Lampard schiet City naast Chelsea

In de Premier League heeft Chelsea z'n eerste punten verspeeld. De koploper gaf bij landskampioen Manchester City op de valreep de overwinning uit handen: 1-1.

De koppen in de Engelse kranten zullen morgen ongetwijfeld voorbehouden zijn aan Frank Lampard. De 36-jarige middenvelder verruilde Chelsea deze zomer na veertien seizoenen voor een avontuur in de Verenigde Staten bij New York City. Die club verhuurde hem tot januari aan Manchester City. Vandaag schoot hij namens die club in de 85ste minuut de gelijkmaker binnen.

Na afloop van de wedstrijd werd Lampard uitgebreid toegezongen door de supporters van Chelsea. De fans van zijn oude club gaven de middenvelder een staande ovatie.

Chelsea voor, City met tien

Kort nadat Manchester City halverwege de tweede helft door de tweede gele kaart van Pablo Zabaleta tot een tiental was gereduceerd, zette André Schürrle Chelsea op voorsprong. De Duitser trof van dichtbij doel uit een pass van Eden Hazard.

Daarmee leek de buit binnen voor Chelsea, maar de voormalig werknemer van The Blues gooide in de slotfase nog roet in het eten. Zeven minuten na in het veld te zijn gekomen, rondde Lampard een snelle combinatie met James Millner af voor de verdiende gelijkmaker.

Chelsea blijft koploper

Ondanks het eerste puntenverlies blijft de ploeg van José Mourinho leider in de Premier League, met drie punten voorsprong op het Southampton van Ronald en Erwin Koeman. De achterstand van Manchester City bedraagt vijf punten. Louis van Gaals Manchester United, dat vandaag een pijnlijke nederlaag leed tegen Leicester City (5-3), is pas twaalfde.