NOS NieuwsAangepast

"Ik kan wel janken"

Bijna veertigduizend mensen meldden zich aan voor het gratis concert van Acda en De Munnik. Of ze allemaal kwamen opdagen was nog even afwachten. Maar inderdaad: hordes fans en andere gezelligheidsdieren togen richting 't Vondelpark. Zoveel zelfs, dat de laatkomers nu voor een gesloten hek staan. "Ik kan wel janken", zegt een teleurgestelde fan.

Ondertussen in het Vondelpark: Blij dat wij wel binnen zijn gekomen bij Acda en de Munnik pic.twitter.com/6LvO6gZx0v ? Ruben Klerkx (@RubenKleRKX) August 24, 2014

Hekken

Het park heeft officieel ruimte voor vierduizend mensen, dus dat het krap zou worden was geen verrassing. De politie besloot even voor het concert het park toch maar af te sluiten. Net op tijd, want alle mensen die nu aan de waterkant en langs de hekken staan, hadden er nooit meer bij gepast.

Er zitten ook nog wat mensen buiten het theater mee te luisteren #acdaendemunnik#Vondelpark#Amsterdampic.twitter.com/A9itWDxQMf ? Joep Gielens (@JoepGielens) August 24, 2014

Deze hekken hadden een paar meiden niet verwacht. 3FM-dj Harm ving ze op: "Als we dat hadden geweten, hadden we niet zo lang geslapen". Nu passen ze er niet meer bij en gaan ze daarom maar bij de andere pechvogels aan de waterkant zitten: je kunt aan hen precies zien hoe de wind staat.

Het is dus vol. "We mogen helaas niet naar binnen", zegt een jongen. "Het is een drama." Maar niet iedereen is een diehard-fan: sommigen gaan alleen voor de gezelligheid. "En omdat het gratis is natuurlijk."

Zo ziet het er trouwens uit als je wel op tijd was:

Heerlijk zonnetje in het Vondelpark. Benieuwd naar het concert van mijn helden Acda en de Munnik! pic.twitter.com/TzxtbcUUYE ? Maartje van Engelen (@MaartjevEngelen) August 24, 2014

Uit elkaar

Het gratis concert van het muzikale duo is het startschot van hun afscheidstournee. Na deze tournee gaan de mannen definitief uit elkaar.

Als je dit concert hebt gemist, is er toch nog goed nieuws. Acda en De Munnik spelen volgende week vrijdag nog een keertje op het Museumplein.

Door: Roos

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl