NOS SportAangepast

Bouwmeester vierde na eerste dag

Marit Bouwmeester kan tevreden terugzien op de eerste dag van de WK zeilen in Santander. De Friezin begon vrijdag in de Laser Radial met een achtste plaats, maar won in haar groep de tweede race. Met negen punten bezet ze de vierde plaats. De Tsjechische Veronika Kozelska Fenclova leidt.

"Ja, het was wel een goede dag'', beaamde Bouwmeester. "Een tricky plek om te varen, niet zo veel wind, heel veel stroming. Ik ben wel happy, het is een evenement waar je zo constant mogelijk moet varen. Je kan het op de eerste dag niet winnen, maar wel verliezen."

Moeilijke omstandigheden

Bij de mannen is Nicholas Heiner voorlopig de hoogst geklasseerde Nederlander in dit olympische boottype (zesde), maar Rutger van Schaardenburg (achtste) staat er relatief beter voor. Hij finishte om te beginnen door een paar fouten als veertiende en liet daar een zege op volgen.

"De tweede race was ik goed weg. Vanaf de bovenboei ging ik aan de leiding en ik heb het winnend afgerond. Al met al waren het moeilijke omstandigheden, ik ben hier best blij mee'', zo reageerde Van Schaardenburg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl