NOS SportAangepast

Goud skiffeur Synek en Britse acht

Ondrej Synek is in Amsterdam voor de derde keer wereldkampioen in de skiff geworden. In de finale hield de 31-jarige Tsjech in een prachtig duel medefavoriet Mahé Drysdale 0,73 achter zich. De Nieuw-Zeelander leek in de eindsprint te gaan winnen, maar met enkele machtige halen greep de Tsjech toch het goud.

35-jarige Drysdale is een legende in de skiff. Hij won olympisch brons (in 2008) en goud (in 2012) en werd tussen 2005 en 2011 vijf keer wereldkampioen. Alleen in de WK-finale van 2010 werd hij verslagen, door Synek, die op de Spelen twee keer zilver veroverde en vorig jaar goud op de WK.

Roel Braas, vorig jaar vijfde, kwam in de B-finale niet verder dan de derde plek.

Britten winnen mannenacht

Bij de achten wist Groot-Brittannië de wereldtitel te prolongeren. Favoriet Duitsland, in de series nog te snel voor de Britten, werd net als in de finale van 2013 naar het zilver verwezen. Vorig jaar werd Duitsland met een halve seconde verschil geklopt. Op de Bosbaan was de voorsprong met 0,66 iets groter.

Duitsland had de beste start, maar na 1.000 meter was de 'Deutschland Achter' gepasseerd door Groot-Brittannië en het verrassende Polen. Op de laatste 500 meter wist het dit seizoen nog ongeslagen Duitsland alleen de Polen nog te passeren.

Nederland eindigde in de B-finale als tweede. Australië was over 2.000 meter een seconde sneller dan de Holland Acht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl