NOS VoetbalAangepast

San Lorenzo wint Copa Libertadores

De Argentijnse voetbalclub San Lorenzo heeft de Copa Libertadores gewonnen. In de return van de finale werd Nacional uit Paraguay met 1-0 verslagen, nadat de heenwedstrijd in 1-1 was geëindigd. Het was voor het eerst in de 106-jarige geschiedenis van San Lorenzo dat de club de Zuid-Amerikaanse Champions League wist te winnen.

Held van San Lorenzo werd middenvelder Nestor Ortigoza. In Argentinië geboren, maar international voor Paraguay. Hij zorgde er in de eerste helft vanaf de stip voor dat de Copa Libertadores naar zijn geboorteland ging en niet naar het land waar hij zijn interlands voor speelt. Zowel San Lorenzo als Nacional had nog nooit eerder de finale van het toernooi bereikt.

De eerste Copa Libertadores voor San Lorenzo zal ongetwijfeld ook gevierd zijn door paus Franciscus. Hij is fan en lid van de club uit Buenos Aires. De paus vierde in december ook al een feestje. Toen werd San Lorenzo kampioen van Argentinië.

Door de winst heeft San Lorenzo zich ook gekwalificeerd voor het WK voor clubteams, daar waar namens Europa Champions League winnaar Real Madrid zal spelen. Het is de 23ste keer in de geschiedenis van de Copa Libertadores dat een Argentijnse club het toernooi wint. Het is voor het eerst in vijf jaar dat er geen Braziliaanse club met de beker in handen staat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl