NOS NieuwsAangepast

Ernstig ziek jongetje meegenomen

Een jongetje van 5 jaar oud is tegen doktersadvies door zijn ouders meegenomen uit een ziekenhuis in Groot-Brittannië. Het jongetje heeft een hersentumor en de artsen vrezen voor zijn leven als hij niet vandaag wordt gevonden.

De politie vermoedt dat zijn ouders hem hebben meegenomen naar Frankrijk. Hun auto is gistermiddag gezien op de boot van Portsmouth naar Cherbourg. Vermoedelijk is het gezin nog in Frankrijk. Het jongetje heeft zes broers en zussen.

Rolstoel

Het jongetje kan niet lopen en niet communiceren. Hij zit waarschijnlijk in een rolstoel of kinderwagen.

"Hij kreeg in Engeland 24 uur per dag zorg omdat hij onlangs nog is geopereerd. Zonder specialistische zorg loopt hij een groot risico op complicaties die hem in levensgevaar brengen", zegt de politie. De lokale politie probeert via sociale media het publiek in te schakelen om te helpen met de zoektocht.

Waarom de ouders het jongetje hebben meegenomen is onduidelijk. Een oudere broer van de jongen gebruikt op zijn Instagramaccount steeds een hashtag die suggereert dat het gezin Jehovah's Getuige is. Jehovah's Getuigen zweren sommige soorten medische behandelingen af, zoals bloedtransfusies.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl