NOS SportAangepast

"Ik moest ook van mezelf vertrekken"

Edwin Benne koestert geen wrok jegens de NeVoBo nadat de bond hem maandag had ontslagen als bondscoach van de volleybalmannen. Sterker nog, hij noemt zijn vertrek een hele goede en verstandige beslissing: "Ik moest ook van me zelf vertrekken."

Benne, die zelf 382 interlands speelde, kende een moeilijke start bij Oranje, maar boekte in 2012 succes met een verjongde selectie. Nederland won de European League en kwalificeerde zich voor de World League 2013. Daarin werd de Final Six maar net gemist.

Vorig jaar november verlengde de bond het contract met de bondscoach nog met twee jaar. "Ik had de vijf jaar ook graag vol gemaakt, maar dan wel onder de goede omstandigheden. Je merkt dat alles onder druk komt te staan en dan is het wijs om daar naar te handelen", zegt Benne.

Alles gegeven

Oranje bereikte deze zomer de tussenfinale van de World League in Australië, maar dat was ook het eindstation voor de ploeg van Benne: "Ik moet eerlijk zeggen dat het afgelopen zomerseizoen enorm zwaar was. Dat het steeds moeilijker werd om het team aan gang te houden. Ik heb de kracht niet en ik wil het ook eigenlijk niet meer doen, want ik denk dat ik alles al gegeven had voor het team. De rek is eruit. Het is beter dat iemand anders het nu doet."

Over zijn opvolger wil Benne eigenlijk geen uitspraken doen: "Ik ben natuurlijk wel nieuwsgierig naar wie er gaat staan en wat hij gaat doen, maar dat is verder niet mijn zaak en taak." Hij blijft voorlopig nog in dienst van de volleybalbond. Benne gaat zich bezighouden met de organisatie en promotie van twee grote toernooien die volgend jaar in Nederland worden georganiseerd: het EK voor vrouwen en het WK beachvolleybal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl