NOS NieuwsAangepast

"Bizarre regels" au pair van de baan

Twee andere maatregelen blijven staan. Zo moeten gastgezinnen nog wel vaker worden gecontroleerd en moeten ze een 'bewustverklaring' tekenen. Gastgezinnen geven daarin aan dat ze weten dat toezichthouders kunnen langskomen.

Flickr / Creative Commons Cams

De maatregelen werden vorige maand genomen door staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie) en minister Asscher (Sociale Zaken). Uit onderzoek bleek namelijk dat au pairs vaak meer dan 30 uur werken en dat is niet de bedoeling. De maatregelen stuitten op verzet in de kamer. De VVD vond het maar "bizar" en een "stompzinnig plan". D66 noemde het "rare regelzucht".

Aanscherping van au pair regels zijn gelukkig van tafel. Inzet op handhaven is stuk beter dan bedenken van nieuwe regels #aupairregeling ? Malik Azmani (@MalikAzmani) 7 oktober 2014

Vanuit de Kamer klinkt opluchting. Steven van Weyenberg van D66 vindt dat het kabinet probeerde te vluchten in nieuwe regelzucht. Het lijkt hem beter om de bestaande regels beter te handhaven. VVD-lid Malik Azmani is blij dat het kabinet de regels heeft ingetrokken. "Het gastgezin en de au pair komen er samen wel uit."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl