NOS NieuwsAangepast

Nabestaanden MH17 spreken

Het was een ongelukkig toeval dat opmerkelijk veel slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 uit Hilversum kwamen of op een andere manier een band hadden met de plaats. Vijf families van de slachtoffers komen vanmiddag aan het woord tijdens een speciale herdenkingsbijeenkomst. Ook is er een stille tocht.

Sommige families spreken zelf, anderen laten namens hen het woord doen. De bijeenkomst is in de Sint-Vituskerk en wordt geleid door pastoor Jules Dresmé. Het Groot Omroepkoor zingt en Lavinia Meijer speelt harp. Ook houdt de burgemeester van Hilversum, Pieter Broertjes, een toespraak. De NOS registreert de bijeenkomst, maar zendt het op verzoek niet live uit.

Bij het neerschieten van het toestel in Oost-Oekraïne, vandaag precies een maand geleden, kwamen dertien Hilversummers om het leven. Het zijn drie gezinnen die in de stad woonden en een jongen. Daarnaast wordt er ook stilgestaan bij een echtpaar dat al tientallen jaren in Australië woonde, maar waarvan de man in Hilversum is geboren.

Witte kleding

Voor de herdenking wordt er een stille tocht door een deel van de stad gelopen. Die start om 13.30 uur op het Laapersveld. De organisatie van de tocht vraagt mensen in het wit gekleed te komen. Aansluitend begint de herdenkingsdienst om 15.00 uur in de Sint-Vituskerk.

In de kerk is plek voor honderden mensen, maar als die vol is, kan de bijeenkomst op grote schermen buiten op het kerkterrein worden gevolgd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl