NOS NieuwsAangepast

Cobra nog steeds spoorloos

De gifslang die is ontsnapt in het Brabantse Made, zit niet in een spouwmuur van de woning waar hij leefde. Een van de experts die naar de cobra zoekt, dacht hem daar te hebben gehoord. Deskundigen hebben met cameraatjes tussen de muren gekeken, maar de slang is niet aangetroffen.

De experts achten het onwaarschijnlijk dat de slang naar de buren heeft kunnen ontsnappen. In het huis van de eigenaar zijn slangenvallen geplaatst. Er wordt ook ducttape geplakt om de slang te vangen.

Alarm

Vanochtend sloeg de gemeente Drimmelen, waar Made ligt, groot alarm. Een cobra is uit zijn terrarium ontsnapt. Een beet van de gifslang kan dodelijk zijn, dus de gemeente nam het zekere voor het onzekere.

De gemeente riep mensen op om ramen en deuren te sluiten en goed op hun hoede te zijn. Ook adviseerde de gemeente onder meer om speelgoed goed te controleren, schoenen en laarzen uit te kloppen en uit te kijken met het deponeren van afval in afvalbakken.

Legaal

Het is nog onduidelijk hoe de cobra uit zijn verblijf heeft kunnen ontsnappen. Deskundigen in de woning zeggen dat het terrarium niet veilig genoeg is voor zo'n gevaarlijke slang.

Het is in Nederland toegestaan om cobra's te houden als huisdier. Wel moet een eigenaar ervoor zorgen dat een gevaarlijk dier geen gevaar veroorzaakt voor de omgeving. Doet de eigenaar van een gevaarlijk huisdier dat niet, dan riskeert hij een half jaar cel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl