NOS VoetbalAangepast

"Robben verdient onderscheiding"

Wie wordt de beste Europese voetballer van het jaar? De UEFA reikt donderdag, tijdens de loting voor de Champions League, de UEFA Best Player in Europe Award uit, voor de beste speler van het afgelopen seizoen in Europa. Vorig jaar ging de prijs naar Franck Ribéry. De genomineerden dit jaar zijn keeper Manuel Neuer (Bayern München), Cristiano Ronaldo (Real Madrid) en Arjen Robben (Bayern München).

Aan analytici Aad de Mos en Alfons Groenendjik vroegen wij welke speler de prijs het meeste verdient op basis van het afgelopen seizoen.

De analytici zijn eensgezind in hun keuze voor de winnaar. Arjen Robben moet de prijs winnen. Volgens De Mos is daar geen enkele twijfel over. "Robben speelt op de moeilijkste positie op het veld en slaagt er toch telkens in het verschil te maken. Hij spreekt het meest tot de verbeelding."

Wereldtitel Neuer

De enige echte concurrent voor Robben is Cristiano Ronaldo, denken de Mos en Groenendijk. Manuel Neuer maakt, ondanks de wereldtitel met Duitsland, volgens hen weinig kans. "Keepen is toch een vak apart", vindt Groenendijk. "Daar moeten ze een aparte prijs voor uitreiken. Hoe goed Neuer dit seizoen ook was, het is gek als je hem uitroept tot beste speler van het seizoen."

Cristiano Ronaldo won met Real Madrid de Champions League, maar viel op het WK tegen. Portugal kwam niet door de groepsfase. "Hij won wel de Champions League, maar in de finale was hij niet doorslaggevend", vindt Groenendijk. "En daar zit het verschil met Robben. Die was in het reguliere seizoen en tijdens het WK dat wel. Hij was de beste van allemaal." De Mos: "Zonder twijfel. Robben verdient die onderscheiding."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl