NOS NieuwsAangepast

Giftige cobra is terecht

De cobra in kwestie - Gemeente Drimmelen

Ramen en deuren kunnen weer open, mensen kunnen weer naar huis: de cobra is terecht. Hij zat in de schuur, meldt de gemeente Drimmelen, waar Made onder valt. De eigenaar heeft hem zelf gevangen.

#slangmade Giftige cobra in Made is terecht. Hij zat in de schuur. Eigenaar heeft hem gevangen. Buurtbewoners zijn opgelucht. Gemeente Drimmelen (@Drimmelen140162) 6 september 2014

De slang ontsnapte uit een terrarium, woensdagavond was hij voor het laatst gezien. Vrijdag werd uitvoerig in Made gezocht, maar de Kaapse cobra bleef onvindbaar. De burgemeester adviseerde mensen om ergens anders te gaan slapen, omdat ze bang waren dat hij misschien nog in het huis was - of bij een van de buren, via de spouwmuur.

Schuur

Een buurman zag de slang zaterdagochtend uit de schuur van de eigenaar kruipen, schrijft Omroep Brabant. De eigenaar heeft de slang daarna zelf gevangen.

De eigenaar doet afstand van de slang. "Hij kwam gisteren tot de conclusie dat hij zoveel teweeg had gebracht in de wijk, dat hij hem wegdoet", zei de burgemeester. De cobra was niet de enige in het terrarium: de man had zeventien slangen. Hij heeft ze allemaal aan de reptielenZOO in Rijswijk afgestaan.

Sportverenigingen hadden de trainingen gisteravond afgelast en ook vandaag zouden ze misschien niet doorgaan.

#slangmade Sportverenigingen op de hoogte gebracht. Wedstrijden kunnen doorgaan. Gemeente Drimmelen (@Drimmelen140162) 6 september 2014

De gifslang, een cobra naja nivea, is 70 centimeter lang en geel/beige gekleurd. Hij heeft lange giftanden en een beet kan verlammingen veroorzaken en zelfs dodelijk zijn. Er is tegengif beschikbaar, maar dat moet wel snel worden toegediend als iemand gebeten wordt.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl