweg.

Nog steeds 4-4

Barcelona heeft het moeilijk tegen Sevilla. Geen grote kansen meer en Sevilla komt er zo nu en dan gevaarlijk uit. De eerste helft van de verlenging zit erop. Er zijn 105 minuten gespeeld. Stand: 4-4.

Wissel bij Barcelona

Pedro, die in de belangstelling staat van Manchester United, komt in het veld voor Javier Mascherano. Een aanvaller voor een verdediger. De eerste helft van de verlenging is begonnen.

Verlengen in Georgië

FC Barcelona-Sevilla is na reguliere speeltijd 4-4. Verlengen dus.

Heerenveen verslaat De Graafschap

Het duel in het Abe Lenstra-stadion eindigt in 3-1. Simon Thern (twee keer) en Mitchell te Vrede scoorden voor Heerenveen. Vincent Vermeij maakte de eretreffer voor De Graafschap.

De reactie van de man van de avond

Hansen: mijn goal gaat de wereld over

Van 4-1 naar 4-4

Spektakel in Tbilisi. Sevilla komt terug tot 4-4 tegen FC Barcelona, dat een 4-1 voorsprong uit handen geeft. Yevgen Konoplyanka, die net in het veld was gekomen voor José Antonio Reyes, is de maker van het doelpunt. Nog 10 minuten op de klok.

Toch een doelpunt voor De Graafschap

In de 82ste minuut weet De Graafschap toch Erwin Mulder te passeren. Nathaniel Will geeft hard voor vanaf de linkerkant en spits Vincent Vermeij kopt strak binnen: 3-1.

Mulder nu al publiekslieveling van Heerenveen

Een geweldige redding van Erwin Mulder in de 77ste minuut. De Graafschap dacht aan een doelpunt, maar de ex-Feyenoorder houdt zijn doel schoon. Daarna een kapt hij nog twee spelers van De Graafschap uit. Het publiek in Heerenveen waardeert dit en zingt Mulder direct toe.

Spanning in Tbilisi

Sevilla komt terug in de wedstrijd tegen Barcelona. Kevin Gameiro scoort vanaf elf meter. Het is 4-3, met nog 20 minuten te spelen.

Debutant Schaken is blij met de 2-2

Schaken: het is vol feesten in de kleedkamer

Cocu vond het een wereldgoal

Cocu: tja, het was een wereldgoal...

Sevilla doet wat terug

José Antonio Reyes tikt de bal achter Marc-André ter Stegen. De stand is nu 4-2. Direct van de aftrap komt Barcelona bijna op een 5-2 voorsprong, maar doelman Beto houdt de bal uit het doel.

Heerenveen en Barcelona scoren weer

sc Heerenveen is alleen maar in de aanval. Het wordt voor De Graafschap een lange avond. Simon Thern kopt in de 54ste minuut de 3-0 binnen uit een hoekschop. De Graafschap mag van geluk spreken dat het nog maar 3-0 staat.

In Tbilisi is het Barcelona die het initiatief neemt. Sevilla wordt teruggedrongen en is alleen maar aan het verdedigen. Barcelona is nu op 4-1 gekomen na een treffer van Luis Suárez.

De bal rolt weer

Heerenveen-De Graafschap is onderweg. De tweede helft bij Barcelona-Sevilla staat op het punt van beginnen.

Ook rust in Tbilisi

FC Barcelona leidt het duel met Sevilla om de Europese Supercup met 3-1. Banega scoorde voor Sevilla. Messi (twee keer) en Rafinha waren trefzeker voor Barça.

Rust in Heerenveen

De thuisploeg heeft geen kind aan De Graafschap. Toch staat het pas 2-0 in het Abe Lenstra-stadion.

Doelpunt Barcelona

Vlak voor rust komt FC Barcelona op 3-1 tegen Sevilla. Luis Suárez poort zijn mannetje en Rafinha kan binnen tikken.

Heerenveen verdubbelt voorsprong tegen De Graafschap

sc Heerenveen komt op 2-0 in de 36ste minuut. Luciano Slagveer geeft vanaf rechts strak voor. Spits Mitchell te Vrede komt goed voor zijn man en maakt zijn eerste goal voor de Friese club.

Voor het Messi-statistiekenplakboek

Nog nooit scoorde Messi twee directe vrije trappen in een officiële wedstrijd. Daarnaast maakte Messi zijn eerste doelpunt in Georgië. Hij heeft nu voor Barcelona en Argentinië in dertig verschillende landen gescoord.

Doelpunt Heerenveen

sc Heerenveen komt op voorsprong. Doelman Hidde Jurjes speelt Lion Kaak in. De middenvelder neemt de bal verkeerd aan en Simon Thern profiteert. Het is 1-0 na 24 minuten spelen.

Messi doet het weer voor Barcelona

Lionel Messi scoort weer. En weer een vrije trap. FC Barcelona neemt de leiding tegen Sevilla. Iets meer dan een kwartier gespeeld, drie doelpunten, drie vrije trappen: 2-1.

En Barcelona staat weer naast Sevilla. Wie anders dan Lionel Messi is de maker van het doelpunt. Tussenstand na 9 minuten: 1-1.

Doelpunt Heerenveen afgekeurd

Doelpunt Luciano Slagveer wordt afgekeurd. Mitchell te Vrede zou een overtreding hebben gemaakt, maar in de herhaling blijkt dat niet zo te zijn. Heerenveen had op 1-0 moeten staan.

Sevilla op voorsprong tegen Barcelona

In de derde minuut komt Sevilla op voorsprong. Ever Banega schiet een vrije trap knap binnen.

Negen groentjes

Bij De Graafschap spelen slechts twee spelers mee met eredivisie-ervaring: Lion Kaak en Nathaniel Will.

De bal rolt in Heerenveen en Tbilisi

sc Heerenveen-De Graafschap en FC Barcelona-Sevilla zijn begonnen.

Europese Supercup, de opstellingen

FC Barcelona: Ter Stegen; Alves, Piqué, Mascherano, Mathieu; Busquets, Rakitic, Iniesta; Messi, Suárez, Rafinha.

Sevilla: Beto; Trémoulinas, Rami, Koke; Krychowiak, Krohn-Dehli, Iborra, Reyes, Banega; Vitolo, Gameiro.

Opstelling De Graafschap

Jurjus; Bouma, Pröpper, Linthorst, Will; Vida, Kaak, Koolhof, Smeets; Kabasele en Quekel.

Opstelling sc Heerenveen

Mulder; Van Anholt, St. Juste, Bijker, Cavlan; Van den Boomen, Van den Berg, Thern; Slagveer, Te Vrede en Larsson.

AFGELOPEN: 2-2

ADO-doelman Martin Hansen wordt de held van de avond. Met de hak schiet bepaalt hij de eindstand op 2-2.

Doelman Hansen scoort!

Het is 2-2 in de absolute slotfase. Doelman Martin Hansen maakt met de hak de gelijkmaker, in de 95ste minuut. Een geweldige goal. Deze gaat de wereld over.

Martin Hansen maakt in de 95ste minuut op schitterende wijze de gelijkmaker

Blessuretijd

Pereiro, die net in het veld stond, moet alweer naar de kant met een hoofdwond. Jürgen Locadia is zijn vervanger. Nog twee minuten.

Nog 5 minuten

PSV vindt het wel goed zo. ADO Den Haag niet. De thuisclub jaagt nog op de 2-2. Met de laatste wissel hoopt Henk Fraser dat hij nog wat kan forceren. Ludcinio Marengo voor Roland Alberg.

Weer een debutant bij PSV

Gastón Pereiro komt in het veld voor Maxime Lestienne. Een debutant voor een debutant dus.

Ook Cocu wisselt

Adam Maher, de maker van de 0-1, wordt in de 79ste minuut naar de kant gehaald door de trainer van PSV. Jorrit Hendrix is zijn vervanger.

Wissel bij ADO

Kenji Gorré, de zoon van Suriname-bondscoach Dean Gorré, komt in het veld voor Edouard Duplan.

Haags kwartiertje

Met nog een kwartier op de klok is de wedstrijd nog niet gespeeld. PSV is vooral gevaarlijk in de counter, maar achterin oogt het erg onzeker.

Doelpunt PSV

In de 62ste minuut komt PSV weer op voorsprong. Goede actie van Narsingh aan de rechterkant, hij geeft voor op De Jong, die geplaatst raak kopt. Knappe goal. Tussenstand: 1-2.

Luuk de Jong maakte met het hoofd de 1-2

Wissel ADO Den Haag

In de 61ste minuut gaat spits Giovanni Korte naar de kant. Hij wordt vervangen door talent Gervane Kasteneer.

PSV begint goed aan tweede helft

Na ruim vijf minuten in de tweede helft de eerste grote kans voor PSV. Een mooie aanval, die via een hakje van Luuk de Jong eindigt bij Davy Pröpper. Maar doelman Martin Hansen weet het schot te keren. Kort daarna pakt ADO Den Haag ook weer het initiatief. En dat leidt tot een paar kansen. Het duel is in evenwicht.

De tweede helft is begonnen

ADO Den Haag-PSV is weer onderweg. Tussenstand: 1-1.

Havenaar, de nieuwe spits van ADO, liet zich in de rust even zien

Mike Havenaar is de nieuwe spits van ADO Den Haag, maar zit vanavond nog op de tribune

RUST

Rust in Den Haag. Een mooi duel tussen ADO en PSV. Kansen over en weer. PSV begon heel sterk, maar de thuisploeg speelt daarna ook goed voetbal. De tussenstand: 1-1. En die stand lijkt terecht na 45 minuten.

Joshua Brenet heeft veel moeite met Ruben Schaken

Geklungel bij arbitrage

De arbitrage is niet helemaal scherp in Den Haag. Nu wordt Luuk de Jong afgevlagd, maar de spits van PSV stond niet buitenspel. Kort daarna krijgt Maxime Lestienne geel, nadat hij in zijn kin wordt geknepen door Ruben Schaken. Volgens scheidsrechter Liesveld stelt Lestienne zich aan.

Was de overtreding binnen of buiten het strafschopgebied?

De overtreding van Arias op Meijers: binnen of buiten het strafschopgebied?

De 0-1 van PSV was buitenspel

Adam Maher (nummer 10) scoorde vanuit buitenspelpositie

ADO komt langszij: 1-1

Het is alweer 1-1 in Den Haag. Kort na de openingstreffer van PSV, komt ADO langszij dankzij Roland Alberg. De middenvelder benut een strafschop in de 25ste minuut.

Penalty voor ADO

Meijers wordt onderuit gehaald door Arias. Het is twijfelachtig of de overtreding wel in het strafschopgebied wordt gemaakt. ADO Den Haag krijgt een kans op de gelijkmaker.

Maher opent de score

DOELPUNT voor PSV. Adam Maher opent de score door in de 23ste minuut raak te schieten. Davy Pröpper gaf de pass. Er staan drie PSV'ers buitenspel, maar het doelpunt wordt goedgekeurd.

Blessurebehandeling

Een botsing tussen ADO-speler Edouard Duplan, die van FC Utrecht is overgekomen, en PSV'er Jeffrey Bruma. Duplan kan verder, Bruma moet even behandeld worden. Na een paar minuten gaat hij weer het veld in.

Levendige opening

Nadat ADO Den Haag dankzij Ruben Schaken voor het eerst gevaarlijk is geweest voor het doel van PSV, krijgen de bezoekers ook weer een kans. Nu is het Luuk de Jong die de bal over het doel ramt. Er is bijna een kwartier gespeeld. Stand: 0-0.

Eredivisie op NPO 2

De eredivisie-uitzending van vanavond begint om 22.45 uur op NPO 2. Tom Egbers is de presentator.

PSV begint sterk

PSV begint stormachtig aan de wedstrijd. In zes minuten heeft PSV al drie grote kansen gecreëerd. De stand is nog 0-0 in Den Haag, maar als PSV zo blijft spelen, dan valt er snel een doelpunt.

Een grote kans voor PSV

Debutant Maxime Lestienne staat helemaal vrij aan de linkerkant, hij kan zelf schieten, maar hij legt de bal breed. Luciano Narsingh kan zo binnen schieten, maar de bal gaat ruim naast.

De bal rolt in Den Haag

ADO Den Haag heeft afgetrapt. PSV jaagt direct op de bal.

ADO nog zonder Mike Havenaar

Fraser: Havenaar kan het team beter laten spelen

Cocu blikt vooruit

Cocu hoeft honger bij PSV nog niet op te wekken

Opstelling ADO Den Haag

Hansen; Malone, Zuiverloon, Wormgoor, Meijers; Kristensen, Alberg, Bakker; Schaken, Korte en Duplan.

Opstelling PSV

Zoet; Arias, Bruma, Isimat, Brenet; Guardado, Pröpper, Maher; Narsingh, De Jong en Lestienne.

Drie wedstrijden

Vanavond zijn er drie wedstrijden die we volgen. Twee uit de eredivisie (ADO Den Haag-PSV en sc Heerenveen-De Graafschap) en de Europese Supercup tussen FC Barcelona en Sevilla.