NOS NieuwsAangepast

Man slaat agent met hamer

In Utrecht heeft een man een motoragent geslagen met een klauwhamer. Een andere agent schoot de man vervolgens neer, waarna die werd gearresteerd.

De man werd gezocht voor een steekincident, vanochtend in Utrecht. Na de steekpartij was de dader ervandoor gegaan.

Basisschool

Terwijl de politie naar de verdachte zocht, vluchtte die een nabijgelegen schoolgebouw binnen. De basisschool was al open en ouders en kinderen waren op het schoolplein toen de man naar binnen liep.

De directrice van de school greep in en begeleidde de man onder lichte dwang het gebouw uit, voor hij voor problemen kon zorgen. De politie, die was gebeld door een van de ouders, kwam er toen net aanlopen.

Hevig verzet

De dader vluchtte de hoek om, maar werd daar tegengehouden door agenten. Hij verzette zich hevig bij zijn arrestatie en was volgens de politie "flink over zijn toeren".

De man gooide met stenen naar de agenten en sloeg een motoragent op zijn hoofd met een klauwhamer die hij uit zijn tas had gehaald. Doordat de agent een helm op had, raakte hij niet gewond.

Ziekenhuis

Andere agenten schoten de man vervolgens in zijn been, waarna ze hem overmeesterden. Hij is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

De aanhouding vond plaats buiten het zicht van de school, waardoor de kinderen en hun ouders er niets van hebben gezien. Toch is de school wel geschrokken van het incident, zegt de directrice.

Aanleiding

De aanleiding van de steekpartij waarmee het allemaal begon is nog onduidelijk. De verwondingen van het slachtoffer vallen mee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl