NOS NieuwsAangepast

Nederlandse 'Instagirl' op cover Amerikaanse Vogue

Imaan op de cover van Vogue (derde van rechts) | Mario Testino

Groot nieuws in de modewereld: de Nederlandse Imaan Hammam siert in september de cover(spread) van de Amerikaanse Vogue. Hammam treedt hier mee in de voetsporen van Doutzen Kroes, Lara Stone en Karen Mulder - en dat op 17-jarige leeftijd.

Imaan is samen met acht andere modellen op de cover gedoopt tot 'Instagirl'. Volgens Vogue kennen ze social media door en door, bouwen ze hun eigen merk op en bombarderen ze zichzelf tot een supermodel van deze generatie. Imaan heeft meer dan 15.000 volgers op Instagram, terwijl ze pas een jaar bezig is.

"Dit is extreem bijzonder", vertelt Marit Simons van haar modellenbureau Code Management. "Ze staat nu in een korte tijd op het hoogste podium en er hangt nog veel in de lucht."

September Issue

Het September Issue van Vogue is traditioneel de grootste en belangrijkste editie van het jaar. Het is al een grote eer om op de cover te staan, maar september is de absolute top.

Eerder werd deze documentaire uitgezonden over het September Issue:

Daar komt nog eens bij dat het vijf jaar geleden is dat Vogue voor het laatst een model op de voorkant had - op Kate Upton na. De laatste jaren waren het vooral actrices en zangeressen, zoals Jennifer Lawrence, Blake Lively en Beyoncé.

Door: Anna

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl